Dubai

Dubai is een van de zeven emiraten in de Verenigde Arabische Emiraten. In de moderne hoofdstad torenen grote wolkenkrabbers boven het wolkendek uit. Dubai is dan ook een interessante bestemming die je waarschijnlijk niet snel meer zult vergeten. Wel zijn enkele zaken er anders dan in Nederland. Zo worden er in dit land andere stopcontacten gebruikt dan in Europa. Dit maakt het noodzakelijk om een reisstekker Dubai mee te nemen in je koffer. Alleen op die wijze kun je al jouw elektrische apparaten die je meeneemt naar Dubai opladen op de plaats van bestemming. Er zijn diverse opties voor de juiste reisstekker Dubai.

Verschillende soorten stopcontacten en stekkers

Wie weet ga je binnenkort op vakantie of zakenreis naar Dubai. In dat geval is een reisstekker Dubai onmisbaar. In het buitenland gebruikt men vaak een andere netspanning en kom je een andere type stopcontacten tegen. Zo worden er in de Verenigde Arabische Emiraten drie soorten stopcontacten gebruikt, namelijk type C, D en G. Dit is anders dan in Nederland, waar doorgaans stopcontacten van type C en F voorkomen. Hou hier rekening mee wanneer je een reisstekker Dubai aanschaft. Type C werkt met type E en F en staat bekend als het Euro stopcontact. Dit betekent dat stekkers uit Nederland aansluiten op dit stopcontact. Onthoud echter dat niet op elke accommodatie stopcontact type C voorkomt. Voor type D is wel degelijk een reisstekker Dubai nodig. Dit stopcontact komt naast Dubai ook voor in Sri Lanka, Nepal en India. Type G komt wereldwijd minder vaak voor en wordt meestal alleen gebruikt in Dubai en Groot-Brittannië. Er zijn daarnaast nog enkele zaken waar u rekening mee moet houden.

Wereldstekker Dubai meenemen op reis

Het is niet mogelijk om stekkers uit Nederland te gebruiken voor stopcontacten D en G. Het past niet, waardoor elektrische apparaten niet worden opgeladen. Je kunt dit probleem eenvoudig oplossen door een wereldstekker Dubai mee te nemen. Op je accommodatie zul je merken dat de stopcontacten er anders uitzien. Stopcontacten in Dubai zijn alleen geschikt voor stekkers met drie pinnen. Daarbij is de aardingspin langer dan de twee andere pinnen in de stekker of adapter. Een reisstekker Dubai is dan ook een echte uitkomst voor iedere reiziger. Wij leveren een wereldstekker Dubai van uitstekende kwaliteit die je in grote delen van de wereld kunt gebruiken.

Voorkom problemen met de elektriciteit

De reisstekker Dubai is gebaseerd op die van Groot-Brittannië. Ook in dit land is een langere aardingspin de standaard. De overeenkomsten tussen de stopcontacten van Dubai en Groot-Brittannië hebben een historische achtergrond. In het verleden oefenden de Britten namelijk veel invloed uit in de Arabische wereld. Een gevolg is dat de stopcontacten er hetzelfde uitzien en dat je de reisstekker Dubai ook in dit land kunt gebruiken. Een alternatief voor de reisstekker Dubai is het gebruik van een adapter. Dit is echter niet verstandig bij apparaten met een hoge stroomsterkte. Om problemen met de elektriciteit te voorkomen kun je beter een wereldstekker Dubai gebruiken. Let bij het opladen van elektrische apparaten altijd op het voltage dat wordt gebruikt. Een te hoog voltage kan ervoor zorgen dat apparaten kapot gaan, terwijl het met een te laag voltage uren kan duren voordat een elektrisch apparaat is opgeladen. Een wereldstekker Dubai werkt snel en efficiënt, waardoor je niet uren hoeft te wachten.

Pas op met een te hoge of lage netspanning

Wees altijd voorzichtig met het gebruik van een reisstekker Dubai. Kijk bij het gebruik van een elektrisch apparaat bijvoorbeeld altijd op het etiket. Wanneer er staat “INPUT: 100-240 V, 50/60 Hz” werken opladers voor elektrische apparaten zoals tablets en telefoons prima. Sommige apparaten zijn echter niet geschikt voor de frequentie die in een land wordt gebruikt. Als de netspanning te hoog of te laag ligt kunnen er problemen ontstaan. Apparaten gaan bijvoorbeeld kapot of vliegen zelfs in brand. Met een wereldstekker Dubai loop je geen risico. Het elektriciteitsnet in Dubai gebruikt 220 volt en 50 Hz. Dit is vergelijkbaar met Nederland waar 220 tot 240 volt en 50 tot 60 Hz voorkomt.

Wereldstekker Dubai met randaarde

Dubai is een modern land waar over het algemeen weinig stroomstoringen voorkomen. Toch zijn problemen met elektriciteit niet altijd te voorkomen. Zodoende is het aanschaffen van een reisstekker Dubai met randaarde altijd een goed idee. Deze maakt verbinding met de geaarde stekkers van elektrische apparaten. Dit voorkomt elektriciteitsproblemen, zoals een stroomstoring. In de meeste landen worden tegenwoordig geaarde stekkers gebruikt, en Dubai is daarop geen uitzondering. Een geaarde reisstekker Dubai zorgt ervoor dat elektrische spanning op metaal van een gebruiksvoorwerp kortgesloten wordt naar de aarde. Daarmee wordt voorkomen dat je een elektrische schok krijgt. Zo vind je een geaarde stekker vaak terug in ruimtes met veel vocht, zoals de badkamer.

Reisstekker Dubai met kinderbeveiliging

In het assortiment vind je ook een wereldstekker Dubai met kinderbeveiliging. Bij het gebruik van een reisstekker Dubai kun je namelijk niet voorzichtig genoeg zijn.. De reisstekker Dubai bevat een beschermende laag waardoor spelende kinderen niet geëlektrocuteerd worden wanneer ze het per ongeluk aanraken. Wees daarnaast voorzichtig met de metalen gedeeltes van de wereldstekker Dubai. Wanneer ze slechts half in het stopcontact zitten kan een simpele aanraking al voor een vervelende stroomschok zorgen. Controleer dan ook altijd even of de reisstekker Dubai goed in het stopcontact zit. Zorg ervoor dat kinderen nooit te dicht bij het stopcontact in de buurt komen.

Reisstekker Dubai kopen

Naast een reisstekker Dubai zijn er nog een aantal handige accessoires die goed van pas komen aan de andere kant van de wereld. Zo is ook de opvolger van de traditionele stekkerdoos, de powercube, tegenwoordig onmisbaar voor in de koffer. Dit is een zeer kleine stekkerdoos die je samen met de reisstekker Dubai gemakkelijk kunt meenemen. Minstens zo belangrijk is het feit dat de powercube aansluit op meerdere stekkers en stopcontacten. Zo past het prima bij stopcontact type B, C, F, G en I en stekker C en F. Tevens heeft de stekkerdoos een USB aansluiting. Vergeet dan ook niet om de powercube samen wereldstekker voor Dubai in je koffer te stoppen!

Vragen en advies

Kies de reisstekker Dubai die je nodig hebt, we wensen je alvast veel plezier tijdens je reis! Heb je vragen of advies nodig bij het kiezen van een wereldstekker of reisstekker? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Perfect "We moesten heel snel een wereldstekker hebben voor op vakantie, bestelling gedaan en volgende dag al geleverd. Top gedaan. " 10
Goed "Duidelijke en makkelijke webshop." 8,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links