Skross wereldstekkers

Een Skross wereldstekker is onmisbaar als je naar een land gaat waar een ander formaat stekkers wordt gebruikt dan in Nederland. Zeker nu iedereen zijn smartphone, tablet of laptop mee op reis neemt. De accu’s van die apparaten moeten zo af en toe worden opgeladen en daar is natuurlijk stroom voor nodig. Een Skross wereldstekker zorgt ervoor dat je in het land van je bestemming zonder problemen gebruik kunt maken van de stopcontacten. Het hangt van het land af of je een aparte stekker nodig hebt en zo ja welke Skross reisstekker nodig is. Op deze pagina zie je welke opties er zijn voor Skross wereldstekkers.

Skross: al jaren dé wereldstekker specialist

Wereldwijd worden vijftien verschillende soorten stekkers en stopcontacten gebruikt. Daarvoor heb je in de meeste gevallen dus ook een zogenoemde verloop- of wereldstekker nodig om je Nederlandse apparaten in het buitenland te kunnen gebruiken. Het Zwitserse Skross maakt al sinds het begin van deze eeuw, toen oprichter Walter Ruffner op reis naar de Olympische Spelen in Sydney zelf tegen het probleem aanliep dat ze daar weer andere stopcontacten en stekkers gebruiken dan in veel andere landen en Europa. Na dagen zoeken en navragen bleek dat er in heel Sydney geen enkele verloopstekker of adapter te koop was waarmee Ruffner zijn Europese laptop en andere apparaten op de Australische stopcontacten kon aansluiten. Met die ervaring op zak ontsproot het idee voor het maken van wereldstekkers die in een of meerdere landen gebruikt kunnen worden. In de jaren die daar op volgden werden de inmiddels bekende en voor wereldreizigers schier onmisbare Skross reisstekkers ontwikkeld. Van de losse stekkers die voor een bepaald type stopcontact bedoeld zijn tot en met de universele, zelf instelbare, reisstekker.

Voor welke landen is een Skross wereldstekker nodig?

Het zal je verbazen in hoeveel landen een afwijkend stopcontact wordt gebruikt. Een Skross wereldstekker is dus vaker nodig dan je misschien denkt. De meeste Europese landen maken weliswaar gebruik van stekkers en stopcontacten die met elkaar uitwisselbaar zijn, maar uitzonderingen zijn er zeker. Voor Groot Brittannië en Zwitserland heb je zeker een reisstekker nodig. Maar ook in België, waar soms stopcontacten met zogenoemde pinaarde gebruikt worden, en Italië kun je afwijkende stopcontacten tegenkomen. Buiten Europa wordt de diversiteit aan stekkers en stopcontacten nog veel groter. De echte wereldreiziger gaat dan ook nooit van huis zonder de juiste Skross wereldstekker in zijn bagage. Soms kun je in het hotel waar je verblijft wel een verloopstekker lenen, maar die zijn vaak allemaal al uitgeleend en dan ben je blij dat je je eigen Skross reisstekker bij je hebt je smartphone of laptop op te laden. De Skross wereldstekkers zijn stuk voor stuk van goede kwaliteit zodat je ze overal veilig kunt gebruiken. Weet je niet zeker welke stekker je voor welk land nodig hebt? In de linker menubalk van onze selecteer je eenvoudig de landen herkomst en bestemming waarna de beschikbare reisstekkers voor die bestemming getoond worden.

Een Skross reisstekker met USB

Koop je een Skross wereldstekker met USB aansluiting dan kun je alle mobiele apparaten opladen. Dat scheelt weer want zo kun je de aparte oplaadstekkers van je smartphone en tablet thuislaten. Die kunnen dan onderweg niet zoekraken en het spaart wat ruimte in je bagage. Je kunt een Skross wereldstekker met 1 of 2 USB aansluitingen gebruiken om tegelijk meerdere