Reissets

Als je op vakantie of op zakenreis gaat, dan heb je geen zin om met zware koffers en veel spullen te sjouwen. Je kunt alvast flink op gewicht besparen door niet al je flessen shampoo, conditioner, bodylotion en andere verzorgingsproducten in zijn geheel mee te nemen. Als je gaat vliegen en je reist alleen met handbagage, dan mogen die grote flessen en tubes zelfs niet eens mee het vliegtuig in. Een reisset kopen met kleine flesjes en potjes biedt dan uitkomst. Je kunt de lege flesjes en potjes vullen met je favoriete producten en zo ruimte besparen en meteen aan de veiligheidsregels omtrent handbagage voldoen.

Reisset vliegtuig

Naast de reisset toiletartikelen bestaat ook de reisset die is bedoeld om rustig en comfortabel van een reis te kunnen genieten. In een vliegtuig breng je al snel heel wat uren door en soms reis je ook ’s nachts. Veel mensen hebben moeite om in het vliegtuig te kunnen slapen en komen daardoor vermoeid op hun bestemming aan. Dat is natuurlijk zonde. Een reisset met daarin bijvoorbeeld oordopjes en een slaapmasker kan je helpen om te kunnen slapen zonder last te hebben van licht en rumoerige medepassagiers. Oordopjes sluiten de gehooringang grotendeels af waardoor omgevingsgeluiden worden gedempt. Hoe hoog de demping is verschilt per soort oordopje. De oordopjes zijn zacht, zodat je er prettig mee kunt slapen. Een slaapmasker doe je voor je ogen en bevestig je met elastiek of klittenband achter je hoofd, zodat het op zijn plaats blijft. Zo sluit je licht buiten en kun je gemakkelijker in slaap vallen tijdens je reis, overdag en ‘s nachts. Een reisset met oordoppen en een slaapmasker is niet alleen prettig in het vliegtuig, maar bijvoorbeeld ook als je achterin de auto zit. Met een opblaasbaar hoofdkussentje erbij ben je verzekerd van een comfortabele reis en een uitgeruste aankomst.

Reisset vloeistoffen

Zoals gezegd mag je tegenwoordig niet meer zomaar vloeistoffen meenemen in je handbagage. Dit heeft alles te maken met verscherpte veiligheidsmaatregelen. Wat zijn de regels? Als je gels en vloeistoffen mee wilt nemen in je handbagage, dan moeten deze in verpakkingen van maximaal 100 milliliter worden vervoerd. Alle gels en vloeistoffen moeten worden verzameld in een doorzichtige en hersluitbare plastic zak met een inhoud van maximaal een liter. Per reiziger mag er slechts een zak mee. Er zijn enkele uitzonderingen. Zo mogen babyvoeding, medicijnen en dieetvoeding zonder deze beperking mee, mits je kunt aantonen dat ze echt noodzakelijk zijn. Om dit aan te tonen neem je een verklaring van je arts mee. Voor baby’s tot anderhalf jaar mag babyvoeding mee in de handbagage. Meestal mogen grotere flessen wel mee in de ruimbagage, maar dit kan per luchtvaartmaatschappij of land verschillen. Check dit dus voor je op reis gaat. Om problemen te voorkomen kun je het zekere voor het onzekere nemen en je verzorgingsproducten overgieten in reisflesjes uit een reisset. Als een reisset lege flesjes bevat is dit heel eenvoudig en snel gedaan. De flesjes uit de reisset doe je dan in een doorzichtige toilettas of plastic zak.

Opties voor vloeistof in de handbagage

Als je reist met handbagage, dan heb je enkele opties voor het meenemen van vloeistoffen. Je kunt bij veel drogisten miniflesjes kopen van shampoos, deodorant, bodylotion en andere verzorgingsproducten. Deze flesjes hebben een inhoud van 100 milliliter of minder, waardoor ze mee mogen in de handbagage. Deze flesjes zijn echter relatief duur en het assortiment is vaak nogal beperkt. De kans is groot dat jouw favoriete product niet in miniatuur te koop is. Je zou er eventueel voor kunnen kiezen om de gewenste producten achter de douane te kopen. De vloeistoffen worden dan namelijk verpakt en verzegeld, waardoor ze toch in de handbagage mogen. De verzegeling geldt slechts een dag en mag niet verbroken totdat je op je bestemming bent aangekomen. Dit is onhandig als je tijdens je vlucht bijvoorbeeld gebruik wilt maken van lensvloeistof of crème. Daarbij zijn de producten op het vliegveld vaak duur en ook hier is het assortiment beperkt. Het is dus nog maar de vraag of jouw favoriete producten te koop zijn. Een reisset is dus de handigste optie. Een reisset is niet duur, kun je vaker gebruiken en je kunt de flesjes altijd vullen met jouw favoriete verzorgingsproducten.

Waar moet je op letten?

Als je een reisset gaat kopen met lege reisflesjes, dan is het in eerste instantie belangrijk om te letten op de inhoud van de flesjes en eventueel de potjes. Deze inhoud mag maximaal de voorgeschreven hoeveelheid van 100 milliliter zijn. Als de flesjes groter zijn, dan mogen ze natuurlijk alsnog niet mee in de handbagage en dan heb je er niets aan. Er bestaan flesjes van diverse soorten materialen, namelijk plastic, aluminium en siliconen. Een reisset bestaat vaak uit diverse plastic flesjes, maar ook de andere materialen komen voor. Een reisset met plastic of aluminium flesjes in handig voor de wat dunnere vloeistoffen en de dop zit aan de bovenkant van het flesje. De variant van siliconen lijkt meer op een tube, met de dop aan de onderkant. Het materiaal is zacht waardoor je er goed in kunt knijpen. Dit kan handig zijn voor dikkere vloeistoffen of pasta’s. Over het algemeen geldt dat de plastic flesjes uit een reisset voor vrijwel alle vloeistoffen goed gebruikt kunnen worden. Verder is het handig als de reisset een doorzichtige, afsluitbare toilettas van maximaal een liter inhoud bevat. Je hoeft dan namelijk geen aparte tas te regelen.

Vragen en advies

Kies de reisset die het best aansluit op jouw wensen en de douaneregels! Heb je vragen of heb je advies nodig bij het kiezen van een reisset? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Perfect "We moesten heel snel een wereldstekker hebben voor op vakantie, bestelling gedaan en volgende dag al geleverd. Top gedaan. " 10
Goed "Duidelijke en makkelijke webshop." 8,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links