Costa Rica

Er is één ding dat mensen vaak vergeten voordat ze op reis gaan naar een ander land. Dat ze daar niet dezelfde stopcontacten hebben als hier in Nederland. Na je lange vlucht eindelijk aangekomen in een mooi land, maar je telefoon is leeg en die kun je nergens rustig opladen omdat jouw stekker niet in het stopcontact past. Daarom moet je een reisstekker Costa Rica kopen voordat je op reis gaat naar dit mooie land, daarover krijg je hieronder wat meer uitleg. Eentje bestellen kan je doen op deze website.

Welke reisstekker Costa Rica kopen?

Costa Rica is een land in Centraal-Amerika. Voor Costa Rica heb je een reisstekker Costa Rica nodig wegens de afwijkende types stopcontact. We hebben verschillende soorten stopcontacten, verspreid over de hele wereld. Ze hebben allemaal een letter uit het alfabet gekregen, zodat je gemakkelijk kan bepalen welke je nodig hebt. De letters A tot en met O komen voor. In Nederland gebruiken wij types C en F. Dit zijn de stekkers zoals jij gewend bent, met de 2 pinnetjes. In Costa Rica daarentegen gebruiken ze types A en B. Dit zijn de wat dunnere pinnetjes, die niet rond maar plat zijn. En type B heb je een extra pin voor nodig, want die heeft 3 gaten omdat deze geaard is. Verder is de netspanning ook anders in Costa Rica. Daar is de netspanning 120 volt en de frequentie is 60 Hertz. In Nederland heb je een netspanning van 220-240 volt. Het dubbele dus. Hierdoor moet je in Costa Rica altijd je apparaten aansluiten met een wereldstekker Costa Rica. Deze reisstekker Costa Rica vormt namelijk ook de spanning om, zodat je geen kortsluiting veroorzaakt. En je apparaten kunnen wel gewoon opladen of functioneren.

Waar je op moet letten bij de reisstekker Costa Rica

Het is goed om te noemen dat de stekkers A en B zoals je die in Costa Rica hebt, niet heel veilig zijn. De stekker heeft twee gaatjes, één voor elk pinnetje. Hierdoor klikt de stekker namelijk vast in het stopcontact, dus deze gaatjes zijn wel degelijk nodig. Alleen lang niet alle stopcontacten in Costa Rica zijn zo goed, en vaak klikt de stekker niet echt vast. Dit gebeurt vooral bij type A, aangezien type B een extra pinnetje heeft en daarom wat beter vast zit. Het gevolg hiervan is dat stekker A soms een beetje los kan hangen. Hierdoor steken de ijzeren stukjes ook uit het stopcontact. Dit is ontzettend gevaarlijk, want als je dit met je vinger zou aanraken, loop je kans op elektrocutie. Verder is dit dus ook een slechte situatie als je met kinderen op vakantie bent, hun kleine vingers passen er natuurlijk makkelijk tussen. Je kan gelukkig een goede reisstekker Costa Rica kopen, waardoor je de kans hierop aanzienlijk verkleint.

Welke reisstekker Costa Rica kies je

Als je met kinderen op reis gaat naar Costa Rica, doe je er goed aan om een reisstekker Costa Rica met kinderbeveiliging te kopen. Op onze website staat dit erbij vermeld. Daarnaast moet je in Costa Rica dus twee soorten stekkers mee hebben, voor een A type of een B type. Je hebt ook reisstekkers die je kan aanpassen zodat ze in allebei passen. Of je koopt twee losse. Verder moet je er even goed over nadenken hoeveel stekkers je nodig hebt. Met hoeveel mensen ga je op reis, en hoeveel apparaten tegelijkertijd wil je inpluggen? Neem je ze alleen mee voor je telefoonoplader? Of ga je ook koffie zetten, je haar föhnen en opladen tegelijkertijd? Dan doe je er goed aan om meerdere stekkers mee te nemen. Dit is ook handig, mocht je er onverhoopt eentje vergeten bij een hotel bijvoorbeeld. Verder moet je er op letten dat jouw eigen stekkers in de reisstekker Costa Rica passen. Wij hebben een handige tool waarmee je kan invoeren uit welk land je komt, en naar welk land je op reis gaat. Hierdoor weet je zeker dat je de juiste stekker hebt. Check voor de zekerheid ook even de specificaties en de afbeelding van de reisstekker Costa Rica natuurlijk.

Vragen en advies

Naast een reisstekker Costa Rica zijn er nog enkele handige accessoires die goed van pas komen aan de andere kant van de wereld. Denk bijvoorbeeld eraan om ook een stekkerdoos in je koffer te stoppen. Kies de reisstekker Costa Rica die je nodig hebt, we wensen je alvast veel plezier tijdens je reis! Heb je vragen of advies nodig bij het kiezen van een wereldstekker of reisstekker Costa Rica? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier. In ieder geval veel plezier op jouw reis naar Costa Rica gewenst.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Perfect "We moesten heel snel een wereldstekker hebben voor op vakantie, bestelling gedaan en volgende dag al geleverd. Top gedaan. " 10
Goed "Duidelijke en makkelijke webshop." 8,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links