Cyprus

Helemaal bepakt en bezakt ben je er helemaal klaar voor om te reizen. De bestemming die je dit keer gaat bezoeken is het eiland Cyprus in de Middellandse Zee. Je hebt naar jouw idee alles ingepakt, maar toch het gevoel dat je iets vergeten bent. Plotseling besef je dat de reisstekker Cyprus nog niet in de koffer zit. Gelukkig heb je er op tijd aan gedacht, want dit apparaat is op sommige bestemmingen onmisbaar. Niet elk land gebruikt namelijk dezelfde stopcontacten als in Nederland. Daardoor is het niet mogelijk om elektrische apparaten op te laden of te gebruiken. Met een reisstekker Cyprus heb je dit probleem gelukkig niet. Bestel eenvoudig jouw reisstekker via onze webshop.

Voor welk stopcontact kun je een reisstekker Cyprus gebruiken?

Eenmaal aangekomen op je accommodatie zul je ontdekken dat de stopcontacten op Cyprus anders zijn dan in Nederland. In Nederland worden stopcontacten type C en F gebruikt, terwijl je op Cyprus stopcontacten type G tegenkomt. Nederlandse stekkers passen niet op stopcontact type G, waardoor je elektrische apparaten niet kunt opladen of gebruiken. Dus een scheerapparaat, koffiezetapparaat en jouw mobiele apparatuur kunnen dan in jouw koffer blijven. Deze teleurstelling voorkom je wanneer je een reisstekker Cyprus hebt meegenomen. Deze stekker is speciaal gemaakt, zodat hij past op de stopcontacten van dit eiland. Zo kun je dus via deze reisstekker alsnog jouw uit Nederland meegenomen apparatuur aansluiten op de stopcontacten in Cyprus. Dus ook tijdens jouw vakantie hoef je niet zonder mobiele apparatuur te zitten. En als je langer op vakantie bent, is het ook wel gemakkelijk als je je even elektrisch kan scheren, tenzij je een hip en nonchalant uiterlijk wil hebben tijdens en na jouw vakantie.

Reisstekker Cyprus: veiligheid stopcontact type G

Jouw familie, vrienden en andere achterblijvers in Nederland wensen je een goede reis naar Cyprus. Ze willen natuurlijk dat je heelhuids aankomt en uiteindelijk ook weer veilig terugkomt naar Nederland. Het is dan wel zo fijn als je na aankomst op Cyprus aan het thuisfront kunt laten weten dat je een goede reis hebt gehad en veilig bent aangekomen. Het kan het echter gebeuren dat de accu van je tablet of smartphone onderweg is leeggeraakt. Gelukkig laad je met een wereldstekker Cyprus al je elektrische apparaten binnen korte tijd weer op. Moet je natuurlijk niet jouw laadkabel zijn vergeten. Je kunt met een gerust hart de reisstekker Cyprus in dit stopcontact plaatsen. Stopcontacten van type G staan namelijk bekend als zeer veilig. Dit heeft onder andere te maken met de smeltzekering binnenin het stopcontact. Dit gedeelte is verstopt achter een plastic plaatje. Het stopcontact heeft een aardpen die een klepje wegdrukt waardoor er automatisch twee gaatjes opengaan. Vervolgens kun je de reisstekker Cyprus inpluggen. De gaatjes zijn gesloten op het moment dat de reisstekker Cyprus niet in het stopcontact zit.

Stopcontact type E op Cyprus

Cyprus is een bijzonder eiland omdat het in feite bestaat uit twee delen, namelijk een Grieks deel en een Turks deel. In het Griekse deel komen meestal type G stopcontacten voor. De reisstekker Cyprus sluit daar precies op aan. Houd er echter rekening mee dat in het Turkse deel van het eiland soms stopcontact type E wordt gebruikt. Afhankelijk of je op een plek blijft of in een bepaald deel van Cyprus blijft reizen, kan het dus noodzakelijk zijn om hier rekening mee te houden. Als je zowel het Griekse als Turkse deel bezoekt, dan zul je dus twee aparte reisstekkers voor Cyprus moeten aanschaffen. Eventueel is een universele reisstekker voor Cyprus ook een optie. Zo’n universele variant kun je dan ook nog eens in andere landen gebruiken, ook met een ander stopcontacttype. Het stopcontacttype E is trouwens even goed beveiligd als type G. Het stopcontact is geaard, dus zorg ook voor geaarde stekkers. Grote verschil tussen type G en type E zijn het aantal pinnen: G heeft drie platte pinnen, terwijl type E maar twee pinnen heeft die tevens een ronde vorm hebben.

Informeer jezelf goed omtrent reisstekkers voor Cyprus

Een type E stopcontact is 220 tot 240 V en compatibel met een reisstekker Cyprus type C en E. Helaas past een type F stekker niet, aangezien een stopcontact van type E een extra pin heeft. De ronde stekker van type F heeft geen extra gat in de stekker, waardoor deze dus niet past. Het is dus verstandig om een wereldstekker mee te nemen. Voor alle zekerheid dus meerdere reisstekkers of een universele, omdat zowel type E en type G kunnen voorkomen op Cyprus. Eventueel zou je tijdens de boeking kunnen informeren naar de stopcontacten die in jouw hotel of appartement worden gebruikt. Als je van plan bent om rond te reizen en je weet niet van tevoren waar je overal verblijft op Cyprus, dan koop je voor de zekerheid reisstekker voor type E en G stopcontacten. Het zou zonde zijn als je allemaal elektrische apparatuur meeneemt die je bagage verzwaren, terwijl je er uiteindelijk geen gebruik van kunt maken.

Netspanning en voltage op Cyprus

Weet je al precies waar je zult verblijven op het eiland en weet je daarbij ook al waar je al dan niet komt tijdens jouw vakantie? Dan kun je aan de hand daarvan bepalen of je enkele een reisstekker Cyprus type G nodig hebt of dat je ook nog moet kijken of je type E erbij moet kopen. Zo weet je zeker dat je jouw elektrische apparatuur altijd en overal waar een stopcontact is kunt gebruiken of even kunt opladen. Als je eenmaal jouw reisstekkers voor Cyprus hebt gekozen, ben je klaar. Ben je reislustig en ga je vaak naar diverse landen, dan kun je eventueel deze reisstekker voor Cyprus ook andere bestemmingen gebruiken, mits dat land ze type G of E ondersteunt. Eventueel koop je andere reisstekkers die geschikt zijn voor die specifieke landen. Let trouwens per land op of de netspanning en frequentie gelijk is aan die van Nederland. Wij hebben 240 V en 50 Hz. Dit is ook op Cyprus zo, dus je hebt voor Cyprus geen omvormer nodig die de netspanning en frequentie gelijktrekt. Enige dat je dus nodig hebt is een of meerdere reisstekkers voor op Cyprus.

Vragen en advies over de reisstekker(s) voor Cyprus

Kies de reisstekker Cyprus die je nodig hebt en ga op reis! Heb je vragen of heb je advies nodig bij het kiezen van een reisstekker voor Cyprus? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Perfect "We moesten heel snel een wereldstekker hebben voor op vakantie, bestelling gedaan en volgende dag al geleverd. Top gedaan. " 10
Goed "Duidelijke en makkelijke webshop." 8,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links