Griekenland

Ga je binnenkort op vakantie naar Griekenland of ben je bezig met het inpakken van de koffers voor deze bestemming? Dan is het goed idee om te kijken of je een reisstekker voor Griekenland nodig hebt. Wereldwijd worden er namelijk maar liefst 15 verschillende soorten stopcontacten gebruikt. Dit betekent dat je stekker uit Nederland niet altijd geschikt is voor een stopcontact in het buitenland. Binnen Europa vallen de verschillen soms mee. In sommige gevallen is toch een wereldstekker in Griekenland nodig.

Wanneer heb je een wereldstekker Griekenland nodig?

Vanuit Nederland is het ongeveer 3 tot 3,5 uur vliegen naar Griekenland. Eenmaal in het land aangekomen is het fijn om even contact te leggen met het thuisfront. Je gebruikt daarvoor waarschijnlijk een laptop, tablet of smartphone. Over het algemeen heb je in Griekenland geen wereldstekker nodig, maar de minder toeristische plaatsen kunnen afwijken van deze regel. Je wilt natuurlijk dat jouw elektrische apparaten altijd voldoende zijn opgeladen. Zonder dit hulpmiddel is het niet altijd mogelijk om een stopcontact te gebruiken. Op sommige Griekse eilanden of minder toeristische gedeeltes gebruikt men een ander type stopcontact, namelijk type G. Dit kom je bijvoorbeeld tegen op het Griekse deel van Cyprus. Houd hier rekening mee voordat je op reis gaat. Door een reisstekker Griekenland te kopen weet je zeker dat alle elektronische apparaten kunnen worden opgeladen. Op het vasteland in Griekenland heb je meestal geen wereldstekker nodig. Daar worden namelijk de stopcontacten C en F gebruikt, net als in Nederland. Bovendien heeft Griekenland met een netspanning van 230 V en een frequentie van 50 Hz dezelfde netspanning als Nederland.

Wereldstekker Griekenland voorkomt kortsluiting

De stopcontacten in Griekenland hebben twee ronde gaten. Stopcontact type C bevat twee pinnen, is ongeaard en uiteraard compatibel met stekker C. Het is te vinden in grote delen van Europa, waaronder Griekenland. Wanneer je dit stopcontact aantreft heb je geen wereldstekker Griekenland nodig. Stekkertype C is ook compatibel met stopcontact type E en F. Ook deze stopcontacten vind je terug in grote delen van Europa, met uitzondering van Groot-Brittannië en Ierland. Stopcontact type F bevat 2 pinnen en is geaard. Dit laatste kenmerk is belangrijk om op te letten wanneer je een reisstekker voor Griekenland wilt kopen. Een geaarde wereldstekker Griekenland is over het algemeen zeer veilig omdat het kortsluiting voorkomt. Soms kan het aan het elektrische apparaat zelf liggen dat je kortsluiting krijgt, bijvoorbeeld door een kapotte stekker. De behuizing van de apparaten is geaard, wat betekent dat het in verbinding staat met de aardedraad uit het stopcontact. Het gevolg is dat de stroomtoevoer direct kan worden beëindigd bij overbelasting of kortsluiting. Dit proces werkt echter alleen wanneer zowel de wereldstekker Griekenland als het stopcontact geaard zijn.

Het gebruik van een omvormer bij een wereldstekker Griekenland

De Griekse stopcontacten lijken op die van Nederland. Het zou kunnen dat je niet eens het verschil ziet. Toch is de Griekse variant over het algemeen iets kleiner en heeft het een diameter van 1 tot 2 mm. In de meeste gevallen zullen Nederlandser stekkers passen. Is dat niet het geval, dan is een wereldstekker tijdens je verblijf in Griekenland een welkome product. Koop dus voor de zekerheid een wereldstekker Griekenland en je hebt er geen omkijken meer naar. Toch is het verstandig om altijd even de gebruiksaanwijzing of het etiket van een elektrisch apparaat te lezen. Daardoor kom je tijdens het gebruik van de reisstekker Griekenland niet voor onaangename verrassingen te staan. Bij sommige apparaten is een wereldstekker in Griekenland niet voldoende. Ze hebben een omvormer nodig om goed te werken. Dit apparaat is in staat om gelijkspanning naar wisselspanning om te vormen of wisselspanning naar een wisselspanning met een andere frequentie.

Reisstekker Griekenland: Let op de juiste frequentie

Een reisstekker Griekenland is een van de apparaten die niet mag ontbreken in je koffer. Zonder dit apparaat kun je op sommige plekken je smartphone of camera niet opladen. Let bij het opladen met de wereldstekker voor Griekenland altijd op de frequentie. Zonder de juiste frequentie neemt de kans op beschadiging van de elektrische apparaten sterk toe. Bij een te hoge frequentie gaan ze bijvoorbeeld kapot of vliegen in brand. Denk bijvoorbeeld aan wekkers en scheerapparaten. Een te lage frequentie zorgt er juist voor dat het uren duurt voordat elektrische apparaten opgeladen zijn. Vooral elektrische apparaten met draaiende elementen vormen een risico. Over het algemeen is de frequentie op het Griekse vasteland hetzelfde als in Europa, namelijk 50 tot 60 Hz. Dan kun je de wereldstekker Griekenland gewoon in je koffer laten zitten. Op de Griekse eilanden is de situatie soms anders. Ga je binnenkort naar een van deze plekken toe? Kijk dan even naar stopcontacten en frequenties die mogelijk anders zijn en vergeet natuurlijk niet om een wereldstekker voor in Griekenland mee te nemen.

Geaarde en ongeaarde reisstekker Griekenland

Ga je naar Griekenland en verblijf je op de eilanden of de wat mindere toeristische plekken? Neem even een kijkje in ons uitgebreide assortiment aan geaarde en ongeaarde wereldstekkers voor in Griekenland. Een geaarde wereldstekker verhoogt de veiligheid. Er kunnen gevaarlijke situaties ontstaan wanneer elektriciteit en water met elkaar in aanraking komen. Met een geaarde reisstekker loop je in Griekenland gelukkig geen enkel risico. Overigens hoef je niet in alle gevallen een geaarde wereldstekker Griekenland aan te schaffen. De ongeaarde variant werkt prima bij apparaten waarbij er nauwelijks risico is op kortsluiting. Bovendien heeft het geen zin om een geaarde reisstekker Griekenland op een ongeaarde stopcontact aan te sluiten. Controleer dit altijd even voordat je een wereldstekker Griekenland wil gaan gebruiken.

Vragen en advies: reisstekker Griekenland

Kies de wereldstekker die je nodig hebt in Griekenland en ga op reis! Heb je vragen of heb je advies nodig bij het kiezen van een wereldstekker voor Griekenland? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Perfect "We moesten heel snel een wereldstekker hebben voor op vakantie, bestelling gedaan en volgende dag al geleverd. Top gedaan. " 10
Goed "Duidelijke en makkelijke webshop." 8,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links