Allocacoc wereldstekkers

Veel mensen kunnen er niet op wachten totdat ze weer op vakantie kunnen. Even er tussenuit. Een welverdiende break van het normale hectische leven. Voordat je echter weg kunt moet er echter nog wel het nodige gebeuren. Een goede voorbereiding voor je vakantie kun je maar één keer doen. Als je eenmaal in het vliegtuig zit en je komt er achter dat je wat bent vergeten, dan kun je moeilijk nog terug. Ga je naar een wat verder land, dan heb je bijvoorbeeld standaard een reisstekker nodig. Via wereldstekker.nl vind je een heel groot aanbod, maar misschien is de Powercube reisstekker wel de allerbeste die we kunnen aanbieden. Bestel jouw geschikte reisstekker via de webshop.

Wat is een Powercube? En wat een Powercube reisstekker?

Als je het hebt over een Powercube reisstekker is het misschien eerst goed om uit te leggen wat een Powercube precies is. Een Powercube is een compacte stekkerdoos in de vorm van een blok. De meeste stekkerdozen zijn rechthoekig of vierkant, zodat je er gemakkelijk meerdere stekkers in kunt steken zonder dat ze elkaar in de weg zitten. Voor in huis is dat natuurlijk prima, maar ga je op reis dan neemt een normale stekkerdoos natuurlijk wel heel veel ruimte in beslag. Een Allocacoc Powercube reisstekker is dan een ideaal alternatief. Het verschil tussen een normale Powercube en een Powercube reisstekker is dat een normale Powercube alleen geschikt is voor ons eigen Nederlandse stopcontact, terwijl een Powercube rewirable allerlei travel plugs heeft, waardoor je de Powercube reisstekker op een behoorlijk aantal soorten stopcontacten kunt aansluiten. Ideaal dus als je elke keer naar een ander lang gaat.

Waarom een Powercube reisstekker?

Iedereen die wel eens naar het buitenland is geweest en daarvoor een reisstekker nodig had, zal weten dat een enkele reisstekker zo zijn beperkingen heeft. Eén reisstekker is namelijk geschikt voor één apparaat. Maar wat nu als je drie, vier of zelfs vijf apparaten bij je hebt die af en toe en tegelijkertijd opgeladen moeten worden? Je moet dan meerdere reisstekkers kopen én hopen dat er voldoende stopcontacten aanwezig zijn op je hotelkamer. Met een Powercube reisstekker los je dit in één keer op. Via de reisadapter-plug stop je hem in één van de passende types stopcontact, waarna je de beschikking hebt over vier `normale` stopcontacten, soms inclusief twee USB-ingangen. Met een Powercube reisstekker heb je dan meer dan genoeg plaats om alle apparaten op te kunnen laden.

Hoe gebruik je een Powercube reisstekker?

In principe gebruik je een Powercube reisstekker net zoals je een normale reisstekker gebruikt. Je pakt de juiste reisadapter-plug erbij die past bij het type stopcontact waar je de Powercube reisstekker in wilt steken en klaar is kees. Toch zijn er ook een aantal verschillen tussen een Powercube reisstekker en een normale reisstekker. Een Powercube reisstekker is namelijk geschikt voor een groot aantal soorten stopcontacten, maar helaas niet gegarandeerd voor alle types stopcontacten. Zelfs al is het officieel wel een universele reisstekker. Universeel betekent hier dat hij geschikt is voor het overgrote deel van de landen. Je moet van tevoren alsnog even goed controleren of de Powercube reisstekker geschikt is voor het land waar je naar toe reist. Zeker als het geen standaard reisbestemming is.

Voor welke landen is een Powercube reisstekker geschikt?

