Koffersloten

Als je op reis gaat dan wil je dat je bagage veilig is en onbeschadigd aankomt. Tijdens transport, zeker bij een vliegreis, wordt er niet al te voorzichtig met koffers omgesprongen. Een goed bagageslot is dan erg belangrijk. Zo voorkom je dat je koffer openspringt en alles eruit valt. Want dan moet je er maar op vertrouwen dat al je bagage weer in je koffer wordt gestopt door de stewards. En reis je met de auto kan door een onverwachte manoeuvre je koffer openspringen. Reis je met het vliegtuig? Neem dan een bagageslot dat aan de TSA norm voldoet. Kortom: het is aan te raden om voor je koffer(s) een goed kofferslot te kopen voordat je op vakantie gaat.

Veilig op reis met een goed kofferslot

Je voorkomt schade aan de inhoud van je koffer door gebruik te maken van een deugdelijk kofferslot. Een kofferslot moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Allereerst moet het bagageslot stevig genoeg zijn om ervoor te zorgen dat je koffer niet alsnog openspringt omdat het bagageslot stuk gaat. Een goed bagageslot springt niet open als de koffer bijvoorbeeld hard op de grond valt of in het ruim van een vliegtuig wordt gegooid. Wellicht heb je wel eens een filmpje op televisie of het internet gezien waar te zien is hoe grondstewards met de koffers omspringen als een vliegtuig wordt in- of uitgeladen. Dat gaat er vaak niet zachtzinnig aan toe. Een bagageslot moet van goede kwaliteit zijn om ervoor te zorgen dat het heel blijft. Een hoogwaardig kofferslot kopen is daarom zeker een goede investering. Koop ook een deugdelijke koffer en je bent zeker dat je bagage veilig op de bestemming aankomt.

Hoe werkt een bagageslot?

Een kofferslot werkt heel eenvoudig. Je hangt het aan de koffer en vervolgens kies je een code waarmee het bagageslot kan worden geopend. Deze stel je in op het bagageslot en vervolgens sluit je het bagageslot. Alleen door de rollen op het kofferslot op de juiste cijfercombinatie te zetten kan het slot worden geopend. Standaard staat een bagageslot ingesteld op de code 000. Het is aan te raden om deze code te wijzigen, omdat dieven weten dat de standaardcode 000 is en met deze code het kofferslot kan worden opengemaakt. Zorg ervoor dat je de code van je bagageslot niet vergeet, want er zijn met een kofferslot veel combinaties denkbaar en het is dan ook een hels karwei om de code te achterhalen als je die echt niet meer weet. Er zijn ook koffersloten te koop zonder code. Deze werken met een sleuteltje. Dergelijke sloten hebben echter het nadeel dat ze vaak minder deugdelijk zijn en bovendien kun je van een dergelijk bagageslot altijd het sleuteltje kwijtraken en dan kan het kofferslot alleen nog open door het te forceren.

Een kofferslot en de douane

Een kofferslot zorgt ervoor dat je koffer niet door onbevoegden kan worden geopend. Maar sinds de aanslagen in de VS op de Twin Towers in 2001 zijn de regels voor bagage flink aangescherpt. Eén daarvan is dat als je met bagage voorzien van een kofferslot naar Amerika reist dit slot door de douane moet kunnen worden geopend. Zo kan het security personeel op ieder gewenst moment je bagage controleren op ongeoorloofde inhoud. Ga je op reis met bagage voorzien van een bagageslot Amerika dan moet dit slot altijd te openen zijn door de douane. Is dat niet het geval dan loop je het grote risico dat je koffer wordt opengebroken en daardoor beschadigd raakt. Bij een controle hoef je er niet op te rekenen dat aan passagiers in een vliegtuig wordt gevraagd of meneer of mevrouw die-en-die even het sleuteltje van het kofferslot wil overhandigen of de code van het bagageslot wil geven in verband met een controle. Het is dus verstandig om te kiezen voor een kofferslot Amerika dat door bevoegde instanties kan worden opengemaakt.

De TSA norm

TSA staat voor Transport Security Administration en Transport Security Approved. Die eerste is de organisatie in Amerika die bagage controleert. Transport Security Approved betekent dat je kofferslot voldoet aan de voorwaarden die de Administration stelt. Een kofferslot TSA kan door bevoegd personeel van de TSA worden geopend. Deze bagagesloten hebben een opening voor een sleutel. Deze sleutel is in het bezit van de medewerkers van de TSA. Zij kunnen je koffer openmaken zonder de code van het kofferslot. Dit is erg handig, want als je een TSA bagageslot gebruikt, kan je koffer zonder problemen worden geopend voor controle. Je bent zelf verantwoordelijk om aan de voorwaarden te voldoen. Is je kofferslot door beveiligingspersoneel geforceerd dan kun je de schade van een defect bagageslot dus niet verhalen. Een goedgekeurd TSA kofferslot is dus aan te raden, vooral als je naar de VS reist, maar er zijn steeds meer landen die streng controleren op bagage, dus ook voor andere landen is een bagageslot met TSA erg handig. Bij alle bagagesloten in de webshop staat vermeld of ze voldoen aan de TSA norm.

Ideaal voor backpackers

Als je gaat backpacken heb je vaak meer bagage bij je. Je bent immers veel langer onderweg dan wanneer je voor twee weken naar de Spaanse Costa gaat. Een goed bagageslot is dan erg belangrijk. Je wilt immers niet dat je spullen worden gestolen terwijl je in je tent ligt te slapen of als je onderweg bent. Een universeel kofferslot past op iedere tas of koffer en is eenvoudig in gebruik. Je kunt zo’n kofferslot kopen in onze online winkel. Het is verstandig om kostbaarheden zoals paspoort, creditcard, betaalpas en cash geld apart op te bergen, het liefst in een etui dat je op je lichaam kunt dragen. Een bagageslot met driecijferige code voor je koffer is de meest veilige optie. Kies een code die je zelf gemakkelijk kunt onthouden, maar kies geen combinatie die erg voor de hand ligt zoals 123 of 999. Dit zijn vaak de eerste codes die een dief probeert. Een bagageslot is erg handig in gebruik en kan veel ellende op reis voorkomen. Schaf er dus eentje aan voor je volgende reis zodat je bagage overal veilig is.

Vragen en advies

Kies het juiste bagage- of kofferslot voor jou reis. Heb je vragen of heb je advies nodig bij het kiezen van een bagageslot en de TSA norm? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Perfect "We moesten heel snel een wereldstekker hebben voor op vakantie, bestelling gedaan en volgende dag al geleverd. Top gedaan. " 10
Goed "Duidelijke en makkelijke webshop." 8,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links