Colombia

Een maatschappij zonder elektriciteit is niet meer voor te stellen. Denk alleen al aan de problemen die ontstaan wanneer de elektriciteit uitvalt. Zo werken zonder stroom de kassa’s in de supermarkt en niet meer en kun je geen enkel elektrisch apparaat meer opladen. Gelukkig valt de stroom in Nederland niet vaak uit. In sommige landen werkt het stroomnet echter iets minder goed. Bovendien kom je in het buitenland vaak andere stekkers en stopcontacten tegen. Zo gebruikt het Zuid-Amerikaanse land Colombia totaal andere stopcontacten dan Nederland. Zodoende is het verstandig om een reisstekker Colombia mee te nemen.

Stopcontacten in Colombia

Het is zeer verstandig om een reisstekker Colombia mee te nemen. Het is namelijk erg vervelend wanneer blijkt dat de stekkers uit Nederland niet passen in de Zuid-Amerikaanse stopcontacten. Het gevolg daarvan is dat je geen elektrische apparaten kunt opladen. Wereldwijd worden er maar liefst 15 verschillende soorten stopcontacten gebruikt. Daardoor is de kans groot dat de stekkers uit Nederland niet passen in de stopcontacten van Colombia. Je kunt dit probleem eenvoudig oplossen door een reisstekker Colombia te gebruiken. De verschillende stopcontacten wereldwijd hebben te maken met de geschiedenis. In de twintigste eeuw zijn er binnen Europa afspraken gemaakt over het gebruik van stekkers en stopcontacten. Er werd besloten dat alle landen een netspanning van 230 volt en een frequentie van 50 Hz moesten hebben. Daarnaast begon het grootste deel van Europa de stopcontacten type C en F te gebruiken. Nederland is een van de landen waarin je deze type stopcontacten tegenkomt. Buiten Europa gelden de Europese afspraken natuurlijk niet. Zo gebruikt Colombia stopcontacten van type A en B met een netspanning van 100 volt. De lagere netspanning en andere stopcontacten maken het gebruik van een reisstekker Colombia noodzakelijk om niet voor een verrassing te komen staan.

Hoe ziet een reisstekker Colombia er uit?

Wie weet ben je van plan om binnenkort naar Colombia af te reizen. Je kunt het beste een inpaklijstje gebruiken om niets te vergeten. Zo mag een reisstekker Colombia absoluut niet ontbreken in je koffer. Zowel in Zuid- als Noord-Amerika komen stopcontacten type A en B voor. Deze twee ongeaarde stekkers zijn redelijk eenvoudig te herkennen. Ze worden gekenmerkt door twee parallelle en platte pinnen van ongeveer 1.5 mm dik. Ze zijn tussen de 15.9 en 18.3 mm lang en staan 12.7 mm van elkaar af. Door deze afstand is het voor kinderen onmogelijk om hun vingers er tussen te stoppen. Wanneer je de reisstekker Colombia verder bekijkt, ontdek je een aantal interessante dingen. Zo heeft het uiteinde van de platte pinnen een gaatje. Dit ontwerp heeft een speciale reden. Sommige stopcontacten hebben namelijk een aantal uitstulpingen waarmee je de stekkers in de contactdoos vast kunt klikken. Dit voorkomt dat de stekker losschiet uit het stopcontact. Controleer altijd even of de reisstekker Colombia vast genoeg zit. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je een laptop, smartphone of tablet per ongeluk maar half oplaadt.

Veilig omgaan met een reisstekker Colombia

Wie weet heb je reisplannen en wil je nog graag een wereldstekker Colombia kopen. Voor reisstekkers van goede kwaliteit kun je uitstekend terecht in onze webshop. De reisstekker Colombia is vanwege het kleine formaat gemakkelijk mee te nemen in de koffer. Bovendien bevatten onze reisstekkers kinderbeveiliging. Kinderen en elektriciteit zijn vaak immers geen goede combinatie. Probeer kinderen altijd uit de buurt te houden van een stopcontact. Laat ze niet met hun vingers aan de reisstekker Colombia zitten. Met name ongeaarde stopcontacten zijn risicovol. Ongeaard houdt in dat elektrische apparaten onder stroom komen te staan wanneer kortsluiting ontstaat. Bij een geaard stopcontact in combinatie met een reisstekker Colombia is dit niet mogelijk. Deze bevatten namelijk een draad die de spanning op correcte wijze wegvoert. Controleer op je bestemming altijd of sprake is van een geaard of ongeaard stopcontact. In moderne accommodaties in Colombia vind je vaak geaarde stekkers en stopcontacten.

Voorkom gevaarlijke situaties met elektriciteit

In Colombia wordt helaas niet altijd veilig omgegaan met elektriciteit. Ondanks de gaatjes in de reisstekker Colombia kunnen er nog steeds gevaarlijke situaties ontstaan. Dit komt door het feit dat de gaatjes in de wandcontactdozen niet altijd worden gebruikt. Daardoor zit de reisstekker Colombia er veel te los in. Een reisstekker Colombia die te los in het stopcontact zit heeft vaak metalen pinnen die nog onder stroom staat. Wanneer je deze gedeeltes per ongeluk aanraakt loop je het risico om geëlektrocuteerd te worden. Aan de andere kant is het ook gevaarlijk wanneer je de stekker te ver in de stopcontactdoos duwt omdat het even niet goed past. Controleer op het moment dat je arriveert op je accommodatie altijd de kwaliteit van de stopcontacten. Ziet alles er netjes uit? Dan kun je met een gerust hart de reisstekker Colombia gebruiken.

Omvormer en reisstekker Colombia zijn onmisbaar voor op reis

De netspanning in Colombia is met 100 volt lager dan de 230 volt in Nederland. Dit heeft een aantal consequenties. Zo dien je naast een reisstekker Colombia ook een omvormer mee te nemen. Met dit apparaat kan de invoerspanning van een bepaalde spanning naar een andere spanning worden omgevormd. Denk bijvoorbeeld aan een gelijkspanning naar een wisselspanning of een wisselspanning naar een wisselspanning. Een omvormer is net als een reisstekker Colombia onmisbaar bij het opladen van elektrische apparaten. Zonder het omvormen van de frequentie werken tablet, smartphone of elektrische tandenborstel niet of nauwelijks. Bovendien kan een verkeerde frequentie ervoor zorgen dat elektrische apparaten kapot gaan. Dit betreft met name bewegende of draaiende apparaten zoals scheerapparaten en wekkers. Met kopen van een omvormer en een wereldstekker Colombia voorkom je een hoop problemen op reis. Eventueel zou je in onze webshop meteen meerdere wereldstekkers kunnen aanschaffen. Daardoor ben je er klaar voor om overal naar toe te reizen. De verschillende stopcontacten en stekkers op de mooiste plekjes van onze planeet zijn voortaan geen probleem.

Vragen en advies

Heb je jouw ideale wereldstekker voor Colombia gevonden? Dan kun je deze makkelijk en snel bestellen via wereldstekker.nl. Bestel je de wereldstekker Colombia voor tien uur `s avonds, dan heb je hem de volgende dag al in huis. Hopelijk nog net op tijd om het vliegtuig te halen. Heb je advies nodig bij het kiezen van een wereldstekker of reisstekker Colombia kopen? Bel ons dan op 043-7820543 of vraag onze klantenservice via het contact formulier

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Perfect "We moesten heel snel een wereldstekker hebben voor op vakantie, bestelling gedaan en volgende dag al geleverd. Top gedaan. " 10
Goed "Duidelijke en makkelijke webshop." 8,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links