Sri Lanka

Sri Lanka is een prachtig land, waar niet veel Nederlanders op vakantie gaan. Het eiland licht net iets ten zuiden van India en combineert prachtige oude boeddhistische tempels, met glooiende heuvels die bedekt zijn met rijstvelden. Ook voor een strandvakantie is Sri Lanka de ideale bestemming. Voordat het zover is, moet je alles echter wel goed voorbereiden. Niet alleen als het gaat om grotere zaken, zoals inentingen, maar ook om kleine maar toch belangrijke dingen. Bijvoorbeeld het kopen van een geschikte reisstekker voor Sri Lanka. Via wereldstekker.nl kun je kiezen uit een ruim aanbod van wereldstekkers die geschikt zijn voor Sri Lanka. Het is aan te raden om meerdere, verschillende reisstekkers voor Sri Lanka te kopen of een universele variant. Lees onderaan deze pagina meer over de reisstekker voor Sri Lanka en plaats jouw bestelling.

Waarom heb ik een reisstekker nodig in Sri Lanka?

Stopcontacten en stekkers zijn in Nederland altijd hetzelfde. Ze hebben twee ronde pinnen en zijn of rond of klein en plat. Maar wist je dat ze ook een officiële benaming hebben? In Nederland zijn dat de stopcontacten type C en F. Deze letters geven gelijk aan dat onze Nederlandse stopcontacten niet bepaald de enige gangbare modellen zijn. Wereldwijd lopen de types uiteen van letter A tot letter O. Het is dus heel goed mogelijk dat er in jouw vakantieland andere soorten stopcontacten worden gebruikt dan hier in Nederland. Om al je meegenomen Nederlandse apparaten toch te kunnen gebruiken, kun je gebruikmaken van een reisstekker Sri Lanka. Deze functioneert als een tussenstuk waar je jouw Nederlandse stekker in kunt stoppen, maar vervolgens omzet in een andere stekker die past in het stopcontact van Sri Lanka.

Soorten stopcontacten in Sri Lanka

Voor de Sri Lankaan die veel onderweg is in het land zelf, is het kopen van een elektrisch apparaat zeker geen pretje. In het land kun je maar liefst drie soorten stopcontacten vinden: types D, M en G. Je kunt je daarbij afvragen of hier een bepaalde logica in zit. Bijvoorbeeld dat je type D dan in het zuiden vindt en type G in het noorden. Het antwoord hierop is nee. Op het oog lijkt het een complete willekeur te zijn en kunnen de types stopcontact van stad tot stad verschillen. Ben je dus van plan om rond te reizen in Sri Lanka, dan kun je bij wijze van spreken in ieder hotel weer een nieuw soort stopcontact treffen. Niet echt gemakkelijk dus als je een wereldstekker voor Sri Lanka wilt kopen. In theorie moet je dan een reisstekker Sri Lanka kopen voor ieder type. Of zelfs meerdere reisstekkers Sri Lanka voor meerdere apparaten. Het beste koop je dus een universele wereldstekker voor Sri Lanka, die je zo kunt aanpassen dat hij zowel op model D, M en G past.

Hoe zien de stopcontacten in Sri Lanka er uit?

Om een beetje een beeld te krijgen van hoe deze stopcontacten er nu precies uit zien, kun je ze gemakkelijk opzoeken via het internet. In het kort beschreven zien ze er als volgt uit. Type D bestaat uit drie ronde punten. Een beetje vergelijkbaar met de ronde punten in ons Nederlandse stopcontact. Alleen hebben wij er natuurlijk twee. Bij type D zitten er twee punten onderaan en dan nog eentje bovenaan. De stekker zelf is vierkant. Type M lijkt hier heel erg op. Ook deze heeft dezelfde drie ronde punten, maar de vorm van de stekker is anders. Deze is namelijk niet vierkant, maar driehoekig. Daarnaast is er nog een groot verschil. De bovenste punt is namelijk wat groter dan de onderste twee. Hierdoor kun je de stekkers van D niet in M stoppen en vice versa. Tot slot is er nog type G. Deze is totaal anders en bestaat uit drie rechthoekige pinnen. Ook hierbij zitten er twee onderaan en eentje bovenaan. Voor ieder type stopcontact heb je dus weer een andere wereldstekker in Sri Lanka nodig.

Soorten reisstekkers Sri Lanka

Gelukkig zijn er ook universele wereldstekkers voor Sri Lanka. Deze zijn over het algemeen geschikt voor meer dan 150 landen, dus vrijwel ieder land ter wereld. Sri Lanka hoort daar zeker bij. Als je de wereldstekkers Sri Lanka op onze website met elkaar vergelijkt, zie je al snel dat er behoorlijke verschillen zijn. Zowel qua model als qua prijs. In principe werken ze natuurlijk allemaal prima en kun je vooral kiezen uit welk model reisstekker Sri Lanka tegen welke prijs het beste bij jouw wensen past. Er zijn een aantal modellen wereldstekker Sri Lanka die bestaan uit losse adapters. Voor iedere soort stopcontact eentje. Dat neemt natuurlijk wat meer ruimte in beslag. Je hebt ook modellen wereldstekker Sri Lanka waarbij je de uitgangen zelf kunt instellen. Een soort van puzzeldoos dus die je zo kunt aanpassen dat hij op het betreffende stopcontact past.

Reisstekker Sri Lanka: extra opties

Behalve de keuze uit de modellen reisstekker Sri Lanka, kun je vaak ook kiezen of je een model wereldstekker Sri Lanka met of zonder extra opties wilt. Je kunt onder andere kiezen voor een reisstekker Sri Lanka waar niet alleen een Nederlandse stekker in past, maar die ook nog één of meerdere usb uitgangen heeft. Deze reisstekker voor Sri Lanka kun je vervolgens weer gebruiken voor het opladen van je mobiele telefoon. Voor het geval je kleine kinderen bij je hebt, kun je ook een reisstekker Sri Lanka kopen met een kinderbeveiliging erop. Een laatste optie voor je wereldstekker Sri Lanka is om een exemplaar te kopen die zelfstandig geaard is. In het geval van Sri Lanka is dat zeker aan te raden. Je loopt dan geen risico op kortsluiting met je reisstekker Sri Lanka.

Ter plaatse een reisstekker Sri Lanka kopen?

Zoals eerder vermeld zijn al die verschillende soorten stopcontacten niet alleen vervelend voor de vakantiegangers, maar natuurlijk ook voor de Sri Lankanen zelf. Ook zij hebben geregeld apparaten met een verkeerde stekker voor hun stopcontact. Hun oplossing? Een reisstekker Sri Lanka kopen. Als gevolg hiervan kun je ook in Sri Lanka zelf vaak heel gemakkelijk een reisstekker Sri Lanka kopen. Alleen kan het wellicht lastig zijn om er eentje te vinden waar jouw Europese stekkers in passen. Ook is de kwaliteit van de lokale reisstekkers Sri Lanka waarschijnlijk een stuk minder dan de wereldstekkers Sri Lanka die je bij wereldstekker.nl kunt kopen. Wil je zeker zijn, dan koop je dus gewoon een wereldstekker Sri Lanka voordat je weg gaat.

Vragen en advies

Kies reisstekker voor Sri Lanka die je nodig hebt en ga op reis! Heb je vragen of heb je advies nodig bij het kiezen van een reisstekker voor Sri Lanka? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Perfect "We moesten heel snel een wereldstekker hebben voor op vakantie, bestelling gedaan en volgende dag al geleverd. Top gedaan. " 10
Goed "Duidelijke en makkelijke webshop." 8,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links