Turkije

In Turkije wordt gebruikgemaakt van een ander type stopcontact dan in Nederland. Als je op vakantie je fotocamera of smartphone wilt opladen, dan past de stekker niet in het stopcontact. Met een reisstekker Turkije kan je jouw stekker rechtstreeks op het stopcontact aansluiten. Als je op vakantie gaat naar Turkije, dan is een reisstekker absoluut noodzakelijk. Ga je slechts eenmalig naar Turkije, maar bezoek je wel regelmatig andere landen? Een wereldstekker voor Turkije kan je ook in andere landen gebruiken om je batterijen op te laden. In onze shop kan je zowel een wereldstekker als reisstekker Turkije kopen.

Check de netspanning van je apparatuur

In Nederland gebruiken we een standaard voltage van 230 volt. In Turkije ligt het voltage iets lager namelijk op 220 volt. De meeste fabrikanten houden rekening met afwijkingen in het voltage. Het is daardoor voor de meeste apparatuur geen probleem om met een reisstekker Turkije de apparatuur op te laden. Ons advies is wel om dit voor vertrek te checken. Op de stekker of adapter van je apparatuur staat aangegeven in welke range je voltage kan wisselen. Meestal kan je zonder grote problemen je apparaten opladen met 220 volt. Is jouw apparatuur wel gevoelig voor spanningswisselingen? Je hebt dan naast een reisstekker Turkije een spanningsomvormer nodig. Een spanningsomvormer zorgt ervoor dat je apparatuur op een ander voltage alsnog opgeladen kan worden. Zorg er wel voor dat de spanningsomvormer voldoende watt heeft om de spanning om te vormen. Stel je batterij heeft 200 watt nodig om op te laden. Dan heb je ook een spanningsomvormer van minimaal 200 watt nodig om je apparatuur op te laden. Toch is een spanningsomvormer in Turkije meestal niet nodig en heb je voldoende aan een reisstekker Turkije.

Reisstekker Turkije voor bijna alle landen in de wereld

Wereldwijd zijn er diverse landen waar je een reisstekker voor nodig hebt. Het is dan vervelend als je elke keer een andere stekker moet aanschaffen. Het is mogelijk om eenmalig een wereldstekker aan te schaffen. Dit is één stekker die je in bijna alle landen van de wereld kan gebruiken. Je hebt zo niet alleen een reisstekker Turkije, maar ook een stekker voor Amerika, Engeland of Japan. Bij de wereldstekker staat aangegeven in welke landen je deze kan gebruiken. De reisstekker is voorzien van opzetstukken. Als je bijvoorbeeld in Amerika bent, zet je een Amerikaans opzetstuk erop en in Zuid-Afrika een Afrikaans opzetstuk. Aan de voorzijde zit een standaard aansluiting voor Europese stekkers. Je kan hier je oplader op aansluiten en de achterzijde rechtstreeks op het stopcontact aansluiten. Als je een wereldstekker of reisstekker Turkije aanschaft is het handig om te weten dat dit geen spanningsomvormer is. Zoals we hierboven al hebben uitgelegd is een spanningsvormer noodzakelijk voor landen met een afwijkend voltage. In Amerika is er bijvoorbeeld 110 tot 120 Volt. Dit is een stuk lager dan de 230 Volt in Nederland. Voor dit soort landen heb je naast een wereldstekker een omvormer nodig.

Geaard of ongeaarde reisstekker Turkije?

Bij de aanschaf van een reisstekker Turkije kan je kiezen voor een geaarde of ongeaarde stekker. Standaard zijn er in een stekker twee draden gemonteerd. Bij een geaarde stekker is er een derde draad aan toegevoegd. Het derde draad noemen we een aarddraad. Als de reisstekker Turkije geaard is, dan is deze voorzien van een derde draad. Geaarde stekkers worden meestal geadviseerd bij apparaten met een hoger risico op kortsluiting. We zien dit bij apparaten met een metalen behuizing. Als een apparaat met een metalen behuizing kortsluiting krijgt komt de behuizing onder stroom te staan. Een geaarde stekker voorkomt dat de behuizing onder stroom komt te staan. Bij een kortsluiting wordt de stroom naar de aarde afgevoerd via het aarddraad. Het aarddraad voert de stroom af via de randaarde in het stopcontact. Uiteraard moet hiervoor wel een stopcontact met randaarde aanwezig zijn. Je herkent bijvoorbeeld een Nederlands stopcontact met randaarde door de twee metalen pinnen in het stopcontact. Als deze aanwezig zijn is het een stopcontact met randaarde. Je kan hierop een geaarde reisstekker Turkije aansluiten om je apparatuur op te laden.

Wattage van de stekker

Een reisstekker Turkije is verkrijgbaar in verschillende wattages. Afhankelijk van de apparatuur die je wilt aansluiten op de reisstekker is het slim om dit te checken. Er zijn reisstekkers verkrijgbaar vanaf 625 watt tot 4000 watt. Het wattage is vooral belangrijk voor apparaten die veel stroom verbruiken. Als je deze aansluit op een reisstekker Turkije met een laag wattage, dan wordt de oplader al snel te warm. De apparatuur ondervindt dan veel weerstand van de reisstekker. Uiteindelijk kan dit zelfs kortsluiting tot gevolg hebben. Het wattage van de apparatuur staat altijd aangegeven op de stekker of adapter. Als je enkel je smartphone wilt opladen met een reisstekker Turkije, dan is een hoog wattage niet nodig. De meeste opladers verbruiken gemiddeld 12 watt. Met een reisstekker van 1500 Watt is er voldoende vermogen om je apparatuur op te laden. Alleen bij apparaten die veel stroom verbruiken is het slim om even het wattage te checken. Eventueel kan je hierop je reisstekker Turkije afstellen door voor een hoger wattage te kiezen.

Waar moet je nog meer op letten bij een reisstekker Turkije?

Een aantal belangrijke punten hebben we al besproken, maar er zijn nog meer tips om op te letten bij de aanschaf van een reisstekker Turkije. Eén van de punten is kinderbeveiliging. Met kinderbeveiliging voorkom je dat je kindje z’n vinger in het stopcontact stopt. Als dit wel gebeurt loop je geen risico omdat de gaatjes van de stekker dicht zitten. Deze gaan pas open op het moment dat je er een stekker op aansluit. Je kan een reisstekker Turkije aanschaffen met kinderbeveiliging. Het is op onze site mogelijk om een selectie te maken met enkel stekkers voorzien van kinderbeveiliging. Een ander punt om op te letten is een reisstekker Turkije met USB aansluiting. Je hoeft zo geen adapter meer mee te nemen om je smartphone op te laden. Je kan je smartphone rechtstreeks via de USB kabel aansluiten op de reisstekker Turkije. Er zijn zelfs reisstekkers met meerdere USB aansluitingen op één stekker. Je hoeft zo maar één reisstekker Turkije aan te schaffen voor het opladen van de smartphones.

Vragen en advies

Wil je zelf zo’n reisstekker aanschaffen? Bekijk vandaag nog online de verschillende reisstekkers voor Turkije en vergelijk ze met elkaar. Bepaal ook je budget. Kies de reisstekker Turkije die je nodig hebt, we wensen je alvast veel plezier tijdens je reis! Heb je vragen of advies nodig bij het kiezen van een wereldstekker of reisstekker? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Perfect "We moesten heel snel een wereldstekker hebben voor op vakantie, bestelling gedaan en volgende dag al geleverd. Top gedaan. " 10
Goed "Duidelijke en makkelijke webshop." 8,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links