Italië

Heb je een reis naar Italië in het vooruitzicht? In elk land zijn er weer andere stopcontacten beschikbaar. Controleer dus of je een reisstekker Italië nodig hebt. Het hangt af van het land waar je verblijft of woont of het nodig is om een reisstekker voor Italië te kopen. Het is bijvoorbeeld niet dezelfde situatie in het geval van een reisstekker Nederland-Italië als je vanuit India komt. Om ervoor te zorgen dat jij in elk geval al je elektrische apparaten tijdens je reis kunt gebruiken, is het mogelijk om hier informatie te vinden of je een reisstekker Italië nodig hebt. Wereldstekker.nl biedt als je er één nodig hebt een uitgebreid assortiment.

Reisstekker Nederland-Italië nodig

Woon je in Nederland? Dan heb je in elk geval een reisstekker Italië nodig. Dat komt doordat de stopcontacten in het land waar je heen gaat anders zijn samengesteld. De Nederlandse stekkers van elektrische apparaten zijn niet voor alle typen stopcontacten geschikt. In Italië is er bijvoorbeeld sprake van stopcontacten van het type F en type L. De reisstekker Italië is als je vanuit Nederland komt overigens alleen nodig als je een stopcontact van het type L in Italië tegenkomt. Een elektrisch apparaat met stekker F past bijvoorbeeld niet in het stopcontact van het type L. De apparaten met stekker C passen echter weer wel in het stopcontact van het type F. Het hangt dus maar net af van waar je terechtkomt of je een reisstekker Italië nodig hebt. Aangezien je dat doorgaans niet vooraf kunt bepalen, koop vooraf voor de zekerheid een reisstekker Italië.

Frequentie en netspanning

De netspanning is in Italië 230V en er is sprake van een frequentie van 50 Hz. Dat heeft niet direct iets te maken met het kopen van een reisstekker Italië. Het ligt echter wel in het verlengde ervan, want het kan zo zijn dat jouw elektrische apparaten niet gebruikt kunnen worden als er sprake is van een ander voltage. In Nederland is er in elk geval sprake van een gelijke netspanning van 230V. In dat opzicht hoeft er geen ander product dan een reisstekker Italië te worden aangeschaft, zoals een omvormer. Mocht je uit een ander land komen en is daar sprake van een ander voltage? Ga dan na of je wel een omvormer nodig hebt en bestel deze tegelijk met de reisstekker Italië als dat zo is. Er zijn overigens veel elektrische apparaten waarvoor standaard geen omvormer nodig is. Hierbij kun je denken aan een elektrische tandenborstel of aan een oplader voor je mobiel of tablet. Je hebt geen omvormer naast een reisstekker Italië nodig als er op het apparaat het volgende staat: 100-240V, 50/60 Hz.

Reisstekker Italië kopen met keuze uit ruim aanbod

Als je het land van verblijf invult en Italië als bestemming, dan zie je op Wereldstekker.nl meteen een compleet aanbod. Uit het gevarieerde assortiment maak je - door met nog een aantal eigenschappen rekening te houden - een keuze voor de ideale reisstekker India. Bij de aanschaf van een reisstekker India heb je de mogelijkheid om bijvoorbeeld specifiek met kinderbeveiliging rekening te houden. Dat is handig als je jonge kinderen hebt, maar als die niet tot je reisgezelschap behoren, hoef je daar bij het kopen van een reisstekker Italië natuurlijk geen rekening mee te houden. Een reisstekker Italië beschikt over een bepaald wattage en ampère en deze variëren per model. Net als de eigenschap in de vorm van een geaarde uitvoering of een uitvoering met randaarde of zonder randaarde. Daarnaast is er nog variatie in kleur. Zo heb je de mogelijkheid om naar je eigen voorkeur een witte of zwarte uitvoering aan te schaffen, dat zijn zo’n beetje de standaardkleuren. Misschien vind in ons assortiment straks ook nog een andere kleur, wie weet.

Wereldstekker nodig voor Italië

Een reisstekker Italië is dus aan te raden als je uit Nederland komt. Kom je uit een ander land dan is het aan te raden om na te gaan voor welk type stopcontacten de stekkers van jouw apparaten geschikt zijn. Het is ook mogelijk om van het handige systeem gebruik te maken dat Wereldstekker.nl biedt. Je vult dan namelijk je land van verblijf of woonland in en als bestemming Italië. Dan wordt meteen het complete aanbod getoond dat afgestemd is op het land waar je vandaan komt en naar Italië reist. Je hebt dan ook de optie om meteen een wereldstekker aan te schaffen in plaats van een specifieke reisstekker Italië. Daar heb je dan ook meteen tijdens je volgende reizen naar andere landen wat aan. Voor de rest is het ook belangrijk om te kijken naar de netspanning en frequentie.

Reisstekker Nederland-Italië vandaag besteld morgen in huis

Bij Wereldstekker.nl heb je op elke moment van de dag de gelegenheid om een reisstekker Italië te kopen. Neem in elk geval de tijd om op je gemak de verschillen in eigenschappen te ontdekken. Dan is het ook meteen handig om te kijken of de reisstekker Italië ook geschikt is om in andere landen te gebruiken. Dat is namelijk ideaal als je vaker reist naar landen die over andere stopcontacten beschikken. Na je vergelijking maak je een definitieve keuze voor een reisstekker Italië en plaats je eenvoudig de bestelling. Misschien heb je ook nog accessoires nodig? Of wil je slagen voor de laagste prijs? Dan houd je daar gewoon rekening mee. Het assortiment met reisstekkers bestaat uit modellen in verschillende prijsklassen. Wij zorgen bovendien voor een snelle levering. Besteld voor 22.00 uur betekent namelijk dat je de reisstekker Italië de volgende dag al geleverd krijgt. Dat biedt eveneens uitkomst als je reis naar Italië al op heel korte termijn gepland staat.

Vragen en advies

Kies de reisstekker Italië die je nodig hebt, we wensen je alvast veel plezier tijdens je reis! Heb je vragen of advies nodig bij het kiezen van een wereldstekker of reisstekker? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Perfect "We moesten heel snel een wereldstekker hebben voor op vakantie, bestelling gedaan en volgende dag al geleverd. Top gedaan. " 10
Goed "Duidelijke en makkelijke webshop." 8,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links