Bali

Bali is een populaire vakantiebestemming. Jaarlijks reizen duizenden Nederlanders naar dit zonovergoten Indonesische eiland. Voordat je op reis gaat dien je een aantal praktische zaken geregeld te hebben. Zo is het belangrijk om te kijken welke stekkers er in Bali gebruikt worden voor het stopcontact. Waarschijnlijk heb je een wereldstekker Bali nodig. Niet overal op de wereld is het stroomnet namelijk hetzelfde. Sommige landen gebruiken bijvoorbeeld een lager voltage dan Nederland. Daardoor kom je op sommige plekken andere stopcontacten tegen die niet passen bij de stekkers van thuis. Vergeet daarom niet om een wereldstekker Bali mee te nemen in je koffer.

Wereldstekker Bali gebruiken

Wie weet wil je graag een wereldstekker Bali kopen voordat je op reis gaat. In dat geval is het verstandig om je even te verdiepen in de werking van dit hulpmiddel. Een wereldstekker Bali wordt gebruikt om een machine of apparaat aan te sluiten op het plaatselijke elektriciteitsnet. Dit gebeurt via een contactpunt, het stopcontact. Zo is een gemiddelde reisstekker voor Bali geaard. Dit betekent dat het een zogeheten aarddraad heeft die aansluit op de metalen behuizing van een elektrisch apparaat. Bij een metalen behuizing bestaat echter een verhoogd risico op kortsluiting. Een geaarde wereldstekker Bali zorgt ervoor dat er geen kortsluiting ontstaat. Het dient daarvoor in een geaarde contactdoos te worden gestopt. Zodoende kom je deze stekker waarschijnlijk tegen op vochtige plekken, zoals badkamers. Controleer op je bestemming altijd even of de contactdoos goed aansluit op je wereldstekker Bali, zodat er geen problemen ontstaan bij het opladen net op het moment dat je dit niet kunt gebruiken.

Stopcontacten op Bali

De standaard stopcontacten in Europa zijn type C en F. Deze hebben doorgaans twee pinnen, zijn compatibel met elkaar en hebben 220 tot 240 volt. Deze stopcontacten komen buiten Europa minder vaak voor. Als de stekker en het stopcontact niet overeenkomen is het niet mogelijk om elektrische apparaten op te laden. Daardoor is het onvermijdelijk om een wereldstekker te kopen. Het Indonesische eiland Bali vormt echter een uitzondering. Het populaire vakantieland gebruikt namelijk ook stopcontacten C en F en heeft dezelfde netspanning en frequentie als Nederland, namelijk 230 V en 50 Hz. Hoewel het niet noodzakelijk is om een wereldstekker Bali te kopen, is het wel verstandig. Op minder toeristische plekken komt het nog wel eens voor dat er toch andere stopcontacten worden gebruikt. Een reisstekker Bali komt in dergelijke situaties erg goed van pas.

Tegelijkertijd opladen met stekkerdoos en wereldstekker Bali

Wereldwijd zijn er maar liefst vijftien verschillende soorten stopcontacten? Waarschijnlijk kom je op Bali stopcontacten C en F tegen. Deze zijn geschikt voor een type C en een type F stekker. Een type C stekker is ongeaard, heeft twee ronde pinnen en staat ook wel bekend als eurostekker. Een wereldstekker Bali voor type F is net een beetje anders en heeft twee ronde pinnen en twee metalen strips. Daarmee wordt contact gemaakt met de aardingsclipjes in het type F stopcontact. Het scheelt dat je op Bali dezelfde stopcontacten hebt als in Nederland. Desondanks is het verstandig om een reisstekker voor Bali en een stekkerdoos mee te nemen. Een stekkerdoos heeft vaak 3 of 4 stopcontacten. Daardoor kun je met de wereldstekker Bali meerdere elektrische apparaten tegelijkertijd opladen. Hou er rekening mee dat stopcontacten op Bali vaak verstopt zitten achter koelkasten en tafels. Dit heeft men gedaan vanuit veiligheidsoverwegingen. Niet elke accommodatie op Bali is van alle gemakken voorzien. Vraag op een minder luxe plek aan het personeel of het mogelijk is om bijvoorbeeld een waterkoker of haardroger aan te sluiten. Overigens kun je grote stroomverbruikers het beste rechtstreeks aansluiten op een stopcontact in plaats van een stekkerdoos. Daarmee voorkom je overbelasting door bijvoorbeeld elektrische verwarmingstoestellen.

