Curaçao

Ik ga op reis en ik neem mee … Het probleem met op vakantie gaan, en zeker naar een ver land, is niet dat je een paar onderbroeken en sokken in je koffer stopt en er dan bent. Ook een vakantie naar het altijd zonnige Curaçao vraagt natuurlijk het nodige denkwerk. Één van de dingen die mensen helaas vaak vergeten is een reisstekker Curaçao. Ondanks dat het eiland officieel bij het Koninkrijk der Nederlanden hoort, hebben ze namelijk wel andere stopcontacten. Zonder reisstekker Curaçao sta je waarschijnlijk vreemd te kijken als je eenmaal in je hotelkamer zit en je telefoon vervolgens niet op kunt laden. Voorkom dit met een passende reisstekker voor Curaçao.

Allerlei soorten stopcontacten te vinden in Curaçao

Reisstekkers heb je in alle soorten en maten. Dit is ook logisch, aangezien dit wereldwijd ook bij stopcontacten het geval is. In Amerika hebben ze een poging gedaan om hier een beetje duiding in aan te brengen en hebben ze alle soorten stopcontacten die wereldwijd gebruikt worden een letter gegeven. De Amerikaanse variant kreeg A en vervolgens konden ze doorletteren helemaal tot O. Sommige letters, zoals A of E, worden in heel veel landen gebruikt, terwijl andere letters slechts in één land te vinden zijn. De echt vervelende landen zijn degene die er meerdere modellen tegelijk op nahouden, zoals Curaçao. Een reisstekker voor Curaçao kopen is dan ook geen optie, het is een must.

Stopcontacten op Curaçao

Op Curaçao vind je stopcontacten van het type A, B en F. Type F is hetzelfde dat wij in Nederland ook gebruiken. Het type A is hetzelfde als dat van de VS en het grootste gedeelte van Noord- en Latijns Amerika. Het Amerikaanse type stopcontact bestaat uit twee evenwijdige plaatjes. Ongeveer op dezelfde manier als bij onze Nederlandse stopcontacten. Het type B is daar een variant op. Deze heeft niet alleen de twee plaatjes, maar ook nog een ronde pin aan de onderkant. Deze zorgt voor extra stabiliteit van de stekker in het stopcontact. Om het nog makkelijker te maken, past de stekker van type A wel in stopcontact B, maar past B niet in A. In principe heb je voor Curaçao dus alleen een reisstekker nodig die omvormt van ons Nederlandse stopcontact type F naar het Amerikaanse type A. Een reisstekker Curaçao hoeft dus niet heel ingewikkeld te zijn.

Een “normale” reisstekker Curaçao of een wereldstekker Curaçao kopen

Je zult zien dat de meeste types reisstekker Curaçao allemaal wereldstekkers zijn. Wereldstekkers zijn reisstekkers die je niet alleen voor Curaçao kunt gebruiken, maar in principe voor alle landen ter wereld. De meeste van dit soort reisstekkers hebben meerdere ingangen en uitgangen en bestaan uit verschillende stukken die je in elkaar kunt klikken of schuiven. In principe is dit natuurlijk de beste soort reisstekker Curaçao die je kunt kopen, omdat je hem later ook nog voor andere vakanties kunt gebruiken. Het enige nadeel van wereldstekkers is dat ze vaak iets duurder zijn dan een standaard reisstekker Curaçao.

Extra opties reisstekker Curaçao

Je kunt een reisstekker Curaçao kopen met extra opties. Bijvoorbeeld een reisstekker Curaçao die geaard is of een reisstekker Curaçao met een kinderbeveiliging. Het aarden van een stekker is in Nederland een standaard. In principe zijn alle stekkers hier geaard. Dat betekent dat je niet of nauwelijks kortsluiting kunt krijgen als je een apparaat in het stopcontact stopt. In het buitenland kan dit uiteraard anders liggen en dus is het een extra veiligheid om een geaarde stekker te kopen. Je loopt dan niet de kans dat jouw apparaat compleet doorbrandt omdat het stopcontact niet geaard was. Je kunt ook een reisstekker Curaçao kopen met kinderbeveiliging of een reisstekker Curaçao met een extra usb uitgang. Kinderbeveiliging kan heel handig zijn als je reist met kleine kinderen. Helemaal als je naar een land reist waarvan je niet weet hoe de stopcontacten precies werken. Een reisstekker Curaçao met usb is vooral handig vanuit praktisch oogpunt. Je kunt dan niet alleen een standaard apparaat in de reisstekker Curaçao stoppen, maar er ook je telefoon aan opladen. Op die manier hoef je minder uitvoeringen reisstekker Curaçao te kopen en bespaar je geld en ruimte.

Omvormer netspanning nodig

Op Curaçao heb je niet alleen een reisstekker Curaçao nodig, maar wellicht ook een spanningsomvormer. Dit komt door de netspanning op het eiland. In Nederland is deze standaard 230 volt, maar op Curaçao wisselt dit bijzonder genoeg. Het kan of 230 volt of juist 127 volt zijn. Veel apparaten zijn prima bestand tegen een lager voltage, maar veel vooral simpelere apparaten zijn dit niet. Stop je zo`n apparaat in een stopcontact met een lager voltage, dan kan dit schade toebrengen aan het apparaat. Op veel apparaten zoals bijvoorbeeld je laptop, telefoon of de oplader van je scheerapparaat, staat vaak vermeld op welke netspanning ze werken. Werken ze niet op 127 volt, dan is het aan te raden om ook hiervoor een omvormer te kopen. Wil je weten of de stopcontacten in jouw hotel of vakantiehuis op 230 volt werken of niet, vraag dit altijd na.

Vragen en advies

Heb je jouw ideale wereldstekker voor Curaçao gevonden? Dan kun je deze makkelijk en snel bestellen via wereldstekker.nl. Bestel je de wereldstekker Curaçao voor tien uur `s avonds, dan heb je hem de volgende dag al in huis. Hopelijk nog net op tijd om het vliegtuig te halen richting het Verre Oosten. Mocht de reisstekker Curaçao om wat voor reden dan ook niet bevallen, dan kun je hem trouwens altijd nog binnen dertig dagen retour sturen. Kies de reisstekker Curaçao die je nodig hebt, we wensen je alvast veel plezier tijdens je reis! Heb je advies nodig bij het kiezen van een wereldstekker of reisstekker? Bel ons dan op 043-7820543 of vraag onze klantenservice via het contact formulier

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Perfect "We moesten heel snel een wereldstekker hebben voor op vakantie, bestelling gedaan en volgende dag al geleverd. Top gedaan. " 10
Goed "Duidelijke en makkelijke webshop." 8,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links