India

Ga je op reis naar India? Dan is het slim om na te gaan of je een reisstekker India nodig hebt. Het is wel zo handig dat je tijdens je reis in India ook je elektrische apparaten kunt gebruiken. Denk maar eens aan het opladen van je smartphone. Of aan het gebruikmaken van een digitale camera of tablet. Zo zijn er allerlei elektronische apparaten die misschien alleen in combinatie met een reisstekker India gebruikt kunnen worden. Of jij er ook één nodig hebt voor je reis ontdek je hier. Wereldstekker.nl verstrekt je namelijk alle informatie die betrekking heeft op reisstekkers voor je reis naar India. Uiteraard vind je alle benodigde stekkers ook in ons assortiment terug.

Reisstekker voor India

Het is maar de vraag of je een reisstekker nodig hebt voor India. Dat is namelijk onder meer afhankelijk van waar je op dit moment woont. Er zijn landen die overeenkomstige stopcontacten hebben, zodat je niet persé altijd een reisstekker India nodig hebt. Wij maken het je gemakkelijk door het land waar je woont in te vullen. Vervolgens is het mogelijk om je reisbestemming in te geven en dat is in dit geval dan voor een reisstekker India. Je krijgt dan meteen een compleet overzicht getoond van de beschikbare uitvoeringen die in jouw situatie van toepassing zijn. Zo heb je direct de gelegenheid om een keuze te maken voor een reisstekker India. Er worden voor verschillende landen uiteenlopende mogelijkheden getoond. Als je liever eerst nog wat meer informatie wilt over de elektriciteitstoepassing in het land waar je heengaat, is dat hier te vinden.

Reisstekker India als je in Nederland woont

Als je in Nederland woont, heb je in ieder geval een reisstekker India nodig. De netspanning in india is 230V en daarmee gelijk aan de netspanning in Nederland. Wat dat betreft zijn je apparaten dan ook gewoon aan te sluiten op het elektriciteitsnetwerk. Dat lukt echter niet standaard zonder reisstekker India. De stopcontacten die in Nederland gebruikt worden, verschillen namelijk met die van het land waar je naartoe gaat. In India is er namelijk sprake van stopcontacten C, D en M. Er is voor de stopcontacten D en M in elk geval een reisstekker India nodig als je in Nederland woont. Apparaten met stekker C passen wel in stopcontact C, maar niet in stopcontact D of M. Apparaten met stekker F zijn niet geschikt om in stopcontact D of M te plaatsen. Voor type D en M geldt dat er geen alternatieve stekkers voorhanden zijn die in Nederland gebruikt worden. Daarom is het nodig om een reisstekker India aan te schaffen. Zo ga je in ieder geval goed voorbereid op reis naar India.

Netspanning en frequentie in India

Met betrekking tot de netspanning is het niet nodig om bijvoorbeeld een omvormer in combinatie met een reisstekker India te gebruiken. De netspanning is dezelfde als in Nederland. De frequentie bedraagt 50Hz en daarmee is het mogelijk al je elektrische apparaten die je in Nederland gebruikt ook in India te gebruiken. Kom je vanuit een ander land naar India dan is het aan te raden om na te gaan of de netspanning in je land van verblijf anders is of gelijk is aan de netspanning in India. Het is overigens altijd mogelijk om op elektronische apparaten te kijken om te controleren wat de beschikbare netspanning is. Indien deze niet gelijk is, dient er mogelijk naast een reisstekker India een omvormer te worden aangeschaft. Bij een vermelding van 100-240V, 50/60 Hz is het gebruik van het elektrische apparaat overal in de wereld mogelijk. Dit is vaak de standaard voor opladers van bijvoorbeeld smartphones, elektrische tandenborstels en tablets. Heb jij dit op je apparaten staan, koop een reisstekker India en geen omvormer.

Wereldstekker voor alle stopcontacten

In plaats van een reisstekker India te kopen, heb je ook de mogelijkheid om voor een wereldstekker India te kiezen. Als je alleen van plan bent om een reis naar India te maken en het daar voorlopig bij te laten, is een speciale reisstekker India een prima keuze. Ben je echter een fervent reiziger en ga je vaker naar landen waar mogelijk een andere stekker voor nodig is? Misschien is een reisstekker India dan niet voldoende. Dan ligt het meer voor de hand om een keuze te maken voor een wereldstekker die je naast in India in andere landen kunt gebruiken. Deze uitvoering is namelijk in bijna alle vakantielanden geschikt om te gebruiken. Mocht dat later niet het geval blijken te zijn, is het mogelijk om voor dat specifieke land een ander model te kopen. In elk geval heb je de keuze om een reisstekker India aan te schaffen of om een meer universele uitvoering te bestellen.

Reisstekker India kopen

Als het nodig is om een reisstekker India aan te schaffen, heb je bij Wereldstekker.nl een ruime keuze. Er staat bij de reisstekker India vermeld of deze ook voor gebruik in andere landen geschikt is en hoeveel landen dat zijn. Verder worden er enkele specifieke eigenschappen genoemd, zoals het wattage en of er sprake is van een randaarde. Daarnaast wordt specifiek vermeld of er sprake is van kinderbeveiliging en ook of het een reisstekker India betreft die geaard is. Misschien wil je ook nog rekening houden met de kleur? Er zijn zowel witte uitvoeringen als zwarte uitvoeringen beschikbaar in de vorm van een reisstekker India. Wereldstekker.nl zorgt vervolgens voor een snelle levering.

Vragen en advies

Kies de reisstekker India die je nodig hebt, we wensen je alvast veel plezier tijdens je reis! Heb je vragen of advies nodig bij het kiezen van een wereldstekker of reisstekker? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Perfect "We moesten heel snel een wereldstekker hebben voor op vakantie, bestelling gedaan en volgende dag al geleverd. Top gedaan. " 10
Goed "Duidelijke en makkelijke webshop." 8,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links