Frankrijk

Hoewel de landen in Europa en de wereld steeds meer zaken gelijktrekken, zijn er nog altijd veel verschillen. Een voorbeeld ervan is het gebruik van een reisstekker in Frankrijk. Wanneer je dus naar dit land op vakantie gaat, moet je wel eerst de juiste hulpmiddelen aanschaffen. Een reisstekker voor Frankrijk kopen is vrij eenvoudig. Wel is het goed om de verschillen tussen verschillende soorten te kennen. Dit maakt het een fluitje van een cent om een goede keuze voor uw reisstekker te maken.

Wat is een reisstekker Frankrijk?

Een reisstekker is precies wat de naam zegt. Het is een stekker die je gebruikt in het land waar je naartoe gaat omdat de netstekkers die daar gebruikt worden anders zijn dan in Nederland. Dit zorgt ervoor dat je het apparaat nog altijd gewoon kan gebruiken. Dit specifieke type wordt ook wel een wereldstekker Frankrijk genoemd wanneer je naar dat land reist. Een reisstekker Frankrijk is ook echt specifiek voor dit land bestemd. Er zijn ook stekkers die meer universeel zijn, maar het is niet altijd aan te raden om deze te gebruiken. Wanneer je een stekker gebruikt die specifiek voor een land bedoeld is, dan kan je er zeker van zijn dat hij ook echt goed zal werken. Voor apparaten die je echt nodig hebt - zoals een oplader - is een reisstekker Frankrijk dus noodzakelijk. Weeg dit dus ook altijd mee in de keuze die je maakt voor aanschaf.

De kenmerken van een reisstekker Frankrijk

Een reisstekker Frankrijk heeft een aantal kenmerken die dit hulpmiddel zo specifiek maken. Dat er twee ronde pinnen aan zitten die je in het stopcontact steekt, is misschien niet zo bijzonder. Dit geldt immers ook voor andere stekkers en niet alleen voor een reisstekker Frankrijk. Waar het verschil zichtbaar wordt, is juist op het gebied van de aarding. Het is namelijk zo dat er in de reisstekker voor Frankrijk een uitsparing zit. Hier komt een pin in die zorgt voor de aarding. Dit geldt ook voor een aantal landen die een band met Frankrijk hebben. Denk bijvoorbeeld aan België, Luxemburg, Tunesië en Marokko. Opvallender is echter dat deze stekker ook goed te gebruiken is in bijvoorbeeld Tsjechië en Polen. Daar wordt met een zelfde systeem gewerkt. Dat maakt het dus aantrekkelijk om een reisstekker voor Frankrijk te kopen.

Niet afhankelijk van netspanning

Een reden waarom een reisstekker Frankrijk nodig is, is omdat de netspanning er anders is. Het is wel belangrijk om te begrijpen dat de stekker op zichzelf uiteraard geen invloed heeft op deze spanning. Omdat altijd voorzichtig gedaan moet worden met betrekking tot de spanning die een apparaat aankan, is de reisstekker Frankrijk slechts een eerste stap. Als je een reisstekker Frankrijk kopen gaat, kun je ervan uitgaan dat alle stekkers die hiervoor gemaakt zijn dit ook aankunnen. Dit is overigens niet van invloed op de prijs. De verschillen op dit gebied hebben vaak eerder te maken met andere zaken. Wanneer je hierop gaat vergelijken, dan zal je merken dat de nodige stekkers in veel landen te gebruiken zijn en dat scheelt uiteindelijk ook in kosten wanneer je de diverse aankopen bij elkaar optelt.

Op welke apparaten?

Wanneer gebruik je nu eigenlijk een reisstekker Frankrijk? Eigenlijk is dit heel simpel, want gebruik wordt aangeraden voor alle apparaten waaraan een Nederlandse stekker zit zoals opladers. Wanneer je een telefoon of laptop in dat land wilt opladen, dan heb je daar dus een reisstekker Frankrijk voor nodig. Wanneer je in een appartement of hotel zit, geldt dit net zo goed als wanneer je in een huis vertoeft dat je bijvoorbeeld via Airbnb hebt gehuurd. Heb je een reis naar het land geboekt, neem dan altijd direct de moeite om ook even een reisstekker Frankrijk te bestellen. Zelfs wanneer dit alleen maar is om je scheerapparaat aan te sluiten.

Een specifieke reisstekker Frankrijk

Hoewel je een universele stekker vaak in tientallen landen kunt gebruiken, is het kiezen van een specifieke reisstekker Frankrijk vaak wel het slimst. Het is immers ook zo dat er steeds meer apparaten worden meegenomen. Hoe meer je gebruikmaakt van het specifieke stopcontact in Frankrijk, hoe logischer de keuze voor een echte reisstekker Frankrijk. Een reisstekker Frankrijk past helaas ook wel (met wat moeite) in andere soorten stopcontacten. Let daarom ook altijd goed op dat je niet met een stekker voor andere soorten stopcontacten te maken hebt. Dan kan het alsnog fout gaan met alle vervelende gevolgen van dien.

De kosten voor een reisstekker Frankrijk

Wat kost een reisstekker Frankrijk nu eigenlijk? Het klinkt misschien als een kostenpost die je liever niet hebt. Toch valt dit reuze mee. Het is namelijk zo dat de meeste stekkers al voor enkele euro’s te koop zijn. Een reisstekker Frankrijk kopen betekent bovendien dat je voor meerdere landen in Europa en Afrika voorzien bent. Daardoor hoef je je dus geen zorgen te maken of je nog meer stekkers nodig gaat hebben. Je hebt immers al voor een deel de problemen gedekt. Het is echter natuurlijk vooral zo dat je door het kopen van een reisstekker Frankrijk ervoor zorgt dat je je dure apparaten beter beschermt. Je bent immers veel minder kwijt aan een reisstekker Frankrijk dan aan een geheel nieuwe laptop of smartphone wanneer deze beschadigd zou raken of zelfs helemaal niet meer zou werken.

Vragen en advies

Ga jij binnenkort naar Frankrijk en heb je een reisstekker nodig? Bestel vandaag nog een reisstekker voor 22.00 uur dan ontvang je de bestelling morgen al. Of woon je in het buitenland? Dan heb je binnen een paar dagen je reisstekker Frankrijk in huis. Kies de reisstekker die je nodig hebt, we wensen je alvast veel plezier tijdens je reis! Heb je advies nodig bij het kiezen van een wereldstekker Frankrijk of reisstekker? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Perfect "We moesten heel snel een wereldstekker hebben voor op vakantie, bestelling gedaan en volgende dag al geleverd. Top gedaan. " 10
Goed "Duidelijke en makkelijke webshop." 8,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links