Canada

Net zoals iedere reis of vakantie vraagt ook een trip naar Canada om de nodige voorbereidingen. Één van die kleine maar wel belangrijke dingen is het kopen van reisstekkers voor Canada. Hun stopcontact ziet er namelijk anders uit dan de Europese stopcontacten die we in Nederland hebben. Met een reisstekker voor Canada kun je jouw Nederlandse stekker toch in een Canadees stopcontact stoppen. Wel zo makkelijk als je onderweg je scheerapparaat op wilt laden, of natuurlijk je mobiele telefoon. Bij wereldstekker.nl bieden we een groot assortiment aan reisstekkers die geschikt zijn voor Canada. Of koop een wereldstekker die je vrijwel overal ter wereld kunt gebruiken.

Reisstekker Canada: verschillende soorten stopcontacten

Niet ieder land begon op hetzelfde moment met het aanleggen van een stroomnetwerk. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er veel verschillende standaarden zijn als het gaat om stopcontacten. Wereldwijd zijn deze ingedeeld in verschillende klassen. Deze begint bij A en loopt door tot O. Sommigen daarvan worden alleen in één enkel land gebruikt, terwijl andere klassen, zoals A en C, in vrijwel een heel werelddeel bruikbaar zijn. In Nederland gebruiken we stopcontact type C. In Canada, maar ook in de VS, gebruiken ze type A en B. Om het extra makkelijk te maken kun je een stekker voor A, ook in een stopcontact B gebruiken. Je hoeft dus maar één soort reisstekker Canada te hebben voor alle stopcontacten in Canada, dat is bijvoorbeeld een stuk handiger dan reizen naar China met tot 4 verschilllende soorten stopcontacten.

Wat voor stopcontact hebben ze in Canada?

Stopcontact type A bestaat uit een ingang voor twee platte schijfjes. Voor de rest zien ze er het zelfde uit als een Nederlandse stekker. Alleen hebben wij twee ronde punten en in Canada dus twee platte. Een reisstekker voor Canada biedt dus een ingang voor een Europese stekker en heeft de uitgang van een Canadese stekker. Een reisstekker Canada werkt ook op een stopcontact type B. Deze heeft naast de twee platte schijfjes ook nog een ronde punt aan de onderkant. In totaal drie dus. Wil je zeker zijn dat je reisstekker Canada ook altijd op een type B past, koop dan een universele reisstekker. Wil je precies weten hoe een Canadees stopcontact er uit ziet? Zoek dan via internet op “stopcontact Canada”. Je kunt dan online makkelijk een afbeelding vinden van een stopcontact type A en B, dat maakt het herkenbaar.

Meerdere soorten reisstekkers Canada?

Als je een reisstekker wilt kopen voor Canada heb je twee mogelijkheden. Je kunt een reisstekker Canada kopen die enkel en alleen een Europese stekker kan omzetten naar een Canadese stekker. Je kunt een reisstekker Canada ook gebruiken in de VS en sommige landen in het noorden van Zuid-Amerika. Ga je echter volgend jaar naar een ander land op reis, dan moet je waarschijnlijk een nieuwe reisstekker kopen. Het beste koop je dus een wereldstekker voor je reis naar Canada. Een wereldstekker werkt anders dan een normale reisstekker Canada. Deze bestaat bijvoorbeeld uit meerdere opzetstukken tegelijkertijd. Of hij bevat verschillende “plaatjes” die je kunt vervangen. Ieder “plaatje” is dan geschikt voor een ander type stopcontact. De handleiding maakt inzichtelijk welk opzetstuk je moet gebruiken voor Canada.

Reisstekker Canada met extra`s

Behalve stekkers gebruiken we tegenwoordig ook steeds vaker apparaten die worden opgeladen via een usb kabel. Bijvoorbeeld je smartphone of je tablet. Vaak gebruiken we een omzetstuk om de usb kabel in het stopcontact te kunnen opladen. Om ruimte te besparen, kun je er ook voor kiezen om een reisstekker Canada te kopen met een extra usb uitgang. Je kunt er dan én een normale stekker in stoppen, bijvoorbeeld voor je wekker, en tegelijkertijd ook een usb kabel. Op die manier heb je minder reisstekkers Canada nodig en kun je dus besparen. Verder kun je ook een reisstekker Canada kopen met een kinderbeveiliging erop. Net zoals in Nederland zijn stopcontacten gevaarlijk voor kleine kinderen. En al helemaal als je met koppelstukken in de weer gaat. Reis je met kleine kinderen, dan kan een reisstekker Canada met beveiliging een goede aankoop zijn.

Andere netspanning in Canada

Behalve een reisstekker Canada moet je op nog meer dingen letten als je naar Noord-Amerika afreist. In Canada hebben ze namelijk niet alleen een ander stopcontact, maar ook een andere netspanning dan in Nederland. In Nederland is deze standaard 230 volt, maar in Canada is dat 120 volt. Sommige apparaten kunnen op beide voltages werken. Dat staat dan meestal aangegeven op het apparaat zelf. Veel laptops hebben een omschakelkastje in het snoer zitten, waardoor ze in principe op alle soorten voltages kunnen werken die gangbaar zijn. Andere apparaten kunnen dit echter niet. Om ze dan toch veilig te kunnen gebruiken, heb je ook nog een omvormer nodig.

Andere stroomfrequentie in Canada

Behalve een reisstekker Canada en een omvormer moet je ten slotte ook beducht zijn op de andere stroomfrequentie in Canada. In Nederland is deze frequentie 50 Hz en in Canada 60 Hz. Hoe hoger de frequentie des te sneller de stroom gaat. In theorie betekent dit dat jouw wekker in Canada sneller loopt dan in Nederland. Toch een beetje een rare verrassing als je de wekker om zeven uur zet en vervolgens een uur eerder dan gepland wakker wordt. Ook hiervoor bestaat een omvormer, maar deze is niet perse noodzakelijk. De meeste apparaten werken prima op een iets andere frequentie, andere zullen helemaal niet (meer) functioneren.

Vragen en advies

Het gebruiken van je elektrische apparatuur in Canada kan lastig zijn. Niet alleen heb je een reisstekker Canada nodig vanwege het andere stopcontact, maar ook moet je een omvormer gebruiken vanwege de andere netspanning. Heb je een keuze gemaakt voor jouw reisstekker om mee naar Canada te nemen, dan kun je hem online bestellen en direct afrekenen. Bestel je jouw reisstekker Canada voor tien uur `s avonds, dan krijg je de reisstekker Canada de volgende dag al in huis. Hopelijk precies op tijd om nog je vlucht te halen richting Canada. Kies de reisstekker Canada die je nodig hebt, we wensen je alvast veel plezier tijdens je reis! Heb je vragen of advies nodig bij het kiezen van een wereldstekker Canada of een reisstekker Canada? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Perfect "We moesten heel snel een wereldstekker hebben voor op vakantie, bestelling gedaan en volgende dag al geleverd. Top gedaan. " 10
Goed "Duidelijke en makkelijke webshop." 8,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links