Een compleet overzicht van alle landen waar je de Powercube reisstekker kunt gebruiken, vind je bij de betreffende Powercube binnen onze webshop. De Powercubes rewirable reisstekkers die worden verkocht via wereldstekker.nl zijn geschikt voor een aantal soorten stopcontacten. Dit zijn B, C, F, G en I. Stopcontacten verschillen wereldwijd enorm van elkaar. In de Europese Unie, waaronder ook Nederland, worden inmiddels vrijwel dezelfde soorten stopcontacten gebruikt, maar daarbuiten kun je van alles tegenkomen. De indeling is gemaakt door de Amerikanen die hun eigen type stopcontact `A` hebben genoemd en daarna door zijn gegaan met het indelen. Uiteindelijk kwamen ze tot stopcontact type `O`, wat aangeeft hoeveel soorten er van zijn. Via het internet kun je overigens heel gemakkelijk ontdekken welk type stopcontact jouw reisbestemming heeft. Voer in een internetzoekmachine gewoon `stopcontact type` in en je vindt het vanzelf. Vaak inclusief afbeelding van hoe dit stopcontact er dan uitziet. In de meeste gevallen zul je met een Powercube reisstekker niet voor verrassingen komen te staan.

Meerdere soorten stopcontacten binnen één land

Daarmee ben je er overigens nog niet helemaal. In sommige landen, zoals bijvoorbeeld in China, worden meerdere type stopcontacten door elkaar heen gebruikt. Dit kan volkomen willekeurig zijn. In het ene hotel kom je dan type A tegen, terwijl het in het andere hotel weer type `E` kan zijn. Ga er dus nooit van uit dat als jouw Powercube reisstekker geschikt is voor één van de aanwezige type stopcontacten, dit voldoende is. Je moet er altijd voor zorgen dat jouw reisstekker geschikt is voor alle mogelijke soorten stopcontacten die je in het land van bestemming kunt tegenkomen. Anders zul je net zien dat je dat ene hotel treft met het verkeerde soort stopcontacten. Deze situaties kun je voornamelijk alleen tegenkomen in Azië, Afrika en Zuid-Amerika.

Netspanning

Een laatste punt van aandacht is dat je op je reis niet alleen moet kijken naar het type stopcontact. Ook de netspanning kan verschillen per land. In Nederland hebben we een standaard spanning van 230 volt op onze stopcontacten. Alle apparaten die we kopen, zijn daar ook op berekend. In de Verenigde Staten ligt dit bijvoorbeeld weer heel anders. Daar hebben de stopcontacten standaard een spanning van 100 tot 127 volt. Gelukkig worden veel apparaten tegenwoordig wereldwijd verkocht. De kans is dan ook groot dat jouw laptop en je scheerapparaat ook geschikt zijn voor gebruik bij een lagere stroomfrequentie. Je kunt dit controleren op het apparaat zelf. Als het goed is staat er standaard op vermeld op welke voltage hij kan werken. In het geval je een apparaat hebt dat alleen op 230 volt werkt en je het toch mee wilt nemen, kun je een spanningsomvormer kopen.

Bestellen

Een Powercube rewirable reisstekker (eventueel inclusief USB-aansluiting) is één van de beste reisstekker die je kunt kopen als je op reis gaat. Hij is bruikbaar voor het overgrote gedeelte van de stopcontacten die je op je reis tegen kunt komen, maar is vooral ideaal omdat je er veel apparaten tegelijkertijd op kunt aansluiten. Als je kiest voor een variant met extra USB-aansluitingen, kun je gemakkelijk meerdere telefoons tegelijkertijd opladen. Heb je jouw ideale Powercube gevonden? Bestel hem dan nog voor 22.00 uur `s avonds, dan krijg je hem de volgende dag al thuisbezorgd. Ideaal voor als je er last minute achter komt dat je nog een reisstekker nodig hebt.

Vragen en advies

Kies de Powercube reisstekker die je nodig hebt en ga aan de slag! Heb je vragen of heb je advies nodig bij het kiezen van een Powercube reisstekker? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Perfect "We moesten heel snel een wereldstekker hebben voor op vakantie, bestelling gedaan en volgende dag al geleverd. Top gedaan. " 10
Goed "Duidelijke en makkelijke webshop." 8,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links