Aruba

Aruba is een zeer populaire vakantiebestemming voor veel Nederlanders. Dat is natuurlijk niet zo gek. Het is er het hele jaar door heerlijk weer en de mensen praten er Nederlands, waardoor het voor iedereen toegankelijk is. Ondanks dat Aruba bij het Koninkrijk hoort, zijn er ook de nodige verschillen tussen Nederland en Aruba. Een bijzonder verschil is het soort stopcontact dat wordt gebruikt. Op Aruba gebruiken ze namelijk de Amerikaanse standaard. Ga je dus op reis naar Aruba, dan heb je gegarandeerd een reisstekker Aruba nodig. Bij wereldstekker.nl vind je een groot aanbod aan reisstekkers voor Aruba. Goed voorbereid op reis en altijd een oplader voor je telefoon bij de hand.

Aruba: soort stopcontact, bijbehorende reisstekker

Stopcontacten zijn in diverse landen wereldwijd afwijkend. De Amerikaanse organisatie ITA, die over handel gaat, heeft ooit een lijst gemaakt van alle soorten stopcontacten die ze wereldwijd konden vinden. De Amerikaanse standaard kreeg letter A, het Nederlandse/Europese stopcontact kregen letters C en F (afhankelijk van de vorm van de stekker) en daarna werd er doorgeletterd helemaal tot aan O. Wereldwijd zijn stopcontacten dus het beste te vergelijken met een groot labyrint, waar je al snel de weg in kwijt raakt. Gelukkig zijn er ook techneuten geweest die hier een oplossing voor hebben bedacht. Door een reisstekker Aruba te gebruiken kun je jouw apparaat met Nederlandse stekker alsnog gebruiken via deze wereldstekker en zo past op een andere categorie stopcontact. Zoals bijvoorbeeld letter A, die wordt gebruikt op Aruba.

Stopcontacten op Aruba

Hoe ziet dat Amerikaanse stopcontact er eigenlijk uit? Op zich niet zo bijzonder. Hij lijkt zelfs behoorlijk op onze Nederlandse stekkerdoos. Alleen hebben wij twee ronde pinnen en gebruiken de Amerikanen twee platte staafjes. Om het nog wat ingewikkelder te maken, gebruiken ze op Aruba ook stopcontact type B. Deze heeft dezelfde vorm als type A, maar heeft onderaan de stekker nog een extra ronde pin. Dit zorgt voor extra stabiliteit en wordt meestal gebruikt voor grotere apparaten. Gelukkig kun je een stopcontact B ook gebruiken met een stekker type A. Door de extra pin kun je stekker type B helaas weer niet gebruiken op stopcontact A. Tot slot vind je op Aruba ook gewone Nederlandse stopcontacten. Maar daar kun je uiteraard niet standaard van uitgaan. Een reisstekker Aruba is dus zeker noodzakelijk.

Soorten reisstekkers Aruba

Reisstekkers voor Aruba kun je kopen in heel veel soorten en maten. Ook de prijs van een reisstekker Aruba kan behoorlijk variëren. Ga je een reisstekker Aruba kopen, dan kun je ruwweg kiezen uit twee varianten. De eerste is de simpele reisstekker Aruba. Het enige wat deze doet is je Nederlandse stekker overzetten naar type A zodat hij in het Arubaanse stopcontact past. Daarnaast kun je ook kiezen voor een wereldstekker Aruba. Deze reisstekker Aruba past niet alleen op type A, maar op nog veel meer soorten stopcontacten. Je kunt een wereldstekker dan ook niet alleen gebruiken op Aruba, maar in vrijwel ieder land waar je op vakantie gaat. Een goede investering dus, want je bent gelijk voor een lange tijd voorzien. In onze webshop vind je ook deze universele wereldstekkers.

