Reiswekkers

Heb je binnenkort reisplannen? Maak dan een paklijst om niets te vergeten. Het zou ook erg jammer zijn wanneer je tijdens de vakantie geen reiswekker hebt. Het is namelijk een klein en handig uurwerk waarmee je altijd op tijd wakker wordt. Ben je een vaste slaper, kies dan een reiswekker met een iets harder alarmgeluid. Wil je liever rustig wakker worden, dan is een reiswekker die je met rustige muziek wakker schudt een prima keuze. Bovendien is een wekker eenvoudig mee te nemen in de koffer of reistas. Dankzij het reiswekkertje is verslapen op een excursie dag of verslapen voor de vlucht terug naar huis gelukkig verleden tijd!

Digitale of analoge tijdweergave

Het is erg praktisch om een kleine wekker mee te nemen op reis. Zo kun je het door de compacte vorm gemakkelijk meenemen in de koffer of reistas. Wel kan het best een uitdaging zijn om een geschikte reiswekker te kopen. Het aanbod is tegenwoordig namelijk vrij groot. Je hebt de keuze tussen een analoge versie en een reiswekker die digitaal werkt. Ze geven op een verschillende manier de tijd weer. Een analoge reiswekker maakt gebruik van wijzers, terwijl een digitale wekker uren, minuten en soms zelfs seconden met cijfers weergeeft. De digitale weergave heeft als voordeel dat de cijfers vaak een felle kleur hebben, of een verlicht LCD schermpje die in het donker vaak iets gedimd worden. Dit is erg handig wanneer je ’s nachts wakker wordt en wilt zien hoe laat het is. Op een analoge reiswekker is de tijd is ’s nachts iets minder goed te lezen. Tegenwoordig geven mensen daarom vaker de voorkeur aan een digitale wekker.

Eenvoudig om te bedienen

Een reiswekker is handig om te gebruiken en past door het kleine formaat prima op een nachtkastje. Veel wekkers hebben een standaard die je uit kunt klappen, waardoor ze goed blijven staan. Vervolgens kun je ze neerzetten waar je wil. Ook de bediening van een reiswekker is dankzij het beperkte aantal knoppen erg eenvoudig. De meeste analoge reiswekkers hebben een extra uurwijzer die aangeeft op welke tijd het alarm ingesteld staat. Door middel van een draaiknop kun je die tijd aanpassen. Bij digitale reiswekkers kun je met een paar handelingen de exacte wektijd, op de minuut nauwkeurig, instellen. Reiswekkers hebben een speciaal vakje, dat eenvoudig te openen is, waarin batterijen geplaatst worden. Een reiswekker komt goed van pas wanneer je ’s ochtends vroeg uit de veren moet. Tenminste, zolang je niet vergeet om de wekker de avond van tevoren op de gewenste wektijd in te stellen en aan te zetten natuurlijk.

Reiswekker met batterijen

Tegenwoordig wordt een reiswekker minder vaak gebruikt dan vroeger. Dit komt door het feit dat je ook op de mobiele telefoon een wekker kunt zetten. Toch is een wekker nog steeds erg praktisch om mee te nemen op reis. Zo raakt het in tegenstelling tot de mobiele telefoon nooit leeg, mits je uiteraard op tijd de batterijen vervangt, maar die gaan maanden, en soms zelfs jaren, mee. Niets is vervelender dan dat de wekker van je smartphone niet afgaat omdat de accu leeg is. Zorg er hoe dan ook voor dat je voor zowel een analoge als digitale reiswekker altijd een setje extra batterijen meeneemt. Sommige reiswekkers hebben een adapter waarmee je ze op het lichtnet kunt aansluiten, maar op plekken waar geen stopcontact is, komen die batterijen goed van pas. Minstens zo handig is de optie om met behulp van een schakelaar het alarm uit te stellen. Daardoor rinkelt de reiswekker nooit per ongeluk wanneer het tussen de andere spullen in de bagage zit.

’s Ochtends rustig wakker worden

Het geluid van de reiswekker betekent het begin van een nieuwe dag. Niet iedereen vindt het ’s ochtends gemakkelijk om direct het bed uit te komen. Helemaal wanneer de traditionele wekker een hard zoemgeluid laat horen. Dit is soms best wel schrikken, en veel mensen hebben de behoefte om de wekker meteen uit te zetten. Wil je dit graag voorkomen? Dan is het aanschaffen van een digitale reiswekker met batterij een goed idee, omdat die meer mogelijkheden biedt wat betreft geluid. Zo hebben veel digitale wekkers de optie om wakker te worden met je favoriete muziek. Tevens bevatten ze vaak een zogeheten ‘snooze’ functie waarmee je rustig wakker kunt worden. Het enige wat je hoeft te doen is op het knopje drukken wanneer het alarm klinkt. Vervolgens wordt het alarm van de reiswekker met 5 tot 10 minuten uitgesteld. Bij sommige reiswekkers kun je die tijd bovendien handmatig aanpassen. Minstens zo handig is het gebruik van de zogeheten ‘speeltimer’. Het ervoor dat je rustig in slaap valt of wakker wordt terwijl er muziek op de achtergrond speelt. Je dient daarvoor een timer in te stellen die de muziek na een bepaalde tijd vanzelf uitschakelt.

Waarom een reiswekker kopen een goed idee is

In onze shop een reiswekker kopen biedt een aantal voordelen. Zo zijn ze compact mee te nemen in de koffer en eenvoudig te gebruiken op reis. Het enige wat je hoeft te doen is de gewenste tijd selecteren waarop je wakker wilt worden. Bij een wekker met snooze-functie klik je ’s ochtends op het knopje om nog even door te kunnen slapen. Of wie weet wil je graag met fijne achtergrondmuziek in slaap vallen. Daarnaast beschikt een reiswekker vaak over allerlei handige functies, waaronder achtergrondverlichting of een thermometer. Ook handig is dat de verlichting van sommige digitale reiswekkers ’s nachts dimt zodat het display niet de hele slaapkamer verlicht. Bij een bestelling voor 22.00 uur ontvang je de reiswekker morgen al aan huis. Bovendien profiteer je van een gratis verzending boven de 50 euro en heb je 30 dagen retour garantie.

Vragen en advies

Kies de analoge of digitale reiswekker die het best past bij jouw wensen. Heb je vragen of heb je advies nodig bij het kiezen van een reiswekker? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Perfect "We moesten heel snel een wereldstekker hebben voor op vakantie, bestelling gedaan en volgende dag al geleverd. Top gedaan. " 10
Goed "Duidelijke en makkelijke webshop." 8,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links