Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek is een prachtig vakantieland. Voordat de reis begint moeten er enkele praktische zaken geregeld worden. Denk bijvoorbeeld aan het regelen van een verzekering, mogelijke inentingen en bepaalde spullen voor in de koffer. Zo mag een reisstekker voor Dominicaanse Republiek dan wel wereldstekker voor Dominicaanse Republiek niet ontbreken tussen je spullen. Met dit apparaat kun je jouw mobiele telefoon, laptop of tablet opladen. Niet ieder land heeft echter dezelfde stekkers en stopcontacten. Controleer voordat je op reis gaat welke wereldstekker Dominicaanse Republiek nodig is. Wij hebben ze beslist in ons assortiment wereldstekkers.

Wanneer heb je een reisstekker Dominicaanse Republiek nodig?

Waarom heb je een reisstekker Dominicaanse Republiek nodig? De stekkers en stopcontacten in de Dominicaanse Republiek zijn anders dan in Nederland. Een deel van de wereld gebruikt 220 tot 240 volt, terwijl landen in Noord- en Centraal Amerika meestal een voltage van 110 of 120 hebben. In totaal zijn er wereldwijd maar liefst 14 verschillende soorten stopcontacten. Deze zijn geschikt voor allerlei soorten stekkers, die variëren van smal tot rond en hechthoekig. Op sommige plekken worden zelfs meerdere soorten stekkers gebruikt. Daardoor is het afwachten wat voor soort stopcontact je accommodatie heeft. Neem eventueel contact op met het adres waar je verblijft en informeer naar de stopcontacten. Vanwege de verschillende frequenties en stopcontacten is het noodzakelijk om een reisstekker Dominicaanse Republiek te kopen. Daarmee voorkom je dat elektrische apparaten op het vakantieadres niet kunnen worden opgeladen.

Netspanning en frequentie in de Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek heeft een netspanning van 110 Volt met een frequentie van 60 HZ. Dit is anders dan in Nederland, waar een frequentie van 230 V geldt. Zodoende is het belangrijk om voor je reis naar dit land in het Caribisch gebied een spanningsomvormer te kopen. Je vindt dit onmisbare onderdeel voor op reis in ons assortiment voor een scherpe prijs. Een spanningsomvormer zet de frequentie om, waardoor apparaten niet beschadigd raken. Wanneer je een apparaat met 220-230 Volt meeneemt heb je naast een reisstekker Dominicaanse Republiek ook een spanningsvormer van 110 naar 230 Volt nodig. Je kunt het beste geen elektrische apparaten zonder omvormer gebruiken, omdat de kans bestaat dat ze niet goed werken. Zo kan het gebeuren dat een apparaat zoals een wekker ’s ochtends niet afgaat. Wie weet mis je daardoor op vakantie wel een belangrijke afspraak of excursie, en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Ook voor scheerapparaten, haardrogers en waterkoker en vele andere apparaten met een stroomvoorziening kun je het beste een omvormer gebruiken samen met een reisstekker Dominicaanse Republiek.

Gebruik van stopcontacten in de Dominicaanse Republiek

Stopcontacten zijn in verschillende types verkrijgbaar. Wereldwijd is er een verdeling van type A en B tot type N. In Midden- en Zuid-Amerikaanse landen worden stopcontacten van type A en B gebruikt. Dit houdt in dat er twee platte pinnen worden gebruikt. A is daarbij ongeaard en B geaard. Een stekker heeft doorgaans twee en soms drie draden. De derde draad vind je meestal alleen in geaarde stekkers en stopcontacten. Een geaarde stekker wordt vaak gebruikt bij apparaten die een hoog risico hebben op kortsluiting. Ook komen geaarde stekkers vaak voor in de badkamer, omdat vocht en elektriciteit een risico vormen. Je kunt een reisstekker Dominicaanse Republiek zowel in een A als B stopcontact stoppen. De stopcontacten hebben pinnen die in het gaatje van de stekker passen. Daardoor blijft de reisstekker Dominicaanse Republiek op zijn plaats. Wees echter wel voorzichtig met het aanraken van het stopcontact. Soms komt het voor dat de reisstekker Dominicaanse Republiek niet helemaal goed past in het stopcontact. Daardoor hangt het deels uit de contactdoos. Controleer altijd even of er sprake is van een goede aansluiting. Raak de pinnen echter niet aan, want daardoor kun je een elektrische schok krijgen of onder stroom komen te staan. Dat is natuurlijk nooit de bedoeling.

