China

China is een fascinerend land. Dat geldt niet alleen door de vele bezienswaardigheden en de bijzondere cultuur, maar ook qua stopcontacten is het nogal een bijzonder land. Stopcontacten zijn onderverdeeld in types. Die lopen van A tot O. De meeste landen hebben één type stopcontact, maar in China kun je maar liefst drie verschillende soorten stopcontacten tegenkomen. Tel je Hong Kong ook mee, dan zijn dat er zelfs vier. Ga je op reis naar China, dan heb je dus gegarandeerd een reisstekker voor China nodig. Enkelvoudige reisstekkers voor China bestaan helaas niet met zoveel opties. Meestal kun je dan ook het beste een wereldreisstekker China kopen.

Een reisstekker China is (bijna) altijd nodig

Reizen in China is een ervaring die je niet snel zult vergeten. De laatste jaren heeft China veel geïnvesteerd in een netwerk van hogesnelheidstreinen, waardoor je goedkoop en snel het hele land kunt doorkruisen. Wat je elektrische apparaten betreft. Dat is een stuk moeilijker, hoewel er trouwens ook een hele simpele oplossing voor is. Als je gaat reizen binnen China heb je gegarandeerd een reisstekker China nodig. De reden? Onze stopcontacten in Nederland kunnen regelmatig compleet anders zijn dan in Nederland. Kunnen, want bijzonder genoeg kom je ook af en toe een stopcontact tegen waar onze Nederlandse stekkers wel gewoon in passen. Het typeert de situatie in China als het gaat om het elektriciteitsnetwerk en de bijbehorende aansluitingen. Wil je zekerheid, neem dan een wereldstekker mee naar China.

Hoe werken reisstekkers China?

De meeste landen in de wereld hanteren een nationale standaard, maar in China is dat duidelijk niet het geval. Gelukkig kun je met een wereldreisstekker China de meeste buitenissige stopcontacten wel de baas. Reisstekkers China kun je in meerdere soorten en maten kopen. Dat komt omdat er meerdere manieren zijn als het gaat om het omzetten van jouw Nederlandse apparaten via een reisstekker China. Let er altijd op dat je aan de achterkant jouw Europese stekker kunt inpluggen en dat je aan de voorkant in ieder geval een uitgang hebt voor stopcontact types A, I en het liefst ook G. Gelukkig zijn dit geen volslagen unieke type stopcontacten. Je hoeft dus geen heel ingewikkelde reisstekker voor China te kopen. Vrijwel iedere wereldstekker China is in staat om alle in het land gewenste koppelingen te maken.

Welke stopcontacten kun je dan allemaal tegenkomen in China?

Om te beginnen is er stopcontact type A. Die kom je normaal gesproken alleen tegen in Noord-Amerika. De VS is er echter blijkbaar in geslaagd om hun type stopcontact helemaal te exporteren richting het Verre Oosten en dus kom je hem ook daar regelmatig tegen. Type A is een stekker met twee platte schijfjes naast elkaar. Ongeveer net zo als onze twee pinnen. Qua vormgeving lijken ze erg op elkaar, maar helaas passen pinnen niet in een stopcontact bedoeld voor schijfjes. Vrijwel iedere reisstekker China is echter geschikt om dit om te zetten. Veel mensen bezoeken tijdens hun reis naar China ook Hong Kong. Niet voor niets natuurlijk. Hong Kong is een unieke plek met een enorme bevolkingsdichtheid. Iets dat zorgt voor een oerwoud aan wolkenkrabbers. Deze stadstaat heeft een aparte status binnen China en daarom ook gelijk maar een eigen type stopcontact: type G. Net zoals I, bestaat ook deze uit drie pinnen. Twee onder en één boven. Alleen de vorm is anders. Ze staan recht en de pinnen zijn rechthoekig. Je zult gegarandeerd een reisstekker China nodig hebben om jouw apparaten in een Hong Kongs stopcontact kwijt te kunnen.

Stopcontacten type C en I

De tweede die je kunt tegenkomen is type C. Dat is dezelfde als die we in Nederland gebruiken. Kom je die tegen op je hotelkamer, dan heb je geluk en kun je jouw reisstekker China rustig in de koffer laten zitten. Heb je minder geluk, dan is de kamer voorzien van type I. Deze bestaat uit drie schijfjes. twee onder en eentje boven. Het bovenste schijfje staat recht, terwijl de onderste twee schuin staan in een hoek van 45 graden. Hier heb je dus zonder meer een reisstekker China voor nodig. Het voordeel van deze drie pinnen in deze constructie is wel dat jouw apparatuur een stuk steviger in het stopcontact vast zit dan vaak in Nederland het geval is. Het heeft dus zijn technische voordelen.

Reisstekker China ter plekke kopen

Als je op reis gaat, is het natuurlijk de vraag hoeveel types reisstekkers China je moet kopen. In de meeste landen is het een behoorlijk probleem als je te weinig reisstekkers mee neemt, maar in China ligt dat anders. Vanwege het grote aantal soorten stopcontacten gebruiken de Chinezen zelf namelijk ook en masse reisstekkers voor China. Het komt veel voor dat je als Chinees een apparaat koopt, dat vervolgens niet past op het stopcontact dat je vaak gebruikt. Omdat ook ons Europese stopcontact gangbaar is in China, kun je daar voor een habbekrats een reisstekker China kopen. De kwaliteit van de reisstekkers China die wij via wereldstekker.nl verkopen is wel een stuk beter omdat ze aan EU richtlijnen moeten voldoen en bovendien kun je die op ieder soort stopcontact gebruiken. Ook kun je de lokaal verkochte reisstekkers China vaak slechts naar één soort stopcontact omzettenen zou je dus een hele serie aparte reisstekkers nodig hebben, iets dat nogal onhandig is tijdens het reizen.

Vragen en advies

Heb je een keuze gemaakt uit jouw ideale reisstekker om mee naar China te nemen, dan kun je hem makkelijk online bestellen en direct afrekenen. Bestel je jouw reisstekker China voor tien uur `s avonds, dan krijg je de reisstekker China de volgende dag al in huis. Hopelijk precies op tijd om nog je vlucht te halen richten het Verre Oosten. Kies de reisstekker China die je nodig hebt, we wensen je alvast veel plezier tijdens je reis! Heb je vragen of advies nodig bij het kiezen van een wereldstekker voor China of reisstekker China? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Perfect "We moesten heel snel een wereldstekker hebben voor op vakantie, bestelling gedaan en volgende dag al geleverd. Top gedaan. " 10
Goed "Duidelijke en makkelijke webshop." 8,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links