Portugal

Wanneer je op vakantie gaat, dan is het altijd belangrijk om van tevoren te controleren of je een reisstekker nodig hebt. Vertrek je vanuit Nederland met apparaten die je in Nederland gebruikt, dan heb je een wereldstekker Portugal theoretisch niet nodig. Portugal maakt namelijk formeel gebruik van dezelfde stopcontacten. Maar als je apparaten wilt gebruiken met een andere aansluiting (en dat komt vaak genoeg voor), dan is het aan te raden een reisstekker Portugal op vakantie mee te nemen. Verder vind je in oudere accommodaties nog oudere stopcontacten waarop Nederlandse stekkers niet passen. Neem voor de zekerheid dus altijd een wereldstekker Portugal mee.

Wanneer heb je een reisstekker Portugal nodig?

Er bestaan zo’n 15 verschillende soorten stopcontacten, van type A tot type L. Controleer voor je op reis gaat altijd welk type stopcontacten er aanwezig is op de plaats van bestemming. In veel landen is het zo dat er twee verschillende soorten stopcontacten aanwezig zijn. In Portugal maken ze tegenwoordig vooral gebruik van stopcontact type F. In een stopcontact van type F passen ook stekkers C en E. De stopcontacten in Nederland hebben dezelfde aansluiting dus een reisstekker Portugal is in dat geval niet nodig. Mocht je apparaten hebben met een Engelse of Amerikaanse aansluiting die je in Portugal wilt gebruiken dan is een reisstekker wel nodig. Een reisstekker Portugal is een omvormer van verschillende stekkers zodat ze overal ter wereld gebruikt kunnen worden. Het kan zijn dat er in oude hotels of appartementen nog gebruik wordt gemaakt van oudere stopcontacten en dat de Nederlandse stekkers niet passen. Als je dan een reisstekker Portugal bij je hebt, dan is dit geen enkel probleem.

Informatie over de netspanning en frequentie voor een reisstekker Portugal

Als de netspanning niet gelijk is, dan kan er onder meer kortsluiting ontstaan en dat wil je natuurlijk niet. In Nederland is de netspanning 230 V en in Portugal is dit over het algemeen ook 230 V, je kunt dus gewoon opladen zonder enige problemen. De frequentie is ook gelijk, namelijk 50 Hz. Het is wel belangrijk om altijd van tevoren het etiket van het apparaat te controleren. Op het etiket staat namelijk aangegeven welke netspanning en frequentie het apparaat aan kan. Een netspanning van 100-240 V wordt veelal geaccepteerd door alle apparaten en dat zorgt ervoor dat je veel apparaten gewoon kunt gebruiken. Soms moet je een schakelaar of switch omzetten om de waardes van het apparaat aan te passen aan het betreffende land. Dit kun je terugvinden op het apparaat, controleer dit van te voren. Kies bij twijfel voor een reisstekker Portugal.

Waar kun je een reisstekker Portugal gebruiken?

Je kunt een wereldstekker Portugal ook gebruiken in andere landen. Als je een universele wereldstekker Portugal aanschaft dan kun je in alle landen ter wereld gewoon gebruikmaken van de stopcontacten en van jouw eigen stekkers. Een wereldstekker Portugal zorgt er namelijk voor dat je in ieder geval de goede connector hebt voor in het stopcontact op je bestemming. Het is wel belangrijk om dit van te voren goed te checken want mocht de netspanning en frequentie toch niet overeen komen dan kan het apparaat niet werken of kan er zelfs kortsluiting ontstaan. Dat wil je natuurlijk niet meemaken op reis. Hoe dan ook, een reisstekker Portugal moet je eigenlijk in jouw koffer bewaren zodat je voorbereid bent op eventuele verrassingen op de plaats van bestemming. Zo kun je altijd jouw apparaten gewoon opladen en moet je niet ter plaatse op zoek gaan naar een omvormer die ook geschikt is voor Nederlandse stekkers en apparaten.

Het verschil in verblijfplaats en reisstekker Portugal

Als je naar Portugal reist is een wereldstekker Portugal aan te raden om niet voor vervelende verrassingen te komen staan. Geregeld vind je in oudere accommodaties nog de oudere stopcontacten en in de nieuwe(re) hotels en dergelijke vind je stopcontacten die vergelijkbaar zijn met die in Nederland. Het is daarom altijd aan te raden om een reisstekker Portugal mee te nemen om verrassingen te voorkomen. Een wereldstekker Portugal is daarom zeker iets dat je op jouw paklijst moet zetten. In sommige gevallen is het zo dat de netspanning en frequentie in een land verschilt met die in ons land en dan zijn er ook reisstekkers die dat kunnen omvormen. Alle moderne apparaten zoals laptops, telefoons, föhns en camera’s hebben de benodigde en toegestane waardes qua netspanning en frequentie aangegeven op het apparaat en in de handleiding.

Welke reisstekker Portugal past bij jou?

Wanneer je op vakantie gaat is het altijd handig om een reisstekker mee te nemen maar er zijn heel veel verschillende reisstekkers. Je kunt namelijk een reisstekker Portugal kopen die specifiek bedoeld is voor een bepaalde bestemming. Deze wereldstekker Portugal kun je dus alleen gebruiken in landen waar dezelfde stopcontacten aanwezig zijn. Maar je kunt ook kiezen voor een universele reisstekker, zo’n reisstekker Portugal bevat namelijk (vrijwel) alle mogelijke stopcontactopties. De verschillende uitgangen zorgen ervoor dat je deze stekker dus in vrijwel alle landen kunt gebruiken. Als je zo’n handige universele wereldstekker Portugal aanschaft dan weet je zeker dat je nooit meer voor verrassingen komt te staan. Een wereldstekker Portugal kopen is dus een goede investering voor andere vakanties in de toekomst. Als je nu een handige reisstekker Portugal koopt dan ben je meteen klaar en kun je gebruikmaken van elektriciteit overal ter wereld.

Vragen en advies

Gebruik van elektrische apparatuur in Portugal kan in de praktijk lastig zijn. Heb je een keuze gemaakt voor jouw reisstekker om mee naar Portugal te nemen, dan kun je hem online bestellen. Bestel je jouw reisstekker Portugal voor tien uur `s avonds, dan krijg je de reisstekker Portugal de volgende dag al in huis. Hopelijk precies op tijd om nog je vlucht te halen richting Portugal. Kies de reisstekker Portugal die je nodig hebt, we wensen je alvast veel plezier tijdens je reis! Heb je vragen of advies nodig bij het kiezen van een wereldstekker Portugal of een reisstekker Portugal? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Perfect "We moesten heel snel een wereldstekker hebben voor op vakantie, bestelling gedaan en volgende dag al geleverd. Top gedaan. " 10
Goed "Duidelijke en makkelijke webshop." 8,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links