Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika wordt er een ander type stopcontact gebruikt vergeleken met Nederland. Je hebt dus een reisstekker Zuid-Afrika nodig om je apparatuur op te laden. Een wereldstekker voor Zuid-Afrika is een belangrijk attribuut als je bijvoorbeeld foto’s gaat maken tijdens een safari. Je wilt wel een volle accu tijdens je reis door dit prachtige land. Met een reisstekker Zuid-Afrika kan je de accu altijd opladen. In ons assortiment hebben we een reisstekker die je alleen voor Zuid-Afrika kan gebruiken. Maar we hebben ook wereldstekkers die je voor meerdere landen kan gebruiken. Kortom je bent bij ons altijd aan het juiste adres voor een Zuid-Afrikaanse reisstekker.

Netspanning en stopcontact in Zuid-Afrika

De uitvoering van het stopcontact in Zuid-Afrika verschilt van die in Nederland. In Zuid-Afrika is een stopcontact voorzien van drie pinnen, terwijl we in Nederland twee pinnen hebben. In sommige hotels rekenen ze op de komst van Europese toeristen. Ze hebben hier een speciaal stekkerblok liggen voor Europese stekkers. Maar helaas heb je niet overal geluk en dan kan een reisstekker Zuid-Afrika handig zijn. De Nederlandse stekkers zijn namelijk niet overal aan te sluiten op het stopcontact. Een ander punt om op te letten tijdens een reis is de netspanning. De netspanning is in Zuid-Afrika hetzelfde als in Nederland namelijk 230 Volt. De aanschaf van enkel een reisstekker Zuid-Afrika is dus voldoende. Je hebt geen omvormer nodig om de stekker aan te sluiten op het stopcontact. Naast de netspanning heeft Zuid-Afrika ook dezelfde lichtnetfrequentie als Nederland. In Zuid-Afrika hebben ze een lichtnetfrequentie van 50 Hz. Je kan dus in principe al je apparaten via een reisstekker Zuid-Afrika aansluiten op het stopcontact.

Een wereldstekker in plaats van reisstekker Zuid-Afrika

Een reisstekker Zuid-Afrika is meestal geen dure investering. Toch is de kans groot dat je de stekker maar eenmalig gebruikt. Als alternatief kan je een wereldstekker Zuid-Afrika kopen. Het voordeel van een wereldstekker is dat je deze voor meerdere landen kan gebruiken. Dit is ideaal als je regelmatig op reis gaat. Je hoeft zo niet voor elk land een andere reisstekker aan te schaffen. Er zijn zelfs reisstekkers geschikt voor vrijwel alle landen. In plaats van een losse reisstekker Zuid-Afrika is dit een stekker met meerdere opzetstukken. In Amerika heb je bijvoorbeeld twee dunnen pinnen voor in het stopcontact. Terwijl je in Zuid-Afrika weer drie dikke pinnen nodig hebt. Afhankelijk van het land waar je bent kan je een ander opzetstuk op je stekker zetten en deze aansluiten op het stopcontact. Je hoeft zo niet voor elk land een aparte reisstekker aan te schaffen. Een wereldstekker is meestal duurder dan een losse reisstekker Zuid-Afrika. Als je verwacht vaker verre reizen te maken, dan is het slim om te investeren in een wereldstekker.

