Amerika

Wie weet staat er binnenkort een reis naar de Verenigde Staten op de planning. Voordat je in het vliegtuig stapt moeten er een aantal zaken geregeld zijn. Waarschijnlijk denk je als eerste aan je paspoort, visum en geld. Het meenemen van een reisstekker Amerika is minstens zo belangrijk. De stopcontacten en reisstekkers in dit werelddeel zijn namelijk anders dan in Nederland. Zonder de juiste reisstekker Amerika is het niet mogelijk om elektrische apparaten op te laden. Vergeet dus niet om een wereldstekker Amerika in je koffer te stoppen! Waar moet je op letten bij het kopen van een wereldstekker Amerika?

Waarom een reisstekker Amerika meenemen?

Wanneer je op vakantie gaat buiten Europa kun je het beste een to-do-list maken. Een reisstekker Amerika kopen mag niet op het lijstje ontbreken. Daarmee voorkom je dat elektrische apparaten niet in het buitenland gebruikt kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan je smartphone, laptop en föhn. Ook een wekkerradio werkt niet zonder het gebruik van een wereldstekker Amerika. Momenteel worden er ongeveer 15 stekkers gebruikt voor huishoudelijke apparaten. Deze hebben allemaal een letter gekregen van het Amerikaanse Departement of Commerce International Trade Administration (ITA). De letters lopen van A tot en met O. In Nederland komen stopcontacten van type C en F voor, terwijl in de Verenigde Staten stopcontacten met type A of C worden gebruikt. Een groot verschil tussen de stekkers is de manier waarop ze eruit zien. Europeanen zijn gewend aan een stekker met ronde polen, terwijl je in de Verenigde Staten een stekker met platte polen tegenkomt. De Europese en Amerikaanse stekkers sluiten dan ook niet op elkaar aan. Dit maakt een platte reisstekker Amerika een onmisbaar product voor op vakantie.

Geaarde en ongeaarde wereldstekker Amerika

Een reisstekker Amerika type A heeft twee pinnen en is ongeaard. Dit houdt in dat ze geen aardedraad bevatten. Het voordeel daarvan is dat deze stekkers in vrijwel elk stopcontact passen. Een ongeaarde stekker wordt meestal verbonden aan dubbel geïsoleerde apparaten. Dit betekent dat ze een geïsoleerde installatiedraad bevatten en dat de buitenkant of behuizing van het apparaat gemaakt is van isolerend materiaal. Daardoor kan de buitenkant nooit onder stroom komen te staan bij problemen met de elektriciteit. Geaarde stekkers worden gebruikt voor apparaten die een verhoogd risico hebben op kortsluiting. Denk daarbij aan alle apparaten met een metalen behuizing. In de Verenigde Staten wordt type B als geaarde stekker gebruikt. Sommige reizigers denken dat een wereldstekker Amerika onveiliger is wanneer het ongeaard is, maar daar hebben ze ongelijk in. Sommige machines en apparaten kunnen simpelweg niet onder stroom komen te staan. Een geaarde reisstekker Amerika is dus niet altijd nodig.

Gebruik reisstekker Amerika

Het gebruik van een reisstekker Amerika is vrij simpel. Je dient de stekker van een apparaat in de reisstekker Amerika te steken. Vervolgens plaats je de reisstekker USA in het stopcontact. Dit handige hulpmiddel wordt ook wel aangeduid als adapter of wereldstekker. De betekenis is exact hetzelfde. Voor een wereldstekker USA kun je uitstekend terecht in onze webshop. Naast Amerika is het ook te gebruiken in Centraal-Amerika, de Caraïbische Eilanden, Japan en Taiwan. Het is fijn om tijdens een reis in de Verenigde Staten contact te houden met het thuisfront. Denk bijvoorbeeld aan een appje of een skypegesprek. De accu van elektrische apparaten gaat natuurlijk wel eens leeg. Een wereldstekker Amerika komt in dat geval als geroepen. Met een goede reisstekker Amerika laad je de accu namelijk binnen korte tijd weer op.

Reisstekker Amerika en voltage

Hou bij het meenemen van een reisstekker Amerika altijd rekening met de voltage van een land. Het stroomnet in de Verenigde Staten gebruikt 110 voltage, terwijl dit in Nederland 230 volt is. Daarnaast is de voltage van het net in Amerika 60 Hertz en in Nederland 50 Hertz. Deze verschillen zijn ontstaan in een periode dat de elektriciteitsnetten van de Verenigde Staten en Europa nog onafhankelijk van elkaar werkten. Europa besloot een systeem van 230 volt in te stellen voor het gehele continent. De Verenigde Staten heeft destijds besloten om een stroomnet met een andere spanning aan te houden. Het gevolg is dat je in dit deel van de wereld een reisstekker Amerika moet gebruiken. Controleer voordat je op vakantie gaat naar de Verenigde Staten altijd even de gebruikshandleiding van een elektrisch apparaat. Meestal staat daarop aangegeven of 110 voltage ook mogelijk is. Is dit niet het geval? Dan is de reisstekker Amerika niet geschikt voor het apparaat. Vaak heb je een omvormer nodig voor een goede aansluiting met de wereldstekker Amerika. Met een omvormer zorg je ervoor dat bijvoorbeeld jouw scheerapparaat ook werkt met 110 volt. Bij opladers voor de smartphone, elektrische tandenborstel en laptop is een omvormer meestal niet nodig en is een reisstekker Amerika meer dan voldoende.

Andere wandcontactdozen

Niet alleen de stekkers in de Verenigde Staten zijn anders, waardoor een reisstekker Amerika noodzakelijk is. Ook de wandcontactdozen zijn niet hetzelfde als in Nederland. De Europese stekkers passen er vaak niet in. Je hebt daarom een verloopstuk nodig om de wereldstekker Amerika te laten te passen. Daarnaast is het belangrijk dat je bij het gebruik van een geaarde reisstekker Amerika ook een geaarde wandcontactdoos gebruikt. Zonder een goede aansluiting loop je een verhoogd risico op brand of verwondingen. Wanneer de wereldstekker Amerika er los in zit, kunnen de metalen pinnen nog onder stroom staan. Bij een aanraking loop je kans op een elektrische schok. Hou kinderen dan ook altijd uit de buurt van de wereldstekker Amerika. Wanneer je alert bent kan er gelukkig verder vrij weinig gebeuren met de Amerikaanse reisstekker.

Vragen en advies

In onze webshop kun je altijd terecht voor een reisstekker voor Amerika. Kies de reisstekker Amerika die je nodig hebt, we wensen je alvast veel plezier tijdens je reis! Heb je vragen of advies nodig bij het kiezen van een wereldstekker of reisstekker? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Perfect "We moesten heel snel een wereldstekker hebben voor op vakantie, bestelling gedaan en volgende dag al geleverd. Top gedaan. " 10
Goed "Duidelijke en makkelijke webshop." 8,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links