Kofferweegschalen

Op reis gaan is de ideale manier om alle stress van het dagelijks leven even achter je te laten. Vaak begint het vakantiegevoel al op het vliegveld. Tenminste, zolang je niet voor vervelende verrassingen zoals een te zware koffer komt te staan. De meeste vliegtuigmaatschappijen hanteren een maximaal gewicht voor koffers. Wanneer de koffer dit gewicht overschrijdt kun je een hoge boete verwachten. Gelukkig is dit probleem eenvoudig te voorkomen met het gebruik van een kofferweegschaal. Het is eenvoudig te gebruiken en gemakkelijk mee te nemen op reis. Bestel voor 22:00 uur, dan heb je de kofferweegschaal morgen al in huis

Voorkom extra bagagekosten met een kofferweegschaal

Voor de vakantie zijn er een aantal zaken die je goed moet regelen. Zo is het verstandig om uit te zoeken wat het maximaal toegestane gewicht van de bagage is. Dit geldt zowel voor de gewone bagage als de handbagage. Deze informatie kun je redelijk eenvoudig vinden op de website van de vliegtuigmaatschappij. Even bellen met de klantenservice is uiteraard ook een mogelijkheid. Na het inpakken kun je de bagage thuis het beste wegen met een kofferweegschaal. Dit voorkomt dat je op het vliegveld fors moet bijbetalen omdat de koffer te zwaar is. Met name goedkopere luchtvaartmaatschappijen rekenen hoge bedragen voor overbagage. Zo betaal je bij EasyJet 13 euro per kilo en bij Ryanair 10 euro per kilo. US Airways rekent zelfs 175 euro wanneer de bagage 33 tot 45 kilo te zwaar is. Nu zul je het verschil tussen een koffer van 18 of 63 kilo nog wel merken, maar het zou zonde zijn als je net twee of drie kilo teveel meeneemt waardoor de bagage uiteindelijk meer kost dan het vliegticket.

Het voordeel van de digitale kofferweegschaal

Een digitale kofferweegschaal werkt doorgaans het beste. Daarop kun je namelijk precies aflezen hoe zwaar de koffer is. Bij een analoge weegschaal is die nauwkeurigheid een stuk kleiner. Een afwijking van een of twee kilo is niet abnormaal en dat kan je dus geld kosten. De digitale variant van de kofferweegschaal weegt tot op de 100 gram nauwkeurig en geeft het aantal kilo’s exact weer. De meeste kofferweegschalen kunnen bagage wegen tot ongeveer 40 kilo. Ze zijn geschikt voor zowel gewone koffers als tassen, trolleys en handbagage. (koffers, tassen en trolleys) als handbagage. In onze shop vind je ook kofferweegschalen met een maximaal draagvermogen van 50 kilo. Zo’n zware koffers zul je waarschijnlijk niet meenemen op een vliegreis. Echter, wanneer je met een caravan of aanhanger op reis gaat is het ook belangrijk om te weten hoe zwaar de diverse bagagestukken zijn. Alleen zo kun je bij het inladen van de bagage zorgen voor de juiste gewichtsverdeling in de aanhanger of caravan. Dat rijdt een stuk comfortabeler en verkleint de kans op slingeren en eventuele ongelukken daardoor.

Praktischer dan een personenweegschaal

Een kofferweegschaal kopen is een verstandig besluit omdat je daarmee kunt voorkomen dat je op het vliegveld moet bijbetalen voor het overgewicht van je bagage. De weegschaal is klein, en licht, en past daardoor prima in de koffer. Neem hem dus zeker ook mee voor de terugreis. De kans dat je hotel of appartement een kofferweegschaal heeft is erg klein. Het is erg vervelend wanneer het niet mogelijk is om de bagage aan het einde van de vakantie te wegen. En met al die souvenirs kan de koffer zomaar een paar kilo zwaarder geworden zijn. Je kunt ook een personenweegschaal gebruiken, maar dat is omslachtig. Je moet dan eerst jezelf wegen, zonder koffer, en dat getal onthouden. Vervolgens weeg je jezelf mét koffer en trekt daar het gewicht van jezelf vanaf. Een rekenfoutje is dan zo gemaakt. Al was het maar omdat je je eigen gewicht natuurlijk altijd te laag inschat. Grapje natuurlijk, maar een kofferweegschaal is gewoon makkelijker en handiger.

Hoe gebruik ik een kofferweegschaal

Deze draagbare bagageweegschaal is een echte uitkomst voor reizigers. Hij is ook heel eenvoudig te gebruiken. Aan de weegschaal zit een bandje met een haak die je aan het handvat van de koffer, tas of trolley bevestigd. Het deel waar het display van de kofferweegschaal gaat dan als handvat dienen. Vervolgens til je de bagage aan dat ‘handvat’ zo op dat het display wel zichtbaar blijft. Enkele seconden later verschijnt dan het gewicht van de koffer op het display. Het is wel zaak de koffer zo stil mogelijk te houden. Op het moment dat hij op en neer, of opzij, beweegt zal het gewicht gaan afwijken. Standaard wordt het gewicht van de koffer weergegeven in kilo’s maar dat is ook in te stellen op ponden of grammen. Net wat jezelf het makkelijkst vindt. Hoe dan ook, wanneer je je koffers en andere bagage voor vertrek met een kofferweegschaal gewogen hebt kom je bij de incheckbalie niet voor nare, en dure, verrassingen te staan.


Hoeveel souvenirtjes mag ik meenemen?

Dat is ook precies de reden waarom het verstandig is de digitale kofferweegschaal mee op vakantie te nemen. Veel mensen kopen nogal wat souvenirs, kleding en dergelijke voor zichzelf of het thuisfront. Die zullen ook in de koffer belanden waardoor het gewicht van de bagage stijgt. Ten eerste is het dan natuurlijk handig wanneer je daar thuis, voor het begin van de reis, aan gedacht hebt door wat speling in het gewicht van de koffers in te bouwen. Om zeker te weten of de bagage ook voor de terugreis niet te zwaar is, en je dus moet bijbetalen, gebruik je de kofferweegschaal die je meegenomen hebt. Dan weet je precies hoeveel souvenirs mee naar huis genomen kunnen worden. Hiervoor een personenweegschaal meeslepen is natuurlijk niet echt handig. Voor de compacte kofferweegschaal is altijd wel een plekje te vinden.

Vragen en advies

Kies de kofferweegschaal die het beste bij jouw koffers en bagage passen. Heb je vragen of heb je advies nodig bij het kiezen van een kofferweegschaal? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Perfect "We moesten heel snel een wereldstekker hebben voor op vakantie, bestelling gedaan en volgende dag al geleverd. Top gedaan. " 10
Goed "Duidelijke en makkelijke webshop." 8,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links