Nepal

Nepal is wellicht een van de meest ongrijpbare bestemmingen van Azië, misschien wel ter wereld. Het land ligt in de Himalaya, tussen India en China. Al sinds de vroege geschiedenis is het een belangrijk centrum van de boeddhistische cultuur. Het lijkt in geen enkel aspect op Europese landen en juist daarom probeer je zoveel mogelijk beeldmateriaal te schieten. Maar om dagelijks weer de mooiste foto’s en video’s van je trektocht te kunnen maken, is een reisstekker Nepal essentieel. Zonder een reisstekker Nepal kun je al je meegebrachte apparaten niet opladen. Zorg er dus voor dat je niet voor teleurstellingen komt te staan en bestel een reisstekker voor je vertrekt.

Waarom is een reisstekker Nepal nodig?

Reisstekkers kunnen om twee redenen nodig zijn. Het kan zijn dat er in een ander land een andere netspanning en frequentie worden gebruikt. De netspanning wordt uitgedrukt in Volt, de frequentie in Hertz. De tweede reden is dat er een ander soort stopcontacten en dus stekkers worden gebruikt. In het eerste geval, andere netspanning en frequentie, is een reisstekker nodig om je apparaten te beschermen tegen beschadiging. Het zet dan als het ware de stroom om in de voor het apparaat toegestane spanningskwaliteit. Er bestaan namelijk strikte grenzen voor de toegestane afwijking van deze spanningskwaliteit. Een reisstekker Nepal heb je echter niet nodig om deze eerstgenoemde reden. In Nepal wordt namelijk, net als in Nederland, gebruikgemaakt van een netspanning van 230V en een frequentie van 50Hz. Een reisstekker Nepal heb je dus nodig vanwege het ontwerp van de stekkers en stopcontacten aldaar, die afwijken van de Nederlandse varianten. In Nederland wordt gebruikgemaakt van type C of F, in Nepal van type C, D of M. Het kan dus goed zijn dat je je reisstekker Nepal nodig hebt omdat je op een bepaald tijdstip tijdens je Nepal reis een stopcontact treft dat niet van type C is.

Het verschil met de Nederlandse stopcontacten

De in Nederland gebruikte stopcontacten zijn van type C of F. Type C wordt algemeen gebruikt in Europa en in sommige delen van Azië en Zuid-Amerika. Type F wordt eveneens gebruikt in Europa, uitgezonderd Groot-Brittanië en Ierland. Beide soorten hebben twee ronde pinnen. Je kunt in Nepal je reisstekker Nepal nodig hebben omdat je stopcontacten van type D of M treft. Type D heeft drie ronde pinnen en om deze reden heb je dus een reisstekker Nepal nodig. Een reisstekker Nepal gebruik je dus als tussenstuk, je plugt je stekker erin en daarna steek je de reisstekker Nepal in het stopcontact. Ook het in Nepal gebruikte type M is voorzien van drie pinnen. Wederom gebruik je dus je reisstekker Nepal om je stekker compatibel te maken met het stopcontact. Voor de rest is de werking precies hetzelfde. Je apparaten worden op dezelfde manier en op hetzelfde tempo opgeladen als je ook thuis gewend bent, iets dat in andere landen met een reisstekker niet altijd vanzelfsprekend is.

Een reisstekker Nepal is ook ná je reis nog nuttig

Wil jij een reisstekker Nepal kopen en maak je wel vaker verre reizen? Dan kan je wereldstekker Nepal je ook na je rondreis door dit prachtige land nog nog van dienst zijn. Zoals je weet worden in Nepal stopcontacten van type C, D of M gebruikt. Type C wordt ook in andere delen van Azië en van Zuid-Amerika gebruikt. Maar ook tijdens reizen binnen de grenzen van Europa kun je met een reisstekker Nepal goed uit de voeten. Type D wordt gebruikt in geheel India terwijl je type M voornamelijk terugziet in Zuid-Afrika, ook een land dat bovenaan het lijstje van veel reizigers prijkt. Gooi je reisstekker Nepal dus niet zomaar in een stoffig hoekje of een oude, overvolle kast. Hij kan je namelijk nog prima van pas komen! Ben je in het bezit van een reisstekker Nepal, dan is de kans groot dat je voor een volgende reis geen andere reisstekker meer hoeft aan te schaffen.

Overige mogelijkheden

Ga je deze onvergetelijke reis samen met je kinderen maken? Dan vergt dat natuurlijk al een hoop voorbereiding, zeker als het nog kleintjes zijn. Eenmaal op locatie wil je dan nergens meer over hoeven nadenken. Een reisstekker Nepal neemt je de zorgen over het opladen van je apparatuur al uit handen. Maar behalve dat is het ook nog eens mogelijk om hem bestendig te maken tegen de vingertjes van de kleine onderzoekers. Net als dat je dat thuis ook doet met de stopcontacten in de muur, kun je je reisstekker Nepal voorzien van kinderbeveiliging. Dit houdt dus in dat je er een klein afdekklepje op kunt plaatsen. Zo hoef je je ook op je hotelkamer of in je appartement geen zorgen om te maken dat er iets kan gebeuren. Bij de beschrijving van elk item op onze pagina vind je terug of er een kinderbeveiliging op zit.

Vragen en advies

Met een reisstekker Nepal ben je ervan verzekerd dat je al je belevenissen probleemloos vast kunt leggen met je fototoestel of videocamera in de hand. Met behulp van je reisstekker Nepal laad je deze aan het eind van de dag weer op. Net zoals je mobiele telefoon overigens. Tijdens jouw rondreis hoef je dankzij je reisstekker Nepal dus niet bang te zijn dat je zonder apparatuur komt te zitten. Groene rijstvelden, rijkelijk versierde tempels, besneeuwde bergtoppen en charmante dorpjes, jij weet ze allemaal op de gevoelige plaat vast te leggen. Heb je jouw ideale wereldstekker voor Nepal gevonden? Dan kun je deze makkelijk en snel bestellen via wereldstekker.nl. Bestel je de wereldstekker Nepal voor tien uur `s avonds, dan heb je hem de volgende dag al in huis. Hopelijk nog net op tijd om het vliegtuig te halen. Heb je advies nodig bij het kiezen van een wereldstekker of reisstekker Colombia kopen? Bel ons dan op 043-7820543 of vraag onze klantenservice via het contact formulier

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Perfect "We moesten heel snel een wereldstekker hebben voor op vakantie, bestelling gedaan en volgende dag al geleverd. Top gedaan. " 10
Goed "Duidelijke en makkelijke webshop." 8,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links