Een reisstekker Zuid-Afrika met USB aansluiting

Helaas heb je aan één reisstekker Zuid-Afrika meestal niet genoeg. Je hebt een stekker nodig voor het opladen van je smartphone, camera, videocamera, tablet, laptop etc. Als je met z’n tweeën op reis gaat heb je misschien zelfs twee smartphones die dagelijks aan de lader moeten. De kans is groot dat je minimaal drie reisstekkers voor Zuid-Afrika nodig hebt. Als je meerdere reisstekkers nodig hebt, dan kan dit een hele investering zijn. Gelukkig zijn er alternatieven en dat is een reisstekker Zuid-Afrika met USB aansluiting. Een groot deel van de apparatuur is voorzien van een USB aansluiting. Bijvoorbeeld de oplader van je smartphone of tablet. In onze shop verkopen we een reisstekker Zuid-Afrika met USB aansluiting. Er zijn zelfs stekkers met meerdere USB aansluitingen op één stekker. Je kan met één reisstekker Zuid-Afrika twee tot drie apparaten tegelijk opladen. Je bespaart zo flink wat geld op extra reisstekkers. In onze shop kan je een reisstekker Zuid-Afrika kopen met meerdere USB aansluitingen.

Vermogen van de reisstekker

Bij elke reisstekker Zuid-Afrika staat het vermogen in watt aangegeven. Vooral bij het aansluiten van zware apparatuur is het belangrijk om het vermogen van de reisstekker in de gaten te houden. Wij verkopen reisstekkers vanaf 650 watt tot 4000 Watt. Voor de meeste apparaten zou 1000 watt voldoende moeten zijn om bijvoorbeeld apparatuur op te laden. Maar als je bijvoorbeeld een waterkoker mee op reis neemt heb je een zware reisstekker Zuid-Afrika nodig. Een gemiddelde waterkoker verbruikt 1700 watt. Als je een reisstekker van 1000 watt gebruikt is er een risico op kortsluiting. Je merkt dit direct doordat de stekker warm wordt na aansluiting. Ons advies is om voor vertrek te checken welke apparatuur je meeneemt naar Zuid-Afrika. Op de achterkant van het apparaat staat aangegeven hoeveel watt deze verbruikt. Ben je van plan om meerdere apparaten op één reisstekker aan te sluiten? Tel dan het vermogen van de apparaten bij elkaar op. Je weet zo precies hoeveel watt je reisstekker nodig heeft. Probeer het vermogen van de stekker wel ruim te houden. Je voorkomt zo dat je in Zuid-Afrika vermogen tekort komt met je reisstekker.

Waar moet je nog meer opletten bij een reisstekker kopen?

Je weet hoeveel watt je nodig hebt en wat de kenmerken van een stopcontact in Zuid-Afrika zijn. Waar moet je nog meer op letten bij een reisstekker Zuid-Afrika? Er zijn enkele punten om rekening mee te houden bij de aanschaf van een reisstekker Zuid-Afrika. Als er bijvoorbeeld kinderen mee op reis gaan is het slim om voor een reisstekker met kinderbeveiliging te kiezen. Een reisstekker met kinderbeveiliging is voorzien van een doordrukplaatje dat je alleen kan indrukken met een stekker. Je kinderen kunnen zo niet meer hun vingers in de gaatjes stoppen en onder stroom komen te staan. Een ander punt om op te letten is of een stekker geaard is. Een geaarde stekker verkleint de kans op kortsluiting. Als er kortsluiting ontstaat kan de behuizing van je apparaat onder stroom komen te staan. Dit is vooral gevaarlijk als je het apparaat net beetpakt. Door voor een reisstekker Zuid-Afrika met aarddraad te kiezen verlaag je het risico op kortsluiting. Het nadeel is dat je de reisstekker op een stopcontact met randaarde moet aansluiten. Als er geen randaarde aanwezig is heb je niets aan een aarddraad. In onze shop verkopen we ook diverse types reisstekker Zuid-Afrika voorzien van randaarde.

Vragen en advies

Wereldstekker heeft altijd de ideale reisstekker beschikbaar. Kies de reisstekker die je nodig hebt, we wensen je alvast veel plezier tijdens je reis! Heb je vragen of advies nodig bij het kiezen van een wereldstekker of reisstekker? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Perfect "We moesten heel snel een wereldstekker hebben voor op vakantie, bestelling gedaan en volgende dag al geleverd. Top gedaan. " 10
Goed "Duidelijke en makkelijke webshop." 8,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links