Vietnam

Vietnam is een prachtig vakantieland, de prachtige stranden en de azuurblauwe zee zijn toegankelijk voor toeristen uit de hele wereld. Nu is Zuid-Oost Azië al erg goedkoop vergeleken met Nederland, maar Vietnam is dat zelfs nog meer. Het is dan ook een echte trekpleister voor onder meer backpackers, avonturiers of stelletjes met een klein budget die toch graag een tropische vakantie willen. Uiteraard vraagt een vakantie naar Vietnam wel de nodige voorbereidingen. Het kopen van de juiste reisstekker voor Vietnam is een voorbeeld van iets dat je beter maar niet kan vergeten in je reisbagage mee te nemen als je naar Vietnam reist.

Waarom een wereldstekker Vietnam?

De vraag is om te beginnen waarom je eigenlijk een reisstekker Vietnam nodig hebt. Dat komt omdat er wereldwijd een enorm aantal verschillende soorten stopcontacten in omloop zijn. In de meeste landen, zoals Nederland, is er één gangbaar model, maar in veel andere landen kunnen dit er makkelijk twee of drie zijn. Zoals ook in Vietnam. Ieder type stopcontact heeft voor de duidelijkheid een letter gekregen. Deze lopen van A tot O. Het beste koop je dus ook geen reisstekker Vietnam, maar een wereldstekker Vietnam die je behalve in Vietnam ook in alle andere landen in de wereld kunt gebruiken. Een soort reisstekker Vietnam XL.

Wat voor stopcontacten zijn er in Vietnam?

In Vietnam zijn er drie soorten stopcontacten in omloop. Toen het stroomnetwerk daar werd aangelegd, was Vietnam nog een Franse kolonie. Vandaar ook dat een deel van de stopcontacten daar hetzelfde zijn als in Frankrijk en daarmee ook hetzelfde als in Nederland. Dat is stopcontact type C. Helaas voor ons besloten de Vietnamezen daarna om een wildgroei aan soorten stopcontacten toe te laten, waardoor je inmiddels ook regelmatig stopcontacten type A en D tegen komt in het Aziatische land. Type A is het zogenoemde Amerikaanse type en bestaat uit twee evenwijdig staande plaatjes. Ongeveer op dezelfde manier als onze eigen stekkers. Hier heb je dus zeker een reisstekker Vietnam voor nodig. Dit geldt trouwens ook voor type D, daar heb je ook een reisstekker Vietnam voor nodig. Deze bestaat uit drie ronde pinnen. Twee onder en eentje boven.

Wat is het verschil tussen een `normale` reisstekker Vietnam en een wereldstekker Vietnam?

Er ontstaat nogal eens verwarring over het begrip reisstekker en wereldstekker Vietnam. Een reisstekker zet een stekker om van het ene type naar het andere. Bijvoorbeeld van C (Nederland), naar A (Vietnam). Maar kom je dan ineens een stopcontact type D tegen, dan is je reisstekker Vietnam ineens knap waardeloos. Speciaal daarvoor is er een ander type wereldstekker Vietnam verkrijgbaar. Deze kun je niet alleen omzetten van C naar A, maar ook naar B tot en met O. In principe dus voor iedere soort stopcontact dat je maar op de aardbol kunt vinden. Met een wereldstekker Vietnam hoef je bovendien ook geen extra reisstekkers te kopen als je ook nog op bezoek gaat in omringende landen, zoals Cambodja of Laos. Kort gezegd. Als je op vakantie gaat naar Vietnam, dan moet je eigenlijk wel een wereldstekker Vietnam kopen. Een enkele reisstekker Vietnam kopen kan ook, maar is soms minder handig omdat je op bepaalde plekken immers voor vervelende verrassingen kunt komen te staan.

Een wereldstekker Vietnam met of zonder extra`s?

Als we vroeger op vakantie gingen namen we hooguit één of twee apparaten mee. Een oplader voor je scheerapparaat en misschien je wekker. Maar dat was het dan ook wel. Inmiddels bestaat ongeveer de helft van onze bagage uit elektronica. Natuurlijk je smartphone, maar ook tablets, e-readers en laptops zijn heel makkelijk mee te nemen op vakantie. Kun je gelijk je vakantiefoto`s en filmpjes terugkijken die je die dag hebt gemaakt. Het is vervelend om voor ieder apparaat een eigen reisstekker Vietnam te moeten kopen. Je kunt er echter ook voor kiezen om een wereldstekker Vietnam te kopen met een extra usb uitgang. Veel van de apparaten laden tegenwoordig op via usb en daarmee kun je jezelf dus de nodige aankopen van een wereldstekker Vietnam besparen. Daarnaast zijn er nog andere extra`s die je kunt krijgen bij het kopen van een wereldstekker Vietnam. Reis je met (kleine) kinderen, neem een wereldstekker Vietnam met kinderbeveiliging. Koop altijd een geaarde wereldstekker Vietnam.

Ter plekke een wereldstekker Vietnam kopen

Kom je er in Vietnam achter dat je niet voldoende verschillende types wereldstekker Vietnam hebt gekocht, dan is dat gelukkig geen heel groot probleem. Aangezien er in Vietnam dus meerdere soorten stekkers en stopcontacten in omloop zijn, is er een prima handel voor verkopers van reisstekker Vietnam en wereldstekker Vietnam. Je kunt dus ook op de hoek van de straat in Ho Chi Mingstad een wereldstekker Vietnam kopen. Houd er wel rekening mee dat de kwaliteit van de reisstekker Vietnam die je daar ter plekke koopt vaak een stuk minder is dan degene die je in Nederland koopt. Veel van onze hoge Europese kwaliteitseisen zijn daar niet van toepassing.

Spanningsomvormer nodig

Behalve een wereldstekker Vietnam heb je voor je vakantie waarschijnlijk ook een omvormer nodig voor de netspanning. Dat werkt als volgt. In Nederland is er een standaard spanning van 230 volt op ieder stopcontact. In Vietnam is dat 220 volt of 110 volt. Bij 220 volt is er niet zoveel aan de hand, maar 110 volt is natuurlijk een ander verhaal. Een dergelijk verschil kan tot schade leiden aan je apparaat. Het lastige van Vietnam is, is dat dit per regio, stad, of zelfs per wijk kan verschillen. Vraag het dus sowieso even na als je incheckt in je hotel of vakantiehuis. Voor de zekerheid bestel je sowieso een omvormer bij je wereldstekker Vietnam, je staat dan nooit voor vervelende situaties.

Vragen en advies

Heb je jouw ideale wereldstekker voor Vietnam gevonden? Dan kun je deze makkelijk en snel bestellen via wereldstekker.nl. Bestel je de wereldstekker Vietnam voor tien uur `s avonds, dan heb je hem de volgende dag al in huis. Hopelijk nog net op tijd om het vliegtuig te halen richting het Verre Oosten. Mocht de reisstekker Vietnam om wat voor reden dan ook niet bevallen, dan kun je hem trouwens altijd nog binnen dertig dagen retour sturen. Kies de reisstekker Vietnam die je nodig hebt, we wensen je alvast veel plezier tijdens je reis! Heb je vragen of advies nodig bij het kiezen van een wereldstekker of reisstekker? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Perfect "We moesten heel snel een wereldstekker hebben voor op vakantie, bestelling gedaan en volgende dag al geleverd. Top gedaan. " 10
Goed "Duidelijke en makkelijke webshop." 8,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links