Ierland

Wanneer je op reis gaat naar een ander land heb je waarschijnlijk veel aan je hoofd qua voorbereidingen, zeker als je langer dan een paar dagen gaat. Nog even snel naar de kapper, boodschappen doen, inpakken. Hierdoor vergeet men vaak een van de belangrijkste dingen. Zoals: wat voor stekker heb ik nodig? Grote kans namelijk dat je op je vakantiebestemming niet je stekker in het stopcontact kan steken. Simpelweg omdat deze er niet in past. Er bestaan op dit moment 15 verschillende soorten stekkers die allemaal hun eigen letter hebben. (type A, B, C enzovoort). Op deze pagina vind je alle reisstekkers voor Ierland.

Een reisstekker voor in het Ierse stopcontact

In Nederland hebben we het type F stopcontact: twee ronde pennen en contactplaatjes voor de aarding. Type F past in sommige stopcontacten van andere types, maar lang niet allemaal. Vaak zijn de pinnen te breed of staan ze te dicht op elkaar waardoor ze niet in het stopcontact passen. Op dat soort momenten heb je dus een reisstekker of wereldstekker nodig. Ook gangbaar in Europa is type C. Deze hebben ze bijvoorbeeld in Frankrijk. Ierland is een populair vakantieland. Vanwege de bijzondere taal en de mooie landschappen gaan Nederlanders er maar al te graag naartoe. Voor dit land heb je een reisstekker Ierland nodig. In Ierland maken ze namelijk gebruik van type G. Deze reisstekker Ierland bestaat uit drie platte pinnen. De aardingspin is hierbij iets langer en staat verticaal. De andere twee pinnen zijn horizontaal en liggen naast elkaar. Ook heeft de reisstekker Ierland een smeltzekering. Een rechthoekig gekleurd plaatje dat zich tussen de drie pinnen bevind. De wandcontactdozen van type G zijn bijna altijd voorzien van een schakelaar voor extra veiligheid. Dit voorkomt ook sluipverbruik wanneer je deze uitschakelt.

Reisstekker Ierland: geen overbodige luxe

Weliswaar kan je de veiligheidspin van het stopcontact naar beneden duwen met een pen. De veiligheidspin bevindt zich in het bovenste gat waar de aardingspin normaal gesproken ingaat. Hier zit een veiligheidspin in die door de aardingspin naar beneden wordt geduwd. Hierdoor gaan de schuifjes open van het stopcontact en kan de stekker er in. Door met een pen dit veiligheidspin naar beneden te duwen kan je dus – theoretisch - de Nederlandse stekker in het stopcontact steken. De ronde pinnen van type F passen namelijk meestal wel in het stopcontact van type G. Je denkt misschien: ik heb dus geen reisstekker Ierland nodig. Op dat moment is je stroomverbinding echter ongeaard en dat is niet iets dat je wilt, zeker niet voor grotere apparaten. Er kan dan namelijk kortsluiting ontstaan met alle gevolgen van dien. Ook hebben deze stekkers geen smeltzekering. Wanneer je naar Ierland gaat dien je dus een reisstekker Ierland te kopen en niet te improviseren met een onveilige connectie. Hoewel Nederlandse stekkers maar 2 pinnen hebben zijn de meeste wel geaard door twee metalen plaatjes die contact maken met het stopcontact. Dit noemen we randaarde.

Reisstekker Ierland: welke reisstekker Ierland heb ik nodig?

Wanneer je een reisstekker Ierland wilt aanschaffen, zoek je er dus een die op een type G stopcontact past. Ook de netspanning kan verschillen per land. In Ierland is dit 220 of 230 Volt en in Noord-Ierland 240 Volt. Je kan al je elektrische apparaten gebruiken zonder transformator. Wanneer je tussen de drie tot tien euro wilt besteden aan een reisstekker Ierland, heb je een simpele variant die een type C of type F stekker verbindt met een type G stopcontact. Dit zijn basic reisstekkers Ierland en aan de stroomsterkte kan je niet veel veranderen. Ze doen hun werk goed, dus wanneer je een vaste reiziger bent naar het mooie Ierland zal je voldoende hebben aan deze reisstekker Ierland. Houd bij aanschaf wel in de gaten of de reisstekker Ierland geaard is of niet. Wanneer je een reisstekker wereld neemt voor Engeland of Ierland, kan je meerdere soorten stekkers in de adapter steken. Dit zijn meestal de gangbare soorten zoals A, B, C, I, J, L. Deze soorten kosten tussen de tien en vijftien euro. De reisstekker Ierland zelf past echter nog steeds alleen in een type G stopcontact. Wanneer je dus alleen Nederlandse stekkers hebt, heb je aan een normale reisstekker Ierland genoeg.

Wereldstekkers: voor de reislustige mensen

Wanneer je reislustig bent, is een uitgebreidere wereldstekker Ierland kopen wel het overwegen waard in plaats van een normale reisstekker Ierland. Hierbij ben je meestal rond de 20 euro kwijt, maar hierdoor hoef je niet telkens een nieuwe reisstekker aan te schaffen wanneer je naar een andere bestemming gaat. Wel moet je hierbij goed opletten. Wereldstekkers zijn geschikt voor de meest voorkomende types, maar soms kan het zijn dat het type dat je nodig heb er niet tussen zit. Ook kan het zo zijn dat de wereldstekker wel in het stopcontact type G past, maar dat de type F stekkers niet in de wereldstekker passen. Op dat moment heb je er dus ook niets aan. Het maximale vermogen ligt meestal tussen de 250 en 625 watt en de stroomsterkte is in te stellen tussen de 110 en de 240 volt. Wil je een hoger maximaal vermogen, dan ligt de prijs ook wat hoger. Let ook op of de wereldstekker geaard is. Veel soorten zijn dit namelijk niet.

Welke reisstekker Ierland koop jij?

Bedenk ook dat wanneer je met meerdere mensen reist, het waarschijnlijk onhandig is als je maar een stekker per keer kan aansluiten op het stopcontact met behulp van je reisstekker Ierland. Zelfs wanneer je alleen reist, wil je waarschijnlijk wel tegelijkertijd je telefoon kunnen opladen, terwijl je van muziek geniet over de speakers. Het is dus handig wanneer je een reisstekker Ierland of wereldstekker Ierland kopen gaat, je er een koopt waar je meerdere apparaten tegelijkertijd op aan kan sluiten. Hierdoor hoef je niet te vechten om wie als eerste zijn telefoon mag opladen met behulp van de reisstekker Ierland. Al die typen stekkers: het lijkt misschien ingewikkeld om de juiste reisstekker Ierland te vinden. Op wereldstekker.nl hebben we echter een duidelijk overzicht, zodat je een reisstekker Ierland vindt die aan al jouw eisen voldoet.

Vragen en advies

Kies de reisstekker Ierland die je nodig hebt, we wensen je alvast veel plezier tijdens je reis! Heb je vragen of advies nodig bij het kiezen van een wereldstekker of reisstekker? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Perfect "We moesten heel snel een wereldstekker hebben voor op vakantie, bestelling gedaan en volgende dag al geleverd. Top gedaan. " 10
Goed "Duidelijke en makkelijke webshop." 8,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links