Nieuw-Zeeland

Wie weet pak je binnenkort de koffers in voor een vakantie naar Nieuw-Zeeland. Je kunt het beste een paklijst gebruiken zodat je geen belangrijke spullen thuis laat liggen. Een reisstekker Nieuw-Zeeland mag bijvoorbeeld niet ontbreken op het lijstje. Er zijn namelijk wereldwijde verschillen in stopcontacten en netspanning. De stekkers uit Nederland zijn dan ook niet geschikt voor de stopcontacten in Nieuw-Zeeland. Waar moet je rekening mee houden wanneer je een reisstekker voor Nieuw-Zeeland wilt gebruiken?

Reisstekker Nieuw Zeeland

Tijdens je verblijf in Nieuw-Zeeland maak je waarschijnlijk gebruik van diverse elektronische apparaten. Denk bijvoorbeeld aan een mobiele telefoon, laptop, tablet en scheerapparaat. Om deze apparaten op te kunnen laden heb je een reisstekker Nieuw-Zeeland nodig. De stopcontacten die er worden gebruikt zijn van type I, terwijl men in Nederland type C en F gebruikt. De stopcontacten in Nieuw-Zeeland hebben stekkers met drie platte pinnen. Het meenemen van een stekker die in Nederland wordt gebruikt heeft dan ook weinig zin in Nieuw-Zeeland. In totaal zijn er wereldwijd maar liefst 14 verschillende soorten stopcontacten. Sommige zijn geschikt voor stekkers met platte pinnen, terwijl andere alleen passen bij rechthoekige of ronde pinnen. In Europa gebruikt men over het algemeen een ronde stekker met twee pinnen. Andere continenten gebruiken dit echter niet, waardoor je in principe altijd een reisstekker Nieuw-Zeeland moet gebruiken in dat land.

Het verschil tussen een type A en type I stekker

Het verschil in stekkers en stopcontacten is iets waar je voor de reis goed op moet letten. Sommige stekkers lijken sterk op elkaar. Zo heeft type I erg veel weg van een type A stekker. Ze hebben bijvoorbeeld allebei twee pinnen. De twee stekkers lijken zoveel op elkaar omdat type I de oude versie van de Amerikaanse stekker is. De Amerikaanse uitvinder Harvey Hubbel II bedacht in 1916 een alternatief voor de type A stekker, namelijk een variant met 3 pinnen. Dit werd uiteindelijk de type I stekker die je tegenwoordig in Nieuw-Zeeland tegenkomt en dus ook bij de reisstekker Nieuw-Zeeland. Kijk voordat je op reis gaat naar Nieuw-Zeeland altijd naar de elektrische apparaten die je mee wilt nemen. Zijn deze 2- of 3-polig? Dit bepaalt namelijk de adapter en reisstekker Nieuw-Zeeland die je eventueel in moet inpakken. 2 polig houdt in dat een apparaat niet geaard is en dat het twee stroomvoerende pennen heeft. Zoals de naam al doet vermoeden hebben 2-polige apparaatstekkers twee pennen, bij 3-polige apparaatstekkers zijn het drie.

Reisstekker Nieuw-Zeeland ook geschikt voor andere landen

Stekkers voor stopcontact I kunnen in meerdere landen worden gebruikt. Een reisstekker Nieuw-Zeeland is ook geschikt voor Australië, China en Argentinië. Andere landen die gebruikmaken van een type I stopcontact zijn onder andere Samoa, Oost-Timor en Fiji. Je kunt deze wereldstekker Nieuw-Zeeland dus in grote delen van de wereld gebruiken. Een type 1 stopcontact heeft een omgekeerde vorm en twee platte pinnen van 1,6 mm. Deze pinnen zijn 6,3 mm breed en de onderste pin wordt de aardpin genoemd. De meeste stekkers zijn geaard, evenals de reisstekker Nieuw-Zeeland. Soms kom je ook een ongeaarde variant tegen, die te herkennen is aan twee schuine pinnen.

