Zwitserland

Een stopcontact in Zwitserland lijkt veel op een Nederlands stopcontact. Toch is een reisstekker Zwitserland noodzakelijk. Dit komt doordat de stekkers in Zwitserland een extra aardpen hebben. In Nederland is onze stekker standaard voorzien van twee pinnen. In Zwitserland zit er een extra aardpen in het midden. Met een reisstekker Zwitserland krijg je een verloopstuk voorzien van een derde aardpen. Koop in onze webshop een reisstekker voor Zwitserland of een wereldstekker Zwitserland. Een wereldstekker is een universele variant en kun je in zowel Zwitserland als andere landen gebruiken. Dit is handig als je niet alleen naar Zwitserland op vakantie gaat.

Reisstekker Zwitserland met USB aansluitingen

Steeds meer apparaten die je dagelijks gebruikt, zijn voorzien van een USB aansluiting. Neem bijvoorbeeld de smartphone of tablet. Voor het opladen hoef je enkel de USB aan te sluiten op het stopcontact. Meestal maak je hierbij gebruik van een adapter, waarop je de USB kabel aansluit, zodat je de smartphone of tablet op het stopcontact kunt aansluiten. Als je meerdere mobiele apparaten meeneemt op vakantie, heb je ook meerdere reisstekkers nodig om je apparatuur op te laden. Helemaal als je gezin op zijn minst vier smartphones mee op reis neemt. Een alternatief om minder reisstekkers aan te schaffen is een reisstekker Zwitserland met USB aansluiting. Dit is een reisstekker in de vorm van een blok waarop meerdere USB aansluitingen zitten. Je gezin kan hierop smartphones en tablets inpluggen en opladen. Je hoeft bijvoorbeeld maar één reisstekker Zwitserland aan te schaffen om vier smartphones op te laden. Dit is een voordelig alternatief voor verschillende reisstekkers. Een ander voordeel is dat je geen adapters meer hoeft mee te nemen voor alle smartphones en tablets. Enkel de USB kabel is voldoende om je apparatuur op te laden. In onze shop kom je verschillende reisstekkers Zwitserland tegen met USB aansluitingen.

Geen spanningsomvormer nodig voor Zwitserland

Een reisstekker Zwitserland is vanwege de extra aardpen noodzakelijk. Sommige elektronische apparaten kan je ondanks de extra aardpen aansluiten op het lichtnet. Maar er zijn ook apparaten die je niet kan aansluiten, zoals de oplader van je laptop. Ons advies is om voor deze apparaten een reisstekker Zwitserland te nemen. Het is niet nodig om, naast een reisstekker voor Zwitserland, een spanningsomvormer mee te nemen. Er zijn landen waarbij het stroomnetwerk op een lager voltage zit. In Amerika ligt het voltage bijvoorbeeld op 110 Volt. Je hebt naast een reisstekker een spanningsomvormer nodig. In Zwitserland is het netwerk net als in Nederland 230 Volt en 50 Hz. Je kan dus gebruik maken van een reisstekker Zwitserland zonder spanningsomvormer.

Een reisstekker Zwitserland met aarddraad

De meeste stopcontacten in Zwitserland zijn geaard. Je hebt hier alleen vrij weinig aan als je een stekker gebruikt die niet geaard is. In onze shop verkopen we onder andere reisstekkers Zwitserland met randaarde om je apparatuur op aan te sluiten. Een standaard stekker is voorzien van twee draden. Als een stekker geaard is wordt er een derde draad aan toegevoegd. Vindt er kortsluiting in een apparaat plaats, dan gaat het apparaat stroom lekken. Als de behuizing van het apparaat van metaal is kan deze onder stroom komen te staan. Dit zorgt natuurlijk voor gevaarlijke situaties. Als de stekker geaard is kan lekstroom via de aarddraad afgevoerd worden. Via de aarddraad wordt het afgevoerd naar de randaarde in het stopcontact. Een aarddraad heeft dus alleen nut als het stopcontact voorzien is van randaarde. Omdat in Zwitserland vrijwel alle stopcontacten voorzien zijn van randaarde, kan je voor een reisstekker kiezen met aarddraad. In onze shop staat bij elke reisstekker Zwitserland aangegeven of deze geaard is. Je weet zo precies welke reisstekker je nodig hebt voor je volgende reis naar Zwitserland.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een reisstekker Zwitserland?

Bij de aanschaf van een reisstekker Zwitserland zijn er verschillende punten om op te letten. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet, zodat je gegarandeerd gaat slagen voor een nieuwe reisstekker Zwitserland. Eén van de punten om op te letten is het vermogen van de reisstekker. Hoeveel Watt kan de stekker maximaal verdragen? Als je enkel een paar smartphones gaat opladen is 1000 Watt ruim voldoende. Maar als je gaat kamperen in Zwitserland, dan wil je apparatuur aansluiten met meer vermogen. Bijvoorbeeld een waterkoker of koffiezetapparaat. Ons advies is om minimaal 2000 Watt te nemen. Een ander punt om op te letten is kinderbeveiliging. Als er kinderen mee op reis gaan, wil je natuurlijk niet dat ze een vinger in het stopcontact kunnen stoppen met alle gevolgen van dien. Een reisstekker Zwitserland met kinderbeveiliging is voorzien van een kunststof afdekplaatje. Alleen een stekker kan dit plaatje aan de kant drukken. De kinderen kunnen daardoor geen vinger meer in het stopcontact steken. Ga dus zonder zorgen op reis met jouw kinderen.

Een wereldstekker voor Zwitserland aanschaffen

Een reisstekker Zwitserland is ideaal als je regelmatig naar dit land op vakantie gaat. Alleen als je eenmalig naar Zwitserland gaat kan het zonde van je geld zijn om er apart een stekker voor aan te schaffen. Als je regelmatig een mooie reis maakt buiten Nederland is een wereldstekker een mooi alternatief. In onze shop verkopen we wereldstekkers voor de meeste landen wereldwijd. Je hoeft zo niet meer te checken of je reisstekker Zwitserland het ook in Turkije doet. Bij de wereldstekker worden verschillende opzetstukken geleverd. Als je bijvoorbeeld naar Amerika op reis gaat, zet je er een ander opzetstuk op. Je kan de reisstekker Zwitserland gebruiken voor verschillende bestemmingen. De stekker is universeel en je kan er verschillende apparaten mee opladen. Er zijn wereldstekkers waarop je een standaard stekker kan aansluiten en daarnaast ook USB-stekkers. Je kan hierop meerdere smartphones en tablets tegelijk aansluiten en opladen. Een wereldstekker is meestal duurder in aanschaf, maar verdient zichzelf weer terug op lange termijn als je meerdere reizen naar diverse bestemmingen maakt. Je bent dan uiteindelijk goedkoper uit met een wereldstekker.

Vragen en advies

Kies de reisstekker voor Zwitserland die je nodig hebt en ga op reis! Heb je vragen of heb je advies nodig bij het kiezen van een reisstekker Zwitserland? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Perfect "We moesten heel snel een wereldstekker hebben voor op vakantie, bestelling gedaan en volgende dag al geleverd. Top gedaan. " 10
Goed "Duidelijke en makkelijke webshop." 8,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links