Mexico

Soms is het heerlijk om even de zon op te zoeken. In het Noord-Amerikaanse land Mexico moet het zeker lukken om te genieten van zon, zee en strand. Voordat je vertrekt is het belangrijk om nog even goed de koffers te controleren. Zo mag je een reisstekker voor Mexico zeker niet vergeten. Daarmee kun je jouw elektrische apparaten op het vakantieadres opladen. Stekkers en stopcontacten zijn wereldwijd namelijk niet hetzelfde. Wat zijn de verschillen tussen een reisstekker voor Mexico en die van Europa?

Reisstekker Mexico is onmisbaar op vakantie

Op je vakantieadres wil je waarschijnlijk contact houden met het thuisfront. Denk aan een telefoontje of whatsapp berichtje. Je zult merken dat de stekkers en stopcontacten in Mexico verschillen van die in Nederland. In dit Noord-Amerikaanse land is het niet mogelijk om op te laden met een apparaat voorzien van een Nederlandse stekker. Zodoende is het handig om een reisstekker Mexico te kopen. Dankzij onze webshop hoef je daar gelukkig niet lang naar te zoeken. Wij beschikken namelijk over een ruim assortiment aan wereldstekkers die je kunt gebruiken tot in de meest verre uithoeken van de planeet. Zo vind je in onze webshop een reisstekker adapter Mexico van zeer goede kwaliteit.

A of B reisstekker Mexico

Tijdens je verblijf in Mexico dien je een A of B stekker te gebruiken. Deze hebben allebei een platte pin met een gaatje op het uiteinde. De gaatjes zijn aangebracht om stekkers met een uitstulping in de contactdoos vast te kunnen klikken. Daardoor wordt voorkomen dat de stekker per ongeluk losschiet uit het stopcontact. Een B reisstekker Mexico herken je aan een ronde of U-vormige aardpen. Daarnaast heeft deze reisstekker Mexico twee platte parallelle pinnen die ongeveer 12,7 mm van elkaar staan. Omdat de B variant reisstekker Mexico minder vaak voorkomt knipt men soms de aardpen van bepaalde toestellen af. Dit zorgt ervoor dat ze toch passen in een A-contactdoos. Wees tijdens je reis in Mexico echter zeer voorzichtig met het aanraken van stekkers. Stekkers die nog half in het stopcontact zitten hebben metalen pinnen die nog steeds onder spanning staan. Door het metaal aan te raken loop je het risico op elektrocutie. Wees je hiervan bewust en zorg ervoor dat kinderen altijd van de reisstekker Mexico afblijven.

Andere netspanning en frequentie

Naast een reisstekker Mexico heb je ook een spanningsomvormer nodig. De netspanning van 127 V en de frequentie van 60 Hz is anders dan in Nederland. In ons eigen land gebruiken wij namelijk een netspanning van 230 V. Door de internationale verschillen dient de frequentie omgezet te worden. Sommige reizigers zijn van mening dat bepaalde apparaten in het buitenland prima werken zonder omvormer. Je kunt het proberen, maar tegelijkertijd loop je wel het risico dat bewegende en tijdsafhankelijke apparaten kapot gaan. Denk bijvoorbeeld aan een scheerapparaat, wekker of klok die het niet meer doet. Het is niet de bedoeling dat je een afspraak mist omdat er voor de reisstekker Mexico geen omvormer is gebruikt! Kijk bij elk apparaat even of er een omvormer nodig is, want soms is er sprake van een uitzondering. Wanneer er ‘INPUT: 100-240V, 50/60Hz’ staat kun je het apparaat overal ter wereld gebruiken. Dit zijn vaak mobiele telefoons, fotocamera’s en opladers voor de tablet of laptop.

Veiligheid van de reisstekker Mexico vergroot

De afgelopen jaren is er meer aandacht besteed aan de veiligheid van een reisstekker Mexico. Zo beschikken sommige accommodaties tegenwoordig over een speciale contactdoos waar de stekker intern in de contactdoos vergrendeld kan worden. Daarbij worden twee metalen pinnetjes door de gaatjes van de stekker geschoven. Dit voorkomt onder andere het loskoppelen van drankautomaten. Het komt nog wel eens voor dat er op deze manier diefstal plaatsvindt. Tegenwoordig vind je om een reisstekker Mexico steeds vaker een plastic bandje waarop een instructie staat om het toestel aan te sluiten. Zo is veiligheid tijdens het opladen van elektrische apparaten gegarandeerd.

Meerdere soorten wereldstekkers

Wie weet maak je vaak verre reizen en staat Noord-Amerika binnenkort op de planning. Een reisstekker Mexico mag in dat geval niet ontbreken, zoals je hiervoor al hebt gelezen. Ook is het soms handig om in onze webshop in plaats van een reisstekker Mexico meerdere soorten wereldstekkers aan te schaffen. Daardoor ben je er klaar voor om op meerdere verre avonturen te gaan. Controleer voor de reis welke stekkers en stopcontacten er in een bepaald werelddeel worden gebruikt. Zo komen een type A en een type B stekker voor in Noord- en Centraal-Amerika, waar Mexico onder valt. Het aanschaffen van een universele stekker is uiteraard ook een optie.

Reisstekker en adapter Mexico kopen

Een reisstekker Mexico en adapter zijn kortom absoluut onmisbaar. Doorgaans is de op deze populaire vakantiebestemming 110 volt. Sommige accommodaties in Mexico beschikken trouwens over een aangepaste adapter voor vakantiegangers. Ga hier echter niet vanuit en neem altijd je eigen adapter mee op vakantie. Elke adapter in Mexico dient een voltage van 100 tot 220 of 240 volt te hebben. Sommige toestellen beschikken over een verstelbare knop waarmee je het voltage om hoog kunt draaien. Kijk altijd even op de verpakking of dit mogelijk is. In onze webshop kun je veilig online een reisstekker Mexico kopen.

Vragen en advies

Ideaal wanneer je binnenkort op vakantie gaat naar Mexico en nog even de laatste zaken moet regelen. Kies online de reisstekker Mexico die je nodig hebt, we wensen je alvast veel plezier tijdens je reis. Heb je vragen of advies nodig bij het kiezen van een wereldstekker Mexico of reisstekker Mexico? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Perfect "We moesten heel snel een wereldstekker hebben voor op vakantie, bestelling gedaan en volgende dag al geleverd. Top gedaan. " 10
Goed "Duidelijke en makkelijke webshop." 8,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links