Reiskussens

Een langeafstandsvlucht is niet voor iedereen prettig. Lange mensen moeten door de kleine stoelen met vaak net iets te krappe beenruimte regelmatig even de benen strekken. Urenlang in dezelfde houding zitten is ook niet goed voor je lichaam met nek- en rugklachten als mogelijk gevolg. Slapen is al helemaal niet comfortabel in een vliegtuigstoel. Je wordt een paar uur later wakker met een stijve, pijnlijke nek. Een reiskussen of nekkussen is dan de ideale oplossing. Deze zorgen ervoor dat je tijdens het reizen comfortabel kunt liggen en slapen, zelfs in een zithouding, omdat je nek en hoofd goed ondersteund worden. En, door even een paar uur te slapen vliegt de reis voorbij.

Ultiem comfort met reiskussens en nekkussens

Heb je na een lange vlucht vaak last van een zere nek? Dan een reiskussen kopen een zeer goed idee. Wij hebben een aantal fijne reiskussens in ons assortiment. Je zult merken dat het reizen met een reiskussen of nekkussen veel fijner is. Ze geven namelijk extra ondersteuning aan je nek wanneer je zittend je ogen dicht doet en langzaam in slaap valt. Misschien heb je wel eens meegemaakt dat je na een paar uur slaap met een pijnlijke nek wakker wordt. De nek heeft in dat geval in de verkeerde houding gelegen. Het is nog erger wanneer je niet bij het raam zit en nergens tegenaan kunt leunen. En de schouder van de wildvreemde passagier naast je gebruiken wordt ook niet altijd gewaardeerd. Ontwaken met een zere nek is niet bepaald fijn. Met een reiskussen of nekkussen kun je dit eenvoudig voorkomen. Bovendien hebben de kussentjes een klein formaat, waardoor je ze gemakkelijk mee kunt nemen in de handbagage.

Een betere nekhouding

Een reiskussen meenemen wanneer je gaat vliegen zorgt voor een veel comfortabelere reis. Je zult langer en beter slapen waardoor de reis voor je gevoel korter duurt. In een ongemakkelijke houding is lekker slapen bijna niet mogelijk. Een reiskussen in je nek voelt comfortabel en zacht aan. Daardoor heb je na afloop nooit meer een stijve nek, wel zo fijn! Een reiskussen of nekkussen is verkrijgbaar in verschillende varianten. Zo is een reiskussen dat opblaasbaar is bijzonder populair. Die vind je ook in ons assortiment, samen met nog meer comfortabele nekkussens. Het grote voordeel van het opblaasbare nekkussen is dat je het gemakkelijk overal mee naar toe kunt nemen. Als de lucht er uit is past hij zelfs in je binnenzak. Ideaal om te gebruiken in een vliegtuig, maar ze komen ook goed van pas in de trein of auto. Je gaat zitten, blaast het kussen binnen enkele minuten volledig op en klaar. Een ander voordeel van de opblaasbare kussens is dat je zelf precies kunt bepalen hoe hard of zacht hij wordt door er meer of minder lucht in te blazen.

Nekkussen of reiskussen kopen

Nekkussens en reiskussens worden steeds populairder. Ga jij er een kopen, bepaal dan eerst of je een opblaasbaar kussen nodig hebt of niet. Die zijn doorgaans van plastic en hebben dus een iets hardere buitenkant dan de varianten van stof. Hoe dan ook is het niet duur om een reiskussen te kopen. Voor een paar tientjes haal je er al een in huis of zit hij in je handbagage. Er is nog een keuze die je moet overwegen. Een nekkussen of reiskussen is namelijk verkrijgbaar in allerlei vormen, kleuren en maten. Behalve het al eerdere genoemde opblaasbare nekkussen zijn er ook maar reiskussens met microballetjes en een nekkussen met foam. Verdiep je in de productinformatie en maak aan de hand daarvan een goede keuze. Zo zorgt een reiskussen met microballetjes ervoor dat je nek ontspant. Een nekkussen met foam vermindert de druk op je nek, en is ook fijn om te gebruiken wanneer je al last hebt van nekklachten. Een nekkussen dat je op kunt blazen is zeer praktisch, omdat het heel compact is mee te nemen en je zelf kunt bepalen hoe hard of zacht je hem opblaast.

Opblaasbaar nekkussen

Uit onderzoek van fysiotherapeuten blijkt dat ongeveer 70 procent van de mensen in Nederland tijdens zijn leven wel eens kampt met nekklachten. Dat varieert van af en toe een stijf of pijnlijk gevoel tot meer chronische klachten. Een lange en oncomfortabele vlucht kan bestaande klachten helaas verergeren. Misschien behoor jij ook tot deze groep. In dat geval is het een goede beslissing om een reiskussen te kopen. Een opblaasbaar nekkussen biedt de steun die je zittend in een vliegtuigstoel anders niet kunt krijgen. Daarnaast heeft ieder mens weer andere eisen en wensen wat betreft de steun en het comfort dat nodig is. Met een opblaasbaar nekkussen kun je de vorm en hardheid zelf bepalen. Er is overigens wel een verschil tussen een reiskussen en een nekkussen. Een reiskussen moet in het algemeen zorgen voor een comfortabele zithouding voor je hele bovenlichaam terwijl een nekkussen speciaal ontworpen is om de nek goed te ondersteunen. Je dient het kussentje tussen je schouder en hoofd te klemmen. Doe dit net zolang totdat je de perfecte houding hebt gevonden om in slaap te vallen. Wanneer je rondkijkt in het vliegtuig zul je zien dat veel andere reizigers ook gebruik maken van nekkussen. Een comfortabele vlucht is minstens zo belangrijk als de bestemming zelf.

Zijn nekkussens geschikt voor kleine kinderen?

Een reiskussen of nekkussen is zowel geschikt voor volwassenen als kinderen. Juist bij jonge kinderen is het belangrijk dat hun nekje niet geblesseerd raakt door een slechte houding. Door de zachte vulling voelt het kussen fijn aan om de nek. Let er wel op dat het reiskussen goed in vorm blijft wanneer een kind naar een kant hangt. Sommige kussens zijn namelijk net iets te groot, en dat is uiteraard niet veilig. Kinderen vallen tijdens het autorijden vaak in slaap op de achterbank. Hun slaaphouding is niet altijd even comfortabel. Met een reiskussen of nekkussen zorg je ervoor dat jouw kleintje op comfortabele wijze naar dromenland vertrekt. Het klopt dat de nek van een kind flexibeler is. Dit betekent echter niet dat een kleintje geen last kan krijgen van nekpijn. Van een reiskussen heeft jong en oud plezier. Na afloop zijn kun je het opblaasbare reiskussen weggooien. Gebruik je ze liever nog een keer? Schaf dan een opbergzak aan of gooi het even in de was. Je kunt het op dezelfde manier wassen als een gewoon kussen.

Vragen en advies

Kies het nekkussen of reiskussen dat het best bij jouw past. Heb je vragen of heb je advies nodig bij het kiezen van een nek- of reiskussen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Perfect "We moesten heel snel een wereldstekker hebben voor op vakantie, bestelling gedaan en volgende dag al geleverd. Top gedaan. " 10
Goed "Duidelijke en makkelijke webshop." 8,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links