Spanje

Het is heerlijk om op vakantie naar Spanje te gaan. Of om er te werken of studeren. Ben je er eenmaal, dan wil je natuurlijk je elektrische apparaten gebruiken zoals een oplader voor je telefoon of een scheerapparaat. Er is dan niets zo ergerlijk als blijkt dat de stekker niet in het stopcontact past. Een reisstekker Spanje biedt in dat geval uitkomst. Het is niet zo dat een wereldstekker Spanje altijd nodig is. In het grootste deel van het land is een reisstekker Spanje niet nodig wanneer je spullen uit Nederland gebruikt. Het is wel handig om er een te kopen als je naar de Canarische Eilanden gaat, bij spullen uit een ander land of wanneer sprake is van een uitzonderingsgeval.

Reisstekker nodig voor Spanje vanuit ander land dan Nederland

Als je uit een land komt dat over stopcontacten beschikt die anders zijn dan in Spanje, dan is het wellicht nodig om een reisstekker Spanje aan te schaffen. Het is vrij gemakkelijk om na te gaan of je een reisstekker Spanje nodig hebt. Met uitzondering van de Canarische Eilanden is er standaard sprake van stopcontacten van het type C en type F. Dat betekent dat het hier gaat om een stopcontact (geaard of ongeaard) met twee openingen. Als jij je elektrische apparatuur met een stekker in eigen land gebruikt op een dergelijk stopcontact is het niet nodig om speciaal een reisstekker Spanje te gebruiken. Type C is een stopcontact dat tot de voormalige Europese standaard behoort. De varianten die niet zijn geaard, worden niet meer geplaatst. Type F lijkt qua design op type C en is tegenwoordig het huidige Europese stopcontact. Op de Canarische Eilanden is het mogelijk dat je een stopcontact van het type E tegenkomt. Een stekker F dient dan van een extra pingat voorzien te zijn. Een stekker C is wel gewoon te gebruiken.

Netspanning in Spanje

Heb je een reisstekker Spanje nodig? Let dan op de volgende aandachtspunten. In Spanje is er sprake van een netspanning van 230V. Kom je uit een land waar een andere, lagere norm de standaard is? Bijvoorbeeld zoals in de Verenigde Staten waar 110-120 Volt de standaard is? Dan is het handig om een reisstekker Spanje te kopen die geschikt is voor netspanning van 230V. Het is overigens heel eenvoudig om na te gaan of je een reisstekker Spanje nodig hebt in verband met een andere netspanning. Op het elektrische apparaat staat namelijk net als op een adapter vermeld voor welke netspanning deze geschikt is. Als blijkt dat de stekker niet geschikt is voor de netspanning in Spanje, dan wordt aangeraden om een reisstekker Spanje te kopen. Er zijn meerdere landen die net als de Verenigde Staten gebruikmaken van een netspanning van 110 Volt. Bijvoorbeeld Japan en een aantal landen in Zuid-Amerika in het noordelijke deel. Ga je van daaruit naar Spanje? Dan is het aan te raden een reisstekker Spanje te kopen.

Reisstekker Spanje kopen

In het assortiment van Wereldstekker.nl is er een ruime keuze aan wereldstekkers die als reisstekker Spanje te gebruiken zijn. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om een universeel exemplaar aan te schaffen. Er zijn uiteraard wel enkele aandachtspunten die belangrijk zijn om in de gaten te houden bij het kopen van een reisstekker Spanje. Neem je bijvoorbeeld kleine kinderen mee op reis? Dan is het aan te raden om na te gaan of er ook sprake is van kinderbeveiliging. Kinderhandjes zijn vliegensvlug en de aanschaf van een reisstekker Spanje met kinderbeveiliging voorkomt in dat opzicht de nodige problemen. Een ander punt om op te letten is of je een reisstekker Spanje met randaarde of zonder randaarde wenst en of de stekker geaard moet zijn. Uiteraard is het ook mogelijk om met nog een aantal andere aspecten rekening te houden. Bijvoorbeeld met de prijs of met de voorkeur om de reisstekker ook in andere landen te gebruiken, zodat het echt een wereldstekker is.

Reisstekker Spanje en omvormer

Een reisstekker Spanje kopen is een belangrijke aanschaf. Het is echter ook mogelijk dat je besluit om in Spanje een elektrisch apparaat te kopen met 230 Volt. In dat geval is het apparaat niet zonder meer te gebruiken in je woonland. De reisstekker Spanje heeft dan dienst gedaan in Spanje, maar je aankoop zorgt in het thuisland voor teleurstelling. Daar is echter eveneens een oplossing voor beschikbaar. Het is namelijk mogelijk om samen met de aanschaf van een reisstekker Spanje een omvormer te bestellen. Dat is in elk geval aan te raden als je van plan bent om in Spanje een 230V apparaat te kopen om deze vervolgens mee te nemen naar je thuisland waar 110V het standaard voltage is. Voor wat betreft de omvormers is er eveneens een ruime keuze beschikbaar net als bij het aanbod reisstekkers Spanje van omvormers die van 230 naar 110 Volt omvormen.

Wereldstekker Spanje

Ga je vaak op reis van het ene land naar het andere land? Dan zit je goed met een reisstekker Spanje die universeel is en in allerlei landen te gebruiken is. Een reisstekker Spanje met een universeel karakter is al snel geschikt voor gebruik in 336 landen. Dat betekent dat je maar een eenmalige aanschaf hoeft te doen om er volgens tijdens al je reizen van te profiteren. Om nog even een extra aandachtspuntje te vermelden, is het nog mogelijk om bij je keuze voor een reisstekker Spanje te letten op het wattage. Deze eenheid wordt uitgedrukt in Watt en heeft betrekking op het vermogen dat geleverd wordt.

Vragen en advies

Ga jij binnenkort naar Spanje en heb je een reisstekker nodig? Bestel vandaag nog een reisstekker voor 22.00 uur dan ontvang je de bestelling morgen al. Of woon je in het buitenland? Dan heb je binnen een paar dagen je reisstekker Spanje in huis. Kies de reisstekker die je nodig hebt, we wensen je alvast veel plezier tijdens je reis! Heb je advies nodig bij het kiezen van een wereldstekker of reisstekker? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Perfect "We moesten heel snel een wereldstekker hebben voor op vakantie, bestelling gedaan en volgende dag al geleverd. Top gedaan. " 10
Goed "Duidelijke en makkelijke webshop." 8,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links