Kofferlabels

Wie weet ben je van plan om binnenkort op reis te gaan. Prachtige vakantieoorden liggen in het verschiet, of misschien betreft het een zakenreis. Heb je nu veel of weinig bagage, het gebruik van een kofferlabel of bagagelabel zeer praktisch. Daarmee geef je aan dat een koffer, reistas of rugzak van jou is. Gemiddeld raken 13 van elke 1000 koffers zoek of komen op de verkeerde bestemmen aan. Met het juiste kofferlabel of bagagelabel is het een stuk makkelijker om de eigenaar van verloren of kwijtgeraakte bagage te achterhalen. En last, but not least; veel koffers lijken op elkaar. Eén blik op het label en je weet meteen of de koffer van jou is of niet.

Nooit meer een verdwenen koffer dankzij een kofferlabel

Op een vliegveld is het verwerken van bagage een complexe organisatie. Per dag moeten duizenden koffers over kilometers transportband van en naar honderden verschillende vliegtuigen getransporteerd worden. Helaas gaat tijdens dit uitgebreide proces wel eens iets mis. De koffer blijft steken op de transportband, wordt opzij gezet en vergeten. Of hij verdwijnt via de verkeerde handen in een ander vliegtuig. Misschien neemt iemand anders per ongeluk jouw koffer mee van de bagageband. Ook dat gebeurt en het is natuurlijk ontzettend vervelend. In de bagage zitten uiteraard je kleding en toiletspullen, maar soms ook andere dure zaken zoals een laptop. Met een kofferlabel en bagagelabel verklein je de kans dat dit gebeurt. Dit zijn kaartjes waar je persoonlijke gegevens op staan. Wordt een vermiste koffer gevonden dan kan met behulp van de informatie op het label, via de ‘lost and found’, het vliegveld of touroperator, de eigenaar gecontacteerd worden en de koffer opgehaald of doorgestuurd worden naar zijn eindbestemming.

Gebruik niet teveel persoonlijke gegevens

Gemiddeld komen 13 van de 1000 koffers, om verschillende redenen, niet op hun bestemming aan. Met een kofferlabel kunnen de misplaatste koffers in ieder geval weer makkelijker naar bij de juiste bestemming of eigenaar terechtkomen. Wel wordt aangeraden om niet je hele adres op de labels te zetten. Dieven kunnen hier namelijk handig gebruik van maken. Beperk het tot naam en telefoonnummer, maar nog beter is alleen je naam en het adres van je eindbestemming. Een telefoonnummer is namelijk vrij eenvoudig te herleiden tot een adres. Criminelen weten door je adresgegevens meteen waar ze heen moeten voor een inbraak. Je bent immers tot een bepaalde periode op reis, dus zij grijpen hun kans. Met alleen je bestemmingsadres op de kofferlabel en bagagelabel zal niet elke vinder van je bagage meteen weten wat hij of zij moet doen, maar de kans is groot dat de koffer bij de gevonden voorwerpen beland of de touroperator gecontacteerd wordt. Die kan met de naam en bestemming de eigenaar opzoeken en zorgen dat de koffer weer op de juiste plek terechtkomt.

Diverse soorten kofferlabels en bagagelabels

Tegenwoordig heb je de keuze uit koffers in allerlei soorten en maten. Desondanks komt het regelmatig voor dat iemand dezelfde koffer als jij heeft. Dit kan zorgen voor verwarring. Hoe weet je in dat geval dat je de juiste koffer van de bagageband haalt? Een kofferlabel en bagagelabel vormt de perfecte oplossing voor dit probleem. Op het kofferlabel schrijf je jouw persoonlijke gegevens, zoals je naam en adres. Zorg voor een opvallende reiskoffer label waardoor je het meteen herkent. Denk bijvoorbeeld aan een opvallende rode kleur of bijzonder materiaal zoals leder. Wij bieden een aantal opvallende kofferlabels aan in ons assortiment. Luchthavens waarderen het zeer wanneer je een kofferlabel en bagagelabel hebt. Op die manier kunnen zij controleren of de bagage richting de goede eindbestemming gaat. Luchthavens bieden vaak labels aan met de drieletterige code van de luchthaven. Vraag deze lcode aan het personeel of zoek hem online op. Zo weet de luchthaven precies waar je koffer vandaan komt.

Kofferlabel en bagagelabel bevestigen

Hoewel luchthavens vaak een kofferlabel en bagagelabel aanbieden, is het handig om deze producten al eerder in huis te halen. Dit scheelt moeite wanneer je eenmaal op het vliegveld staat. Het bevestigen van de labels is een fluitje van een cent. Na het opschrijven van je persoonlijke gegevens hang je het om de hendel van de koffer. Controleer nog wel even of de labels goed vast zitten. Wel is het best een uitdaging om het juiste kofferlabel en bagagelabel te kopen. Welke kleur en materiaal is bijvoorbeeld het meest geschikt? Je hebt de keuze uit labels in diverse kleuren en materialen. Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om een kofferlabel of bagagelabel te kopen waarop je gegevens vooraf al digitaal zijn afgedrukt. Dit is handig wanneer je een onduidelijk handschrift hebt. Je naam en adres moeten immers wel voor iedereen duidelijk te lezen zijn. Een voorgedrukte bagagelabel is wel iets duurder dan een standaard kofferlabel. Voor de meeste reizigers werkt een handgeschreven label nog steeds prima.

Kofferlabel en bagagelabel van sterk materiaal

Bij ons vind je diverse kofferlabels en bagagelabels. Deze labels zijn gemaakt van kunststof en leder. Kunststof gaat over het algemeen niet snel kapot, maar kan na veelvuldig of ruw gebruik toch scheuren of breken. We weten allemaal hoe er vaak met koffers gegooid wordt op vliegvelden. Leder heeft als voordeel dat het nog sterker materiaal is. Daarnaast valt een kofferlabel en bagagelabel van leder net even iets meer dan op een standaard variant. Bovendien haal je door het opvallende materiaal binnen enkele minuten jouw koffer van de bagageband. De adresgegevens zijn overigens in alle varianten goed zichtbaar achter het doorzichtige plastic raampje van de bagagelabels en kofferlabels. Bij ons betaal je veilig online met garantie. Niet tevreden? Dan heb je 30 dagen retour garantie.

Vragen en advies

Kies de kofferlabel of bagagelabels die het beste bij jouw koffers en bagage passen. Heb je vragen of heb je advies nodig bij het kiezen van een kofferlabel of bagagelabel? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Perfect "We moesten heel snel een wereldstekker hebben voor op vakantie, bestelling gedaan en volgende dag al geleverd. Top gedaan. " 10
Goed "Duidelijke en makkelijke webshop." 8,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links