Malta

Er zijn grote internationale verschillen tussen de manier waarop landen omgaan met elektriciteit. Landen hebben bijvoorbeeld een verschillende frequentie en gebruiken andere stopcontacten dan in Nederland. Om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid op reis gaat, is het belangrijk dat je controleert welke stopcontacten een land heeft. Zo is een reisstekker Malta noodzakelijk omdat het een type G stopcontact gebruikt. Daardoor is het niet compatibel met een Nederlandse type E of F stekker. Met een reisstekker Malta is het toch mogelijk om je elektrische apparaten die je meeneemt vanuit Nederland op te laden en te gebruiken. De reisstekker Malta mag dan ook niet ontbreken tussen je reisspullen. Lees meer informatie onderaan deze pagina of bekijk direct ons assortiment en plaats jouw bestelling, zodat je zonder zorgen op reis kan gaan.

Waarom je altijd een reisstekker Malta moet meenemen

Wie weet ben je van plan om binnenkort op vakantie te gaan naar Malta. Het is handig om je voor de reis te verdiepen in dit land. Op die manier kom je nooit voor onaangename verrassingen te staan. Zo vind je op Malta andere stopcontacten dan in Nederland. Op dit eiland komt stopcontact type G voor. Deze is alleen compatibel met een reisstekker Malta type G. In Nederland maken we gebruik van stopcontact- en stekkertype C en F. De verschillen tussen de Nederlandse stopcontacten en stekkers ten opzichte van die op Malta zit hem in de vorm van de stekkers en gaten en de plaats waar de pinnen en gaten zitten. Dit maakt het meenemen van een reisstekker Malta noodzakelijk. Deze zorgt ervoor dat apparaten met Nederlandse stekkers gebruikt kunnen worden. Daardoor kun je bijvoorbeeld jouw laptop, tablet of smartphone opladen. Het is natuurlijk wel zo fijn wanneer je tijdens je verblijf even kunt communiceren met het thuisfront.

Reisstekker Malta: netspanning en frequentie

Hoewel de stopcontacten op Malta anders zijn dan die in Nederland, geldt dit niet voor de netspanning en frequentie. Net als veel andere Europese landen gebruikt Malta een netspanning van 230 volt en een frequentie van 50 Hz. Dit is goed nieuws, omdat het betekent dat je jouw elektrische apparaten gewoon kunt gebruiken op Malta. Dus een koffiezetapparaat, laptop, smartphone en scheerapparaat kunnen gewoon mee in de koffer zonder ook nog eens een omvormer te hoeven kopen. Desondanks is het verstandig om de frequentie van een elektrisch apparaat nog even te controleren. Kijk daarvoor op het etiket van je laptop, tablet of smartphone of elk ander elektrisch apparaat dat je meeneemt naar jouw bestemming op Malta. Staat er ‘Input: 100-240V, 50/60 Hz’? Dan kun je zonder een omvormer jouw elektrische apparatuur gebruiken op Malta. Het enige dat je dan nodig hebt is de wereldstekker die specifiek bedoeld is voor op Malta.

Andere stopcontacten op Malta

Aangezien tegenwoordig iedereen zowel thuis als op reis gebruikmaakt van elektrische apparatuur, mag een reisstekker Malta zeker niet ontbreken in je koffer. Stopcontacten worden onderverdeeld in verschillende typen omdat het er zoveel zijn. Wereldwijd zijn er maar liefst 15 verschillende soorten stopcontacten. Ze worden van elkaar onderscheiden door de vorm, het soort pinnen en of ze geaard of ongeaard zijn. Op Malta kom je stopcontact type G tegen, terwijl in Nederland type C en F wordt gebruikt. Daardoor dien je altijd een reisstekker Malta type G te gebruiken. Het eiland ten zuiden van Sicilië heeft dit stopcontact te danken aan haar koloniale geschiedenis. In het verleden was Malta namelijk in handen van de Britten. Zij introduceerden stopcontact type G in de kolonie. Daardoor gebruiken zowel Groot-Brittannië als haar (voormalige) kolonie(s) tegenwoordig nog steeds dit stopcontact en is het meenemen van een reisstekker Malta noodzakelijk. Het voordeel van de gezamenlijke geschiedenis is wel dat je de wereldstekker Malta in meerdere landen kunt gebruiken, waaronder Groot-Brittannië.

Hoe herken je de reisstekker / stopcontact Malta?

Stopcontact G is geaard en is vrij eenvoudig te herkennen. Het heeft een eigen ontwerp met drie pinnen. Ten opzicht van de meeste Europese type stopcontacten en stekker valt het ontwerp op, omdat de Europese voornamelijk bestaan uit tweepinnige stekkers. Er zijn geen alternatieve stekker die je in stopcontact type G kunt steken. Je zult dus een specifieke reisstekker Malta moeten aanschaffen om jouw elektrische apparatuur compatibel te maken met stopcontact type G. Zorg ervoor dat zowel het stopcontact als de reisstekker Malta geaard zijn. Je creëert daarmee een veilige situatie bij het gebruik van elektriciteit. Een geaarde stekker heeft drie draden, waaronder de zogeheten aardedraad. De reisstekker Malta zorgt met deze aardedraad voor een veilige situatie. Het voorkomt dat je geëlektrocuteerd wordt door apparaten die een verhoogd risico hebben op kortsluiting. Wanneer een apparaat met een metalen behuizing onder stroom komt te staan wordt de stroom via de draad naar de aarde doorgevoerd in plaats van naar jouw lichaam. Dit maakt het gebruik van een geaarde reisstekker Malta uiterst veilig.

Smeltzekering zorgt voor veilige situatie

In een type G stopcontact zit een zogeheten smeltzekering. Dit onderdeel beschermt een elektrisch apparaat tegen oververhitting wanneer er sprake is van een te hoge stroomsterkte. Daardoor worden ernstige situaties zoals brand voorkomen. De smeltzekering zit verstopt achter een plastic plaatje. Als je een reisstekker Malta gaat aanschaffen, kies dan altijd voor een reisstekker van goede kwaliteit om je elektrische apparaten zo veilig mogelijk op te laden en te gebruiken. Gelukkig hoef je daar dankzij onze webwinkel niet lang naar te zoeken. Zo beschikken diverse stekkers in ons assortiment over kinderbeveiliging. Je kunt immers niet voorzichtig genoeg zijn met elektriciteit, helemaal wanneer je op reis gaat met kinderen. De reisstekker Malta en het stopcontact G zijn erg veilig, onder andere door de smeltzekering. Kinderen kunnen ook niet hun vingers in dit soort stopcontacten steken. Het stopcontact G heeft een zogeheten aardpen die een klepje wegdrukt. Daardoor gaan er twee gaatjes open en kun je de reisstekker Malta insteken. De gaatjes zijn dicht wanneer er geen stekker in het stopcontact zit. Het stopcontact is dus alleen bruikbaar op het moment dat je de reisstekker Malta inplugt.

Vragen en advies

Kies de reisstekker Malta die je nodig hebt en ga op reis! Heb je vragen of heb je advies nodig bij het kiezen van een reisstekker voor op Malta? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Perfect "We moesten heel snel een wereldstekker hebben voor op vakantie, bestelling gedaan en volgende dag al geleverd. Top gedaan. " 10
Goed "Duidelijke en makkelijke webshop." 8,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links