Cuba

Je drukt op een knop en de lamp gaat branden. Anno 2018 is elektriciteit geheel vanzelfsprekend. Maar heb je er wel eens over nagedacht dat het niet overal ter wereld hetzelfde werkt? Momenteel bestaan er wereldwijd namelijk vele verschillende soorten elektrische stekkers. Elk soort heeft, om ze gemakkelijk van elkaar te onderscheiden, een letter toegewezen gekregen. Een belangrijk feit om dus rekening mee te houden als je naar een andere plek reist. Reis jij wel eens? Dan is het populaire Cuba misschien wel een land dat ook op jouw lijstje staat. Wij informeren je graag over het gebruik van een reisstekker Cuba.

Zorgeloos op pad met een reisstekker Cuba

Reis jij af naar dit prachtige eiland in het Caribische gebied? Fototoestel en videocamera draaien overuren om alle beelden vast te leggen. Maar ook je mobiele telefoon moet eraan geloven. Regelmatig schiet je even een plaatje om op die manier gemakkelijk naar het thuisfront te kunnen sturen. Want die blijven natuurlijk graag op de hoogte van al jouw avonturen daar aan de andere kant van de wereld. Het gevolg van al die activiteiten is dat je ’s avonds in je hotel flink aan het opladen moet slaan. Geen enkel probleem natuurlijk, tenzij je erachter komt dat je stekkers niet passen. En dat je dus een reisstekker Cuba nodig hebt. Zie die dan nog maar eens te vinden op locatie. Schaf dus vóór je vertrek een reisstekker Cuba aan zodat je eenmaal daar niet voor verrassingen komt te staan.

Wat is precies een reisstekker?

In veel landen worden andere stopcontacten en stekkers gebruikt dan degene die wij in Nederland gewend zijn. Het doel van een reisstekker Cuba is om jouw stekkers als het ware passend te maken voor de stopcontacten in het land. Je stopt de stekker van het apparaat dat je wilt opladen in de reisstekker Cuba. Deze heeft zelf ook pinnen, die je vervolgens bevestigt in het stopcontact aan de muur. Zo kun je je apparaten eenvoudig opladen. Als je je vooraf inleest in je bestemming, kom je al gauw tot de ontdekking dat je een reisstekker Cuba nodig hebt. Zoals eerder gezegd, zijn de reisstekkers in verschillende categorieën ingedeeld en tevens per soort voorzien van een letter. De letters lopen van A tot en met O. De letter zegt verder niets over de kwaliteit van het soort stekker, alleen over de categorie.

Ook toepasbaar voor andere reizen

Een reisstekker Cuba valt in de categorie type A. Net zoals Noord-Amerika, Centraal-Amerika en andere Caribische eilanden. De stekkers die daar worden gebruikt hebben twee platte pinnen, die een heel klein beetje in lengte verschillen. Maar ook worden er stopcontacten van de types B, C en L gebruikt. In Nederland gebruiken wij type F. Een stekker type F kan ook gebruikt worden voor stopcontacten van type C en E. Stopcontact C zou je in Cuba nog kunnen treffen. Maar om zeker van je zaak te zijn, kun je beter een reisstekker Cuba kopen. Met een dergelijke reisstekker Cuba weet je namelijk zeker dat het opladen van je apparaten nooit een probleem is. Je kunt natuurlijk ook een wereldstekker voor Cuba kopen. Een wereldstekker is namelijk geschikt voor meerdere types stopcontacten. Zo hoef je met een wereldstekker Cuba voor je volgende reis, ver of dichtbij huis, wellicht geen andere stekker meer aan te schaffen.

Reisstekker Cuba: moet je nog ergens rekening mee houden?

Afhankelijk van je reisbestemming moet je ook rekening houden met andere zaken. Zo kan per land de gehanteerde frequentie en spanning verschillen. Bij veel reizen moet je er dan ook op letten of de apparaten die jij gebruikt wel geschikt zijn voor de gebruikte frequentie en spanning. Voordat je een dergelijke stekker gebruikt, moet je dus vaak de gebruiksaanwijzing van je apparaten doorlezen. De frequentie wordt in Hertz (Hz) uitgedrukt, de spanning in Volt (V). Wil jij een reisstekker Cuba kopen? Dan hoef je daar gelukkig niet op te letten. Aangezien het land dezelfde spanning hanteert, hoef je bij het gebruik van een reisstekker Cuba verder nergens meer op te letten. In andere gevallen gebruik je soms een omvormer. Let er wel op dat je je reisstekker Cuba niet achterlaat in je hotelkamer. Vaak laten toeristen hun reisstekker Cuba gedurende hun verblijf dagenlang in het stopcontact zitten. Wel zo gemakkelijk. Maar bij het weggaan wordt hij dan vergeten. Een reisstekker Cuba mag je tijdens je vlucht zowel in je ruimbagage als in je handbagage vervoeren. Wel moet je de reisstekker Cuba bij het passeren van de douane uit je tas halen.

Extra opties bij een reisstekker Cuba

Ben je op zoek naar een reisstekker voor Cuba en reis je met kinderen? Die wil je dan natuurlijk niet blootstellen aan de eventuele gevaren van elektriciteit. Om die reden vind je op onze website verschillende soorten die zijn uitgerust met kinderbeveiliging. Wanneer een reisstekker Cuba van kinderbeveiliging is voorzien, wil dit meestal zeggen dat er een extra afdekklepje is geplaatst op de stekker. Met dit afdekklepje dek je de gaten af zodat kinderen hun vingers of andere voorwerpen er niet in kunnen steken. Ook kun je kiezen voor een reisstekker Cuba met een USB aansluiting. Zo kun je dus ook tablets of computers opladen. Vooral tablets nemen we namelijk steeds vaker mee op vakantie. Om te communiceren met het thuisfront, je foto’s te uploaden of je favoriete series te kunnen zien. Een reisstekker Cuba is dus handig voor allerlei doeleinden. Pak jij binnenkort je spullen om naar deze bijzondere Caribische bestemming te vertrekken? Vergeet dan dus zeker niet om een reisstekker Cuba aan te schaffen!

Vragen en advies

Ga jij binnenkort naar Cuba en heb je een reisstekker nodig? Bestel vandaag nog een reisstekker voor 22.00 uur dan ontvang je de bestelling morgen al. Of woon je in het buitenland? Dan heb je binnen een paar dagen je reisstekker Cuba in huis. Kies de reisstekker die je nodig hebt, we wensen je alvast veel plezier tijdens je reis! Heb je advies nodig bij het kiezen van een wereldstekker Cuba of reisstekker? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Perfect "We moesten heel snel een wereldstekker hebben voor op vakantie, bestelling gedaan en volgende dag al geleverd. Top gedaan. " 10
Goed "Duidelijke en makkelijke webshop." 8,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links