Indonesië

Indonesië ligt in Zuidoost-Azië en is vandaag de dag een populaire bestemming voor backpackers, zonzoekers en vakantiegangers. Vooral in de wintermaanden is het heerlijk toeven in het land: gemiddeld wordt het in december 29 graden. Voor een gevarieerde reis zit je op de Indonesische eilanden zoals Java, Bali en Lombok op de juiste plek. Je vindt hier namelijk niet alleen zon, zee en strand maar ook een grote historie, culturele bezienswaardigheden en prachtige natuurgebieden. Om je dagelijkse avonturen in Indonesië vast te kunnen leggen moet je een wereld voor Indonesië meenemen, zodat je al je meegebrachte apparaten kunt opladen. In veel landen worden namelijk andere stekkers gebruikt dan in Nederland. Bekijk en bestel een wereldstekker voor Indonesië via onze webshop, zodat je goed voorbereid op vakantie kunt gaan.

Waarom een wereldstekker Indonesië?

Als je voor werk veel onderweg in het buitenland zit of graag vakantiereizen maakt naar diverse landen, dan zal het je al zijn opgevallen dat er in diverse landen wereldwijd verschillende stopcontacten worden gebruikt. Vaak andere stopcontacten dan wij hier in Nederland kennen. Er is een aantal zaken om rekening mee te houden als je in andere landen gebruik wilt maken van het elektriciteitsnet: de netspanning, de frequentie en de vorm. De stopcontacten in Indonesië hebben een netspanning van 230 Volt op een frequentie van 50 Hertz. Dit is gelijk aan Nederland. Daarnaast maken ze ook in Nederland gebruik van stopcontacten van type C en F. Dus je kunt jouw elektronische apparatuur gemakkelijk aansluiten aldaar. Echter maken ze in Indonesië ook gebruik van stopcontact type G. Daarom is het verstandig om een wereldstekker Indonesië te kopen. Type G is niet compatible met C of F en vice versa. Koop dus voor de zekerheid ook een wereldstekker voor in Indonesië. Het zou vervelend zijn als je juist in een omgeving terechtkomt waar alleen type G beschikbaar is. Te risicovol om de gok te wagen, zeker als je apparatuur zoals jouw smartphone wilt opladen.

Type G stopcontact in Indonesië

We zien dit type stopcontact verder voornamelijk terug in Groot-Brittannië: wanneer je dus al eens op vakantie in Engeland bent geweest is de kans groot dat je al over dit model stekker beschikt en de wereldstekker Indonesië niet hoeft aan te schaffen. Je herkent een G stopcontact aan drie rechthoekige streepjes die in een driehoeksverhouding tegenover elkaar staan. Het bovenste streepje is verticaal en de twee ondersten zijn horizontaal. Hierbij heb je dus een G-stekker nodig met drie pinnetjes die precies in de gaatjes passen; een wereldstekker Indonesië dus. De stekker die je hierbij gebruikt moet altijd geaard zijn, om op die manier ongelukken te voorkomen. Deze reisstekker Indonesië gebruik je als een tussenstuk: je plugt hem in het stopcontact waarna je je eigen stekker in de vernieuwde ingang van je reisstekker kunt aansluiten. Op die manier kun je direct je apparaten opladen, zoals powerbanks, smartphones en camera’s. Omdat de netspanning in Indonesië hetzelfde is als in Nederland gaat dit op dezelfde snelheid als hier. Je kunt dus binnen no time weer gebruik maken van je apparaten. Je hoeft dus geen omvormer te kopen voor jouw wereldstekker voor Indonesië.

Wereldstekker Indonesië voor frequent gebruik

Het grote voordeel van een wereldstekker voor Indonesië is dat je deze ook voor veel volgende reizen kunt gebruiken: voor zowel verre als minder verre reizen. Type G (reis)stekker wordt in sommige landen in en buiten Europa gebruikt als standaard stopcontact. In Azië gebruik je deze stekker bijvoorbeeld in landen zoals Myanmar, Cambodja en Singapore. Buiten Azië vind je dergelijke stopcontacten van dit type onder andere in Bhutan, Qatar, Seychellen, Ierland, Groot-Brittannië, Zimbabwe, Schotland, Nigeria, Cyprus, Malta en meer. Dus nadat je de wereldstekker Indonesië hebt gebruikt, kun je hem niet alleen bewaren voor je volgende reis naar Indonesië. Je kunt deze wereldstekker Indonesië op veel meer plekken gebruiken. Dit scheelt weer geld voor je volgende tripje naar een van die landen! Een wereldstekker voor Indonesië is al niet duur, maar als je kijkt voor hoeveel landen je de stekker kunt gebruiken, betaal je in verhouding weinig voor een multifunctionele stekker zoals deze wereldstekker voor Indonesië. Voor de C en F types stopcontacten heb je natuurlijk geen extra stekker nodig in Indonesië; deze uitgangen voldoen aan de kenmerken van de Nederlandse stekkers.

Extra opties voor wereldstekker Indonesië

Tegenwoordig zijn er allerlei moderne snufjes op het gebied van wereldstekkers te vinden, zo ook voor een wereldstekker voor Indonesië. Wat dacht je bijvoorbeeld van een universele stekker met een USB-aansluiting? Met deze stekker kun je zowel een apparaat met USB-aansluiting, een losse kabel met USB-connector als een apparaat met een ‘gewone’ stekker aansluiten. Vooral voor het opladen van je telefoon of je camera is een USB-stekker ideaal; je kunt je adapter thuis laten wat niet alleen gewicht scheelt, de kans dat je je adapter kwijt raakt is nihil. Daarbij kun je dus nog meer apparaten aansluiten op jouw wereldstekker Indonesië. Ook kun je bij ons reisstekkers kopen die over een extra zekering beschikken tegen overbelasting. Deze wereldstekkers Indonesië vind je in het duurdere segment. Al deze ontwikkelingen zijn gemaakt om jouw trip nog gemakkelijker en vooral comfortabeler te maken. Naast wereldstekkers voor Indonesië bieden we nog veel meer producten aan voor jouw reis. Vergeet tijdens je trip bijvoorbeeld niet een van onze handige kofferlabels, reiswekkers, koffersloten en nog veel meer. Neem snel een kijkje in ons aanbod en bereid je reis goed voor.

Vragen en advies

Kies de wereldstekker voor Indonesië die je nodig hebt en ga aan de slag! Heb je vragen of heb je advies nodig bij het kiezen van een reisstekker Indonesië? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Perfect "We moesten heel snel een wereldstekker hebben voor op vakantie, bestelling gedaan en volgende dag al geleverd. Top gedaan. " 10
Goed "Duidelijke en makkelijke webshop." 8,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links