Maleisië

In Zuidoost-Azië vind je het bijzondere en veelzijdige land Maleisië. Ieder jaar trekken er duizenden toeristen richting Maleisië om te genieten van zon, zee, strand én van cultuur, historie en natuur. Maleisië heeft namelijk meerdere gezichten waardoor het voor verschillende reizigers een aantrekkelijke vakantiebestemming is. Bezoek op Borneo de vele tropische regenwouden of kies voor een rondreis door West-Maleisië. Wat je ook gaat bezoeken in dit zonnige land, het is altijd aan te raden om je goed voor te bereiden. Neem daarom altijd een wereldstekker Maleisië mee. Tijdens je reis wil je natuurlijk je smartphone en camera kunnen opladen om alles goed vast te leggen. Met een wereldstekker Maleisië weet je zeker dat je de elektrische apparaten altijd van stroom kunt voorzien. Bestel en bestel jouw wereldstekker via onze webshop.

Wereldstekker Maleisië

Wereldwijd bestaan er maar liefst vijftien verschillende soorten stopcontacten en stekkers. In Nederland kennen we de types C en F. Wanneer je echter op reis gaat, is de kans groot dat je een universele stekker mee moet nemen, zodat je jouw meegenomen elektrische apparatuur kunt gebruiken via de stopcontacten aldaar. Ga je op reis naar Maleisië? Dan moet je sowieso een wereldstekker Maleisië meenemen. Hier wordt namelijk het stekkertype en stopcontacttype G gebruikt. Let op dat je hierbij altijd een geaarde wereldstekker Maleisië gebruikt om eventuele ongelukken of beschadigingen tegen te gaan. Een G stopcontact herken je aan de drie rechthoekige streepjes; twee onderin zijn horizontaal, bovenin zit een streepje verticaal. Vaak zit er tussen de pinnen in een ingebouwde smeltzekering, met name wanneer je voor een wereldstekker Maleisië kiest die wat duurder is. De wereldstekker Maleisië wijkt in vrijwel alle opzichte af van alle andere stekkers en stopcontacten wereldwijd.

Veiligheid: de G-stekker

De G-stekker wordt als een van de meest veilige stekkers ter wereld gezien. Dit komt onder andere door de robuustheid van de reisstekker Maleisië. Daarnaast beschikt het stopcontact van dit type een gelijkaardige (kinder)beveiliging die ervoor zorgt dat ongelukjes worden tegengegaan. Wanneer je veel reist (met jouw kinderen) is dit natuurlijk mooi meegenomen. De aardpen is een stukje langer dan de stroompinnen: dit zorgt ervoor dat de aardpen (het verticale rechthoekje) een klepje wegduwt waarmee de onderste horizontale gaatjes worden geopend. Dit moet gelijktijdig gebeuren, precies wat een wereldstekker voor Maleisië van dit type dus doet, want anders wordt er geen stroom vrijgegeven. Dat betekent dus dat er niets gebeurt wanneer kinderen in de buurt van een stopcontact spelen en bijvoorbeeld iets in het stopcontact steken. Thuis heb je misschien je stopcontacten afgeschermd maar op reis is dit een prettig veilig extraatje zodat iedereen zonder ongelukken gebruik kan maken van het stroomnetwerk in combinatie met de wereldstekker Maleisië. Bij iedere wereldstekker Maleisië in de webshop vind je meer informatie over de veiligheid en andere eigenschappen van het product.

Wereldstekker Maleisië: ook voor andere landen

Een wereldstekker Maleisië kopen is een goede investering, omdat je de stekker ook in diverse andere landen kunt gebruiken. De G stekker wordt ook wel vaak een Engelse stekker genoemd en dat is niet zonder reden. Dit type stekker wordt namelijk overal in Engeland, Schotland en Ierland gebruikt. Ook op de eilanden rondom Groot-Brittannië gebruikt men deze stekkers. Misschien heb je er dus zelfs al wel eentje in huis liggen, wanneer je al eens naar een van deze landen bent afgereisd. Staat er binnenkort of in de verre toekomst een reis naar een van de volgende plekken op de planning: Dubai, Seychellen, Malta, Indonesië, Singapore, Hong Kong of Brunei? Dan is de wereldstekker Maleisië zeker een goede aankoop, want ook op deze plekken maakt met gebruik van het G-type stekker en stopcontact. Let wel altijd op of de wereldstekker Maleisië compatibel is voor de hoogte van de netspanning op je bestemming.

Netspanning

Wanneer de netspanning van jouw elektrische apparatuur niet overeenkomt met de netspanning van het stopcontact in het land waar je bent, kan het apparaat kapot gaan. In Maleisië is de netspanning 240 volt en de frequentie 50Hz. Dat is bijna hetzelfde als in Nederland: hier maken wij gebruik van een netspanning van 230 volt. Omdat fabrikanten rekening houden met dergelijke kleine verschillen kun je je apparaten uit Nederland gewoon gebruiken met een wereldstekker Maleisië op het stroomnetwerk van het land. Natuurlijk kun je voor de zekerheid het etiket op het desbetreffende apparaat bekijken om te checken of je geen omvormer nodig hebt. Apparaten zoals opladers voor je mobiele telefoon of voor je elektrische tandenborstel hebben over het algemeen geen omvormer nodig om te kunnen gebruiken in het buitenland met je wereldstekker Maleisië. Wanneer er op het apparaat INPUT: 100-240V, 50/60 Hz staat kun je het overal ter wereld op het stroomnetwerk gebruiken. Je apparaten worden met een wereldstekker Maleisië altijd op dezelfde snelheid opgeladen zoals je in Nederland gewend bent. Dat is wel zo prettig wanneer je weer snel op pad wilt om mooie foto’s van de omgeving te maken! Bekijk ons aanbod wereldstekkers Maleisië in de webshop.

Vragen en advies

Kies een wereldstekker voor Maleisië die je nodig hebt en ga aan de slag! Heb je vragen of heb je advies nodig bij het kiezen van een wereldstekker Maleisië? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Perfect "We moesten heel snel een wereldstekker hebben voor op vakantie, bestelling gedaan en volgende dag al geleverd. Top gedaan. " 10
Goed "Duidelijke en makkelijke webshop." 8,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links