Australië

Ga je op vakantie naar Australië? Dan ga je ongetwijfeld een fantastisch avontuur tegemoet te midden van de kangoeroes, het bruisende Sydney en de adembenemende koraalriffen. Voor zo`n verre reis moet je jezelf natuurlijk wel goed voorbereiden. Aan de andere kant van de wereld gaan sommige dingen net wat anders dan hier in Nederland. Eén van de kleine, maar toch zeer belangrijke verschillen is het soort stopcontact dat in Australië wordt gebruikt. Die is namelijk anders dan in Nederland. Je hebt dan ook een reisstekker voor Australië nodig om jouw Nederlandse elektronica toch in Australië te kunnen gebruiken. Via wereldstekker.nl kun je kiezen uit een ruim aanbod van reisstekkers voor Australië. Of kies voor een universele wereldstekker, die je ook in heel veel andere reisbestemmingen kunt gebruiken.

Heel veel soorten stopcontacten

Waarom heb je eigenlijk een reisstekker in Australië nodig? Als er wereldwijd één punt is waar landen het grondig over oneens zijn, dan is het wel het soort stopcontacten dat ze gebruiken. Zo gebruiken we in Nederland standaard types C en F. Type C is de standaard ronde stekker met twee pinnen en F is de kleine, platte variant die je vaak ziet bij nachtlampjes en dergelijke. Amerika is op een gegeven moment alle types stopcontacten ter wereld aan gaan duiden met een letter. Zo kreeg het Amerikaanse type, met twee rechthoekige pinnen, letter A en kwamen ze uiteindelijk uit bij O. Er zijn wereldwijd dus enorme verschillen in stopcontacten. Daar houdt de verwarring overigens nog niet helemaal op. In sommige landen worden dus zelfs meer dan één soort stopcontact gebruikt. In Nederland zijn deze niet zo verschillend, maar er zijn ook landen waar het ene stopcontact totaal kan verschillen van het stopcontact in de volgende stad. Ga je op reis, dan is het ook altijd verstandig om je hier van tevoren in te verdiepen.

Stopcontacten in Australië en Nieuw-Zeeland

Australië en Nieuw-Zeeland gebruiken beide het stopcontact type I. Dat is zeker geen gangbaar model binnen Europa. Een stekker van het type I bestaat uit drie kleine platte schijfjes die je in het stopcontact moet steken. Twee zitten onderaan en staan schuin in een hoek van 45 graden. Het bovenste schijfje staat wel recht. Wil je precies weten hoe dit type stopcontact er uit ziet? Dan kun je dit via internet gemakkelijk terugvinden. Gelukkig is type I ook direct het enige type dat je op in Australië en Nieuw-Zeeland tegenkomt. Je kunt in principe dus vooruit met een enkele reisstekker Australië die jouw Nederlandse stekker van type C of F overzet naar type I.

Universele reisstekker Australië

Toch kun je er natuurlijk ook voor kiezen om gelijk een universele wereldstekker voor in Australië te kopen. Een reisstekker Australië is namelijk alleen geschikt voor dat ene type stopcontact. Ga je volgend jaar echter naar een andere bestemming op vakantie, dan is de kans natuurlijk erg groot dat je één van de vele andere soorten stopcontacttypes tegenkomt. Een universele reisstekker is geschikt voor meer dan 150 landen. Het enige nadeel van een universele wereldstekker Australië is dat deze vaak wat duurder is dan een enkele reisstekker Australië. Toch is een universele wereldstekker Australië vaak wel een goede investering. Al is het alleen maar om te zorgen dat je hem altijd bij de hand hebt en kunt gebruiken, maar je dan ook op vakantie gaat.

Reisstekker Australië: extra opties

De ene reisstekker is de andere niet. De meest simpele varianten van de reisstekker Australië doen alleen wat ze moeten doen: jouw Nederlandse stekker overzetten naar een Australisch stopcontact. Je kunt echter ook kiezen voor reisstekkers Australië met een aantal handige extra`s. Zo is het erg aan te raden om een reisstekker Australië te kopen met een extra USB-ingang erop. Zo hoef je niet een extra wereldstekker Australië te kopen om je telefoon mee op te laden. Een handige investering dus. Ga je op reis met kleine kinderen? Dan is het ook mogelijk om een reisstekker Australië te kopen met kinderbeveiliging. In sommige landen zijn de stopcontacten niet goed geaard. Een speciale geaarde reisstekker Australië zorgt ervoor dat je apparaten geen kortsluiting maken. In Australië zijn de stopcontacten overigens wel prima geaard.

PowerCube reisstekker Australië

Een ander handig alternatief op een reisstekker Australië is een PowerCube wereldstekker Australië. Een PowerCube is een soort van kubus met daarop meerdere stopcontactingangen voor je apparaten. Als je op vakantie gaat, neem je meestal natuurlijk meer dan 1 apparaat mee. Wil je deze tegelijkertijd kunnen opladen of gebruiken, dan zul je dus ook meerdere reisstekkers Australië moeten kopen. Om dit te voorkomen is een PowerCube wereldstekker Australië ideaal. Een PowerCube reisstekker Australië beschikt over meerdere adapters om de kubus op verschillende types stopcontacten aan te sluiten. Hij beschikt verder over twee usb uitgangen en vier normale stopcontacten. Een soort van verlengsnoer dus, maar dan heel compact. De PowerCube wereldstekker Australië is universeel bruikbaar in een groot aantal landen. De ideale reisstekker voor Australië dus.

Reisstekker Australië bestellen

Heb je de reisstekker Australië gevonden die het beste bij jou past? Bestel je wereldstekker Australië dan voor tien uur `s avonds, zodat je hem de volgende dag al krijgt thuisbezorgd. Ideaal natuurlijk als je snel nog een wereldstekker Australië nodig hebt, voordat je vliegtuig richting Down Under vertrekt. Ben je toch niet helemaal tevreden over je reisstekker Australië? Dan kun je hem binnen dertig dagen gewoon weer retour sturen. Koop je meerdere wereldstekkers Australië en zijn de totale kosten hoger dan vijftig euro, dan zijn de bezorgkosten gratis. Hoe dan ook. Met een goede reisstekker voor Australië kun je gerust aan de grote reis beginnen en zul je in ieder geval je telefoon en camera op kunnen laden.

Vragen en advies

Kies de reisstekker Australië die je nodig hebt en ga je avontuur tegemoet! Heb je vragen of heb je advies nodig bij het kiezen van een reisstekker voor Australië?
Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.


Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Perfect "We moesten heel snel een wereldstekker hebben voor op vakantie, bestelling gedaan en volgende dag al geleverd. Top gedaan. " 10
Goed "Duidelijke en makkelijke webshop." 8,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links