Wees voorzichtig met een reisstekker Nieuw-Zeeland

Een type 1 stopcontact is geschikt voor een stroomsterkte van 10 ampère. Wanneer je de reisstekker Nieuw-Zeeland bekijkt, zul je ontdekken dat fase- en nul-pin aan de onderkant aan de basis is geïsoleerd. Dit klinkt ingewikkelder dan het is. In feite is het een beschermlaag waardoor bijvoorbeeld spelende kinderen niet geëlektrocuteerd kunnen worden als ze per ongeluk een reisstekker Nieuw-Zeeland aanraken. Je dient namelijk altijd voorzichtig om te gaan met een reisstekker Nieuw-Zeeland. Sommige stekkers bevatten metalen gedeeltes. Wanneer deze slechts half in het stopcontact zitten kan een aanraking al voor een flinke stroomschok zorgen. Pak de reisstekker Nieuw-Zeeland dan ook nooit zomaar beet, je komt dan voor vervelende verrassingen te staan zoals een stroomschok of beschadiging van materiaal.

Andere accessoires elektronische apparaten

Wie weet ben je van plan om langere tijd in Nieuw-Zeeland te verblijven. Onderschat niet hoeveel elektronische apparaten je moet aansluiten. Je kunt als reisstekker Nieuw-Zeeland het beste meerdere stekkers en een verdeeldoos met 1 stekker met 3 tot 4 aansluitpunten meenemen. Het voordeel van een verdeeldoos is dat het een aantal stopcontacten heeft die je met behulp van een stekker op het net kunt aansluiten. Ook andere accessoires voor elektrische apparaten komen vaak goed van pas. Neem bijvoorbeeld een autolader waar je meerdere USB apparaten op kunt laden, deze is zeer handig voor onderweg. Ook dit product hebben wij natuurlijk in ons assortiment.

Twee stopcontacten in de badkamer en voltage

Moderne accommodaties in Nieuw-Zeeland hebben doorgaans twee soorten stopcontacten in de badkamer, namelijk een met 115 V en 230 V. In het laatste stopcontact passen Nederlandse stekkers. De netspanning in Nieuw-Zeeland is namelijk hetzelfde als in Nederland, te weten 230 V met een frequentie van 50 Hz. Zodoende kun je alle elektrische apparaten op deze bestemming gebruiken. Je hebt dan ook geen omvormer nodig die het aantal volt omzet tot 230. Het is verstandig om het aantal volt van een elektrisch apparaat nog even te controleren. Dit voorkomt problemen bij het gebruik van de reisstekker Nieuw-Zeeland, mocht het aantal volt toch anders zijn. Doorgaans staan de gegevens vermeld op het etiket van het apparaat. Staat er 100-240V met 50/60 Hz? Dan kun je kleine elektrische apparaten zoals een oplader of powerbank prima gebruiken. Het gebruik van een reisstekker Nieuw-Zeeland is over het algemeen zeer veilig. Wees echter wel voorzichtig met zwaardere elektronica. Het gebruik van een stopcontact van 230 V brengt namelijk risico met zich mee. Zo moet je goed op letten dat er geen brand ontstaat.

Reisstekker Nieuw-Zeeland kopen

Een wereldstekker Nieuw-Zeeland en reisstekker Nieuw-Zeeland onmisbaar voor op reis. Gelukkig hoef je er niet lang naar te zoeken. Onze webshop heeft stekkers beschikbaar voor bijna elk land. Zo kun je in enkele minuten een reisstekker Nieuw-Zeeland kopen voor een mooie prijs. Bij elk product vind je een uitgebreide specificatie, zodat je precies waar de stekker geschikt voor is. Onze webshop biedt diverse veilige betaalmogelijkheden aan. Bij een bestelling voor 22.00 uur ligt het product de volgende werkdag al op de deurmat. Stop de reisstekker Nieuw-Zeeland meteen in je koffer. Vervolgens kun je onbezorgd genieten van een mooie vakantie aan de andere kant van de wereld!

Vragen en advies

Kies de reisstekker Nieuw-Zeeland die je nodig hebt, we wensen je alvast veel plezier tijdens je reis! Heb je vragen of advies nodig bij het kiezen van een wereldstekker of reisstekker? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Perfect "We moesten heel snel een wereldstekker hebben voor op vakantie, bestelling gedaan en volgende dag al geleverd. Top gedaan. " 10
Goed "Duidelijke en makkelijke webshop." 8,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links