Argentinië

Je gaat op reis naar Argentinië en je neemt mee: kleding, smartphone, misschien een tablet of laptop en verzorgingsproducten. Verder alles wat je denkt nodig te hebben en in de koffer past. Eenmaal aangekomen, is de accu van je smartphone leeg. Even opladen in het hotel of andere plek. Hé, de stekker past niet. Hoe kan dat? Dat komt omdat de stopcontacten in Argentinië afwijken van de stopcontacten in Nederland. Voorkom dit probleem door een reisstekker voor Argentinië te kopen. Wereldstekker.nl biedt een handig hulpmiddel om na te gaan of een reisstekker voor Argentinië nodig is. Als dat zo is, kun je een wereldstekker voor Argentinië eenvoudig bij on aanschaffen.

Het nut van een reisstekker Argentinië

Als je momenteel in Nederland woont en je bent in de toekomst van plan om te reizen naar of te wonen in Argentinië, dan heb je in ieder geval een reisstekker Argentinië. Of dat ook zo is als je in een ander land woont, is nog maar de vraag. Diverse landen gebruiken andere stopcontacten. Sommige landen zelfs meerdere soorten. De stekkers van apparaten die je in Nederland gebruikt, zijn met zekerheid niet geschikt voor stopcontacten in Argentinië. Dat betekent dus dat je in een situatie terecht kunt komen dat jouw elektrische apparaten leegraken of überhaupt niet gebruikt kunnen worden als je op reis bent. Dit voorkom je door goed voorbereid op reis te gaan en voordat je naar Argentinië vertrekt een reisstekker voor Argentinië koopt. Dan voorkom je namelijk op een simpele en overigens goedkope manier dat je elektrische apparaten die je meeneemt vanuit Nederland niet kunt gebruiken. Een reis naar een land als Argentinië vereist dan ook net even wat meer voorbereiding dan als je vanuit Nederland naar bijvoorbeeld Duitsland of België reist. Er is niet alleen sprake van een andere cultuur met andere gewoonten en andere weersomstandigheden, maar er is dus ook een verschil in praktische zaken. Een reisstekker Argentinië biedt voor een van de praktische zaken uitkomst. Zonder deze reisstekker kun je niet elektrisch scheren of jouw smartphone en laptop van stroom voorzien.

Stopcontact type C en I in Argentinië

Een reisstekker Argentinië is niet altijd nodig voor alle stopcontacten in het land. Er zijn namelijk meerdere soorten stopcontacten die in het land gebruikt worden. Er kan dan ook een onderscheid gemaakt worden tussen stopcontacten van het type C en van het type I. Een reisstekker Argentinië is bijvoorbeeld niet nodig voor stopcontact C als je stekkers hebt die op dit type van toepassing zijn. Of als je in het bezit bent van apparaten met stekker E of stekker F. Deze kunnen namelijk ook gebruikt worden op stopcontacten van het type C. Met betrekking tot het stopcontact type I is het wel nodig om een reisstekker Argentinië te gebruiken. Stekker C, E en stekker F passen daar namelijk niet op. Voor stopcontact type I zijn overigens geen alternatieve stekkers beschikbaar. Je zult voor type I dus met zekerheid een reisstekker voor Argentinië moeten aanschaffen. De reisstekker Argentinië komt in die gevallen dus goed van pas. Kom je niet uit Nederland, maar uit een ander land? Kijk dan even in het menu aan de linkerkant om te bepalen welke stopcontacten er in jouw land gebruikt worden om na te gaan of je wel of niet een reisstekker Argentinië moet gebruiken voor het stopcontact I en ook voor stopcontact C.

Frequentie en netspanning in Argentinië

Kleine kans dat jij je vaak verdiept in de netspanning en frequentie van andere landen. In het geval van Argentinië is dat ook niet echt nodig als je in Nederland woont. De reisstekker Argentinië is betreft het stroomgebruik wel belangrijk. Het is echter wel interessant om te weten waar je naast het kopen van de reisstekker voor Argentinië op het gebied van stroom mee te maken krijgt. De netspanning en frequentie in Argentinië is nagenoeg gelijk aan die van Nederland. De netspanning in Argentinië is 220V en dat is vergelijkbaar met Nederland waar 230V van toepassing is. De reisstekker voor Argentinië levert qua netspanning dan ook geen enkel probleem op. Dat geldt overigens eveneens met de reisstekker Argentinië voor de frequentie, want net als in Nederland is er in Argentinië sprake van een frequentie van 50 Hz. Kom je uit een ander land waar sprake is van een andere frequentie of netspanning? Dat hoeft dat ook niet altijd direct een probleem te vormen. Voor de standaardproducten als elektrische tandenborstels, digitale camera´s en smartphones geldt dat deze vaak van een opschrift zijn voorzien. Het opschrift laat zien voor welke netspanning en frequentie het elektrische apparaat gebruikt kan worden. Bijvoorbeeld 100-240V, 50-60Hz.

Reisstekker Argentinië kopen

Een reisstekker voor Argentinië biedt uitkomst om in het land zelf je apparatuur gewoon te kunnen gebruiken en opladen. Nu duidelijk is of je een reisstekker Argentinië nodig hebt voor je verblijf, is het tijd voor de volgende stap. Dat is namelijk het maken van een keuze uit het riante aanbod van wereldstekkers. Een reisstekker Argentinië is in meerdere uitvoeringen beschikbaar binnen het assortiment van Wereldstekker.nl. Mocht je geen specifieke wensen hebben omtrent eigenschappen om rekening mee te houden, kun je natuurlijk de goedkoopste reisstekker voor in Argentinië aanschaffen. Heb je wel voorkeuren? Bijvoorbeeld met betrekking tot de aanwezigheid van kinderbeveiliging of een exemplaar dat geaard is uitgevoerd, dan houd je kun je daar een keuze in maken. Of misschien vind je het wel prettig dat het design van de reisstekker Argentinië er goed uitziet of praktisch is om op te bergen. Zo zijn er allerlei kenmerken van toepassing en daarmee kun je aan de hand van je eigen situatie en wensen rekening houden als je een keuze maakt. De prijzen van de reisstekker Argentinië kunnen variëren door functionaliteit en vormgeving. Een wereldstekker is doorgaans voor meerdere landen geschikt, omdat meerdere landen van hetzelfde type stopcontact gebruik kunnen maken. Afhankelijk naar welke landen je afreist, hoef je misschien maar eenmalig een aankoop van een wereldstekker te doen.

Vragen en advies over reisstekker Argentinië

Kies de reisstekker die je nodig hebt in Argentinië en geniet van de reis! Heb je vragen of heb je advies nodig bij het kiezen van een reisstekker voor Argentinië? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Perfect "We moesten heel snel een wereldstekker hebben voor op vakantie, bestelling gedaan en volgende dag al geleverd. Top gedaan. " 10
Goed "Duidelijke en makkelijke webshop." 8,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links