Japan

Je hebt (eindelijk) een reis naar Japan geboekt en nu wil je uiteraard goed voorbereid op reis. Japan is op een aantal vlakken heel erg verschillend van ons land, bijvoorbeeld bij zoiets simpels als het stopcontact. Uiteraard hoeft dit geen probleem te zijn dankzij een goede voorbereiding door onder andere een reisstekker Japan te kopen en mee te nemen. Vaak is het opladen van je telefoon een van de eerste acties waaraan je denkt bij het gebruiken van een stopcontact, aangezien je daarmee contact kan onderhouden met het thuisfront en met eventuele nieuwe contacten die je daar maakt. Er zijn vast nog veel meer dingen waarvoor het gebruik van een reisstekker Japan handig is.

Waarom je een aparte reisstekker voor Japan nodig hebt

De aankoop van een reisstekker Japan zal je veel voordelen opleveren, denk hierbij onder andere aan de mogelijkheid tot het opladen van je fotocamera en je smartphone. Een apparaat om foto's mee te maken is namelijk heel belangrijk als je al het moois in Japan wilt vastleggen en dat wil je dan ook niet graag mislopen. In Japan werkt de stroomaansluiting iets anders dan in Nederland, de reisstekker Japan zorgt er namelijk voor dat een Nederlandse stekker in een Japans stopcontact past. Je zult al snel zien dat de stopcontacten er in Japan niet zo uitzien als je gewend bent van de stopcontacten in Nederland. Een reisstekker Japan is dan ook een wijze investering voor bijna al je reizen, aangezien je hem vaak voor meer dan één plek gebruiken kan. Je hoeft zo dus nooit meer verlegen te zitten om een reisstekker. Niet alle reisstekkers Japan zijn echter hetzelfde, dus controleer hiervoor goed welke landen er allemaal bij horen. Als je regelmatig op reis gaat naar diverse plekken op de wereld dan kies je uiteraard het beste voor een zo universeel mogelijke reisstekker Japan, op deze manier hoef je namelijk niet iedere keer een nieuwe uit te zoeken.

Wereldstekker Japan, verschillende uitvoeringen

Het kan verstandig zijn om al in Nederland een reisstekker Japan te kopen, aangezien het aanschaffen in Japan mede door de taalbarrière lastiger kan zijn en de prijzen kunnen hoger uitvallen. In Nederland kun je er je over laten informeren en je krijgt de keuze tussen diverse modellen en prijzen. Het aanbod van reisstekkers Japan is uitgebreid. Zo kan je een keuze maken voor een bepaald uiterlijk van de reisstekker Japan, zoals bijvoorbeeld of je voor wit of zwart wilt gaan en of je een slank design wilt. Om het gewicht en de hoeveelheid van je bagage zoveel mogelijk te beperken, kan je kiezen voor een reisstekker met een smal design. Een reisstekker Japan met een smal design past makkelijk in je tas of koffer en dat kan een uitkomst zijn, aangezien de kosten om bagage mee te nemen flink kunnen oplopen naar een bestemming zoals Japan. Wanneer je kiest voor een reisstekker Japan met een USB-aansluiting erop kan je snel en makkelijk je telefoon opladen zonder dat je daarbij de adapter van je telefoonlader bij nodig hebt.

Een wereldstekker voor Japan heeft veel functies

Een reisstekker Japan is bedoeld als koppelstuk tussen het stopcontact in Japan en jouw Nederlands apparaat. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van een andere spanning is het wijs om er tevens een omvormer bij te gebruiken. De netspanning in Japan is 100 volt, lager dus dan onze 230 volt. Controleer daarom goed wat voor spanning er gebruikt wordt op de plek van bestemming en schaf indien dat nodig is een omvormer aan die het stroomvermogen kan aanpassen bij je reisstekker Japan. Zodoende kan je veilig je apparaten opladen en gebruiken gedurende je verblijf. Let daarnaast ook op het vermogen van het apparaat zelf dat je wilt gebruiken bij je reisstekker Japan. Naast het vermogen is het eveneens goed om te letten op de stroomfrequentie in Japan of een andere bestemming van je verblijf. De frequentie in Japan (50/60 Hz) wijkt af van die in Nederland (50 Hz). De afwijkende frequentie kan diverse nadelige effecten hebben op je apparaten. Check altijd de beschrijving op de apparaten die je wil gebruiken, je hebt niet altijd een omvormer nodig als het apparaat zich kan aanpassen aan de omstandigheden in Japan.

Zonder problemen veilig gebruikmaken van de reisstekker Japan

Bij een reisstekker Japan kopen is het belangrijk dat je weet welke je het beste kunt gebruiken voor de door jouw gekozen doeleinden. Je kan kiezen voor een één of meerpolige reisstekker Japan. Let daarbij onder andere op of je reisstekker geaard moet zijn, dit hangt af van de apparaten die je erop wilt aansluiten. Ga je bijvoorbeeld veel met keukenapparaten werken? Dan kies je het beste voor een geaarde reisstekker Japan. Het is eveneens belangrijk om te weten hoe je de reisstekker het beste gebruiken kan, alleen dan zorg je ervoor dat je apparaten op de juiste manier opgeladen worden en voorkom je dat je apparaten beschadigd kunnen raken. Zorg ervoor dat de reisstekker Japan goed verbinding met het stopcontact maakt, dit geldt hetzelfde voor de stekker van het apparaat dat je er vervolgens in wilt steken. Wanneer je in Japan gaat winkelen, let er dan op dat de apparaten die je koopt misschien niet compatibel zijn met het elektriciteitsnetwerk in Nederland. De reisstekker Japan werkt helaas niet andersom, maar dit hoeft uiteraard geen probleem te zijn. Als je een apparaat hebt gekocht met een andere stekker, dan kan je gewoon alles dat je erbij nodig hebt in Nederland alsnog bestellen.

Vragen en advies

Heb je een keuze gemaakt voor jouw ideale reisstekker om mee naar Japan te nemen, dan kun je hem makkelijk online bestellen en direct afrekenen. Bestel je jouw reisstekker Japan voor tien uur `s avonds, dan krijg je de bestelling de volgende dag al in huis. Hopelijk precies op tijd om nog je vlucht te halen richten het Verre Oosten. Kies de reisstekker Japan die je nodig hebt, we wensen je alvast veel plezier tijdens je reis! Heb je vragen of advies nodig bij het kiezen van een wereldstekker of reisstekker Japan? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Perfect "We moesten heel snel een wereldstekker hebben voor op vakantie, bestelling gedaan en volgende dag al geleverd. Top gedaan. " 10
Goed "Duidelijke en makkelijke webshop." 8,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links