Problemen met de oplader in een reisstekker Dominicaanse Republiek

Met de juiste omvormer en een reisstekker Dominicaanse Republiek in je koffer ben je klaar voor een mooi vakantieavontuur. Overdag kun je jouw belevenissen fotograferen met je camera of mobiele telefoon, die ’s avonds zonder problemen opgeladen kan worden in het stopcontact. Werkt je oplader onverhoopt toch niet ondanks dat je gebruikmaakt van een reisstekker Dominicaanse Republiek? Het zou kunnen dat er geen stroom uit het stopcontact komt. In dat geval moet je even een stekker ergens anders uit halen. Stop je eigen stekker bijvoorbeeld in een lampje en zie of het nu wel werkt. Ervaar je nog steeds problemen? Schakel dan even iemand van het personeel op je accommodatie in die je kan helpen met je reisstekker Dominicaanse Republiek.

Reisstekker Dominicaanse Republiek met USB aansluiting

Heb je op korte termijn een reisstekker Dominicaanse Republiek nodig? Wij hebben verschillende wereldstekkers en omvormers beschikbaar. Daarmee kun je jouw elektrische apparaten over de hele wereld opladen. Reisstekkers worden bovendien steeds geavanceerder. Zo kun je tegenwoordig ook een universele reisstekker met een USB aansluiting gebruiken. Daardoor heb je geen adapter meer nodig, wat ruimte scheelt in de koffer. Bovendien is het gebruik van een wereldstekker met USB poort heel eenvoudig. Het enige dat je hoeft te doen is het elektrische apparaat aansluiten op de poort. Vergeet dan ook niet om de reisstekker Dominicaanse Republiek in je koffer te stoppen.

Veilige reisstekker Dominicaanse Republiek kopen

Wie weet ben je op dit moment nog op zoek naar een geschikte reisstekker Dominicaanse Republiek. In ons assortiment vind je een ruim aanbod van universele reistekkers die geschikt zijn voor landen over de hele wereld. Reis je met een gezin? Koop dan een wereldstekker voor de Dominicaanse Republiek met kinderbeveiliging. Zo weet je zeker dat de stekker geen gevaar vormt voor kleine kinderen. Reizigers denken vaak dat ze met een reistekker Dominicaanse Republiek alle problemen met stopcontacten hebben opgelost. Desondanks is het verstandig om altijd even te kijken of jouw elektrische apparaten geschikt zijn voor de frequentie en voltage op het vakantieadres. Dit staat meestal aangegeven in de gebruikshandleiding. Staat er 110-230 Volt en 50-60 HZ op? Dan is een elektrisch apparaat veilig te gebruiken met een reisstekker Dominicaanse Republiek. Let op dat het apparaat dat je wilt gebruiken hetzelfde of minder vermogen heeft dan de omvormer. Omvormers gaan kapot wanneer ze minder vermogen hebben.

Vragen en advies

Kies de reisstekker Dominicaanse Republiek die je nodig hebt, we wensen je alvast veel plezier tijdens je reis! Heb je vragen of advies nodig bij het kiezen van een wereldstekker of reisstekker? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Perfect "We moesten heel snel een wereldstekker hebben voor op vakantie, bestelling gedaan en volgende dag al geleverd. Top gedaan. " 10
Goed "Duidelijke en makkelijke webshop." 8,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links