Extra opties reisstekker Aruba

Behalve de keuze tussen een reisstekker Aruba en een universele reisstekker Aruba, zijn er nog meer opties die mogelijk zijn. Het probleem van een reisstekker Aruba is namelijk dat hij slechts geschikt is voor één apparaat. Je kunt er dus of voor kiezen om meerdere reisstekkers Aruba te kopen of je kunt zelfs een verdeeldoos meenemen. Behalve deze twee voor de hand liggende mogelijkheden, zijn er echter nog twee technologische oplossingen. Zo is het soms slim om een reisstekker Aruba te kopen met een extra USB uitgang. Deze kun je gebruiken om je smartphone mee op te laden. Op deze manier bespaar je ruimte en kun je jouw reisstekker Aruba ook gebruiken voor een ander apparaat. Helemaal handig is een PowerCube reisstekker Aruba. Dit is een zeer compacte reisstekker voor op Aruba, waar meerdere apparaten op aangesloten kunnen worden. Daarnaast bevat een PowerCube ook diverse USB-ingangen. Tot slot kun je ook nog kiezen voor een reisstekker Aruba met kinderbeveiliging. Of voor een reisstekker Aruba die geaard is.

Ander voltage Aruba

Als je denkt dat je nu volledig op de hoogte bent van het elektronische reilen en zeilen op Aruba, dan is er minder goed nieuws. Dit is namelijk pas de helft. Veel mensen denken tegenwoordig wel aan het kopen van een reisstekker Aruba, maar zien dan iets cruciaals over het hoofd. Namelijk dat Aruba een andere voltage gebruikt dan Nederland. Zoals je wellicht weet werkt ons net standaard op 230 volt. Op Aruba gebruiken ze echter niet alleen de Amerikaanse stopcontacten, maar ook het Amerikaanse voltage: 127 volt. Veel van jouw apparaten worden geproduceerd voor de internationale markt en zullen hier op zijn gebouwd. Maar bij sommige apparaten is dit duidelijk niet het geval. In principe moet op ieder apparaat aangegeven worden bij welke voltages deze goed werkt. Bijvoorbeeld 100-230 volt. Staat dit er niet op en heb je bijvoorbeeld jouw scheerapparaat toch echt nodig op reis, dan kun je dit oplossen door een omvormer te kopen op wereldstekker.nl. Deze zorgt er voor dat het voltage wordt omgezet naar de standaard 230 volt.

Netspanning Aruba

Tot slot is er ook nog de netspanning. Die is in Nederland standaard 50 Hz. Je raadt het al, ook de spanning van het elektriciteitsnetwerk op Aruba is een tikje anders. 60 Hz om precies te zijn. Dit is geen wereldschokkend verschil, maar de kans is groot dat je dit bij sommige apparaten toch gaat merken. Een goed voorbeeld is een wekker. Hoe snel deze loopt is namelijk afhankelijk van de netspanning. Bij 50 Hz loopt je wekker precies goed. Maar op 60 Hz gaat hij ineens een heel stuk sneller (tot wel 20 procent). Je loopt dan de kans om wel heel vroeg wakker te worden op Aruba. Het beste los je dit op door een wekker op batterijen mee te nemen of als je jouw apparaat echt nodig hebt, om ook hiervoor een omvormer te kopen. Bij wereldstekker.nl vind je voor Aruba een groot aanbod aan reisstekkers, omvormers en PowerCubes. Bestel je vandaag nog een reisstekker Aruba voor 22:00 uur `s avonds, dan krijg je hem de volgende dag al in huis. Zo ga je zonder zorgen met het vliegtuig naar jouw zonnige bestemming.

Vragen en advies over reisstekker Aruba

Kies de reisstekker Aruba die je nodig hebt en ga op reis! Heb je vragen of heb je advies nodig bij het kiezen van een reisstekker voor Aruba? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Perfect "We moesten heel snel een wereldstekker hebben voor op vakantie, bestelling gedaan en volgende dag al geleverd. Top gedaan. " 10
Goed "Duidelijke en makkelijke webshop." 8,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links