Israël

Israël is een land in het Midden-Oosten op ongeveer 3,5 uur vliegen van Nederland. Er is een aantal praktische zaken waar je rekening mee moet houden voordat je het vliegtuig in stapt. Zo heb je misschien een reisstekker nodig voor Israël. In sommige landen worden namelijk andere stopcontacten gebruikt die niet geschikt zijn voor stekkers uit Nederland. Israël is zo’n bestemming waarvoor je een reisstekker nodig hebt. Bekijk ons assortiment en bestel eenvoudig via onze webshop.

Reisstekker Israël gebruiken

Niet alleen de culturele gebruiken in Israël zijn anders dan in Nederland. Op deze bestemming worden andere stopcontacten gebruikt. In een groot deel van Europa kom je stopcontacten type C, E en F tegen. Dit is echter niet gebruikelijk op andere continenten. Zo kom je in Israël stopcontact H tegen. Dit type komt in geen enkel ander land voor. Stopcontact H heeft 3 pinnen en compatibel met een reisstekker Israël type H, maar ook C. Je dient echter voorzichtig te zijn met andere stekkers. Zo past een reisstekker Israël van type E niet in stopcontact H. Wanneer je het toch probeert ontstaat er onveilige compatibiliteit. Dit betekent dat er problemen met de elektriciteit kunnen ontstaan. Zo is het niet mogelijk om elektrische apparaten op te laden. De reisstekker Israël uit ons assortiment is alleen geschikt voor stopcontact type H.

Reisstekker type H in Israël

Het stekkertype H heeft drie platte pinnen. Deze is alleen compatibel met een stopcontact in Israël. De stekker en stopcontact H bestaan al decennia in Israël en Palestina. Wel is de vorm in de loop der tijd veranderd. Sinds 1989 is een nieuwe variant in omloop met ronde in plaats van platte pinnen. Deze gaatjes hebben een gemiddelde diameter van 4,5 mm. Ze zijn daarmee kleiner dan de stopcontacten in Nederland. Het voordeel van de ronde pinnen is dat een Europese type C stekker er in past. Deze nieuwe variant stopcontact kom je dan ook steeds vaker tegen in moderne Israëlische hotels. In theorie past een reisstekker Israël van type E en F er ook in, maar in de praktijk niet de bedoeling en werkt vaak ook niet. Het beschadigd eerder het stopcontact of het elektrische apparaat. Het stopcontact type H is nog steeds de standaard en niet compatibel met een stekker uit Nederland. Zodoende is het dus altijd handig om een reisstekker mee te nemen naar Israël.

Geaarde reisstekker Israël

Het Israëlische stopcontact H is geaard. Dit is de meest veilige manier van stroomgebruik. Een geaarde stopcontact en reisstekker voor in Israël voorkomt dat apparaten met een metalen behuizing onder stroom komen te staan. Elektrische apparaten die langere tijd worden gebruikt raken op een gegeven moment versleten. Daardoor neemt de kans op kortsluiting en brand toe. Een ander gevaar is dat iemand een stroomschok krijgt wanneer hij of zij een apparaat aanraakt. Een apparaat met aarding bevat echter een extra aardedraad die door de aansluitkabel loopt. Deze draad is zeer belangrijk, omdat het ervoor zorgt dat een toestel zoals een wasmachine of vaatwasser niet onder stroom komt te staan. In plaats daarvan gaat de stroom de grond in. Het is dan ook zeer verstandig om een geaarde reisstekker voor je reis naar Israël aan te schaffen. Daarmee kies je er voor om je elektrische apparaten in het buitenland op een veilige manier op te laden.

Netspanning en frequentie in Israël

Het is een goed idee om je voor de reis naar het buitenland te verdiepen in het stroomnet van dit land. Daardoor kom je erachter of een reisstekker in Israël noodzakelijk is en of je een omvormer moet meenemen. Bij Israël is dit niet het geval. Het heeft dezelfde netspanning als Nederland, namelijk 230 volt. Daarbij gebruikt het een frequentie van 50 Hz. Dit betekent dat je jouw elektrische apparaten prima in Israël kan gebruiken. Toch is het verstandig om een reisstekker Israël mee te nemen. Zeker als er andere stekkers op jouw elektrische apparaten zit dan stekker type C. Met de wereldstekker die geschikt is voor Israël kun je overal op je bestemming aldaar elektrische apparaten gebruiken en opladen.

Wees voorzichtig met een reisstekker Israël

Als je met stroom aan de slag gaat, staat veiligheid natuurlijk altijd voorop. Zeker in het buitenland, bijvoorbeeld met een reisstekker die je in Israël gebruikt. Ook met het gebruik van een geaarde reisstekker die je gebruikt in Israël moet je blijven oppassen. Houd kleine kinderen allereerst zo veel mogelijk uit de buurt bij stopcontacten. Kinderen zijn nieuwsgierig en steken soms hun vingers in het stopcontact. Daardoor lopen ze het risico om een stroomschok te krijgen. Maar naast kinderen zijn volwassenen ook niet altijd verantwoord bezig. Sommige mensen proberen om een type C, E of F stekker in het stopcontact type H te duwen, net zo lang totdat hij alsnog in het stopcontact past. Doe dit echter nooit! Ook dit kan voor stroomschokken zorgen met alle gevolgen van dien.

Reisstekker Israël met kinderbeveiliging

Het is essentieel dat een reisstekker voor Israël goed past in het stopcontact. Gebeurt dit niet, dan kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Wanneer er sprake is van een slechte aansluiting kun je bij het aanraken een elektrische schok krijgen. Controleer dan ook altijd even of de verbinding goed is. Voor gezinnen is het verstandig om een reisstekker met kinderbeveiliging aan te schaffen als ze naar Israël gaan. Dankzij onze webshop hoef je daar niet lang naar te zoeken. Voor Israël hebben we reisstekkers met kinderbeveiliging. Deze bevat een extra laag die voorkomt dat kinderen met hun vingers in het stopcontact gaan zitten.

Heb je een omvormer nodig voor Israël?

Sommige delen van de wereld gebruiken een andere netspanning dan Nederland. Dit betekent dat de frequentie van het stopcontact niet aansluit op de frequentie van elektrische apparaten. Zowel een te hoge als te lage frequentie is problematisch. Bij een te hoge frequentie kunnen elektrische apparaten kapot gaan, terwijl het bij een te lage frequentie zeer lang duurt voordat elektrische apparaten zijn opgeladen. De frequentie dient dan ook hetzelfde te zijn. Om dit te bereiken kun je het beste een omvormer uit onze webshop aanschaffen. Met een omvormer wordt ingaande spanning omgevormd naar een andere uitgaande spanning. Hoewel je hier in Israël waarschijnlijk geen problemen ondervindt met de frequentie, is het toch slim om te kijken op de verpakking van elektrische apparaten. Je hebt geen omvormer nodig wanneer er staat ‘Input: 100-240V, 50/60 Hz’. Doorgaans ervaar je bij smartphones, tablets en laptops geen problemen.

Vragen en advies

Kies de reisstekker die je nodig hebt voor Israël en ga op reis! Heb je vragen of heb je advies nodig bij het kiezen van een reisstekker voor in Israël? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.


Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Perfect "We moesten heel snel een wereldstekker hebben voor op vakantie, bestelling gedaan en volgende dag al geleverd. Top gedaan. " 10
Goed "Duidelijke en makkelijke webshop." 8,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links