Wanneer heb je een omvormer nodig?

Wie weet ben je een echte wereldreiziger die graag grenzen verkent. Zorg ervoor dat je alle belangrijke spullen meeneemt op reis, zoals een wereldstekker Bali. In onze webshop vind je een wereldstekker Bali van zeer goede kwaliteit. Met een goede wereldstekker Bali ben je er helemaal klaar voor om dit Hindoeïstische eiland te verkennen. Doorgaans passen stekkers uit Nederland prima in de stopcontacten op Bali. Toch is het aan te raden om even te kijken op het etiket van je elektrische apparaten. Vanwege de verschillende frequenties hebben sommige apparaten een omvormer nodig. Dit apparaat meet de frequentie en voltage van het lichtnet en past daar de geproduceerde stroom op aan. Wanneer er op het etiket ‘INPUT: 100-240 V, 50/60 Hz’’ staat, dan kun je het gebruiken op Bali. Doorgaans kun je smartphones, laptop, camera en elektrische tandenborstel zonder omvormer opladen. Uiteraard geldt dit voor de meeste gebruikelijke huishoudapparaten.

Wereldstekker Bali en het elektriciteitsnet

Bali is een modern eiland waar je een mooie vakantie kunt beleven. Helaas kent het eiland regelmatig problemen met de elektriciteit. Zo komt het vaak voor dat de elektriciteit in hotels tijdelijk uitvalt. Bereid je hierop voor door altijd een zaklantaarn mee te nemen. Daarmee voorkom je gevaarlijke situaties wanneer je in het donker op straat loopt. Men denkt vaak dat je door het gebruik van een wereldstekker Bali geen problemen kan krijgen met de elektriciteit. Het is immers een stekker van goede kwaliteit en zeer veilig. Toch kunnen er problemen ontstaan wanneer de elektrische apparaten niet aansluiten op het voltage en de gebruikte frequentie. Lees daarom altijd de gebruiksaanwijzing van een apparaat goed door en kijk welk verbruik het aan kan. Heb je vragen, kun je altijd even contact opnemen met onze klantenservice.

Wees voorzichtig met een wereldstekker Bali

Ten slotte is het zeer belangrijk om voorzichtig met de wereldstekker Bali om te gaan. Wees bijvoorbeeld altijd alert wanneer je de reisstekker uit het stopcontact haalt. Soms bevat een wereldstekker Bali metalen pinnen die nog onder stroom kunnen staan op het moment dat je het aanraakt, waardoor je een flinke stroomschok krijgt. Dit kan gebeuren wanneer de stekkers niet goed in het stopcontact zitten. Controleer dus altijd even of de wereldstekker Bali goed in het stopcontact past. Wijs daarnaast altijd je kinderen op het gevaar van elektriciteit. Onze wereldstekker Bali heeft een kinderbeveiliging, iet dat je heel wat zorgen kan besparen.

Vragen en advies

Kies de reisstekker Bali die je nodig hebt, we wensen je alvast veel plezier tijdens je reis! Heb je vragen of advies nodig bij het kiezen van een wereldstekker of reisstekker? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Perfect "We moesten heel snel een wereldstekker hebben voor op vakantie, bestelling gedaan en volgende dag al geleverd. Top gedaan. " 10
Goed "Duidelijke en makkelijke webshop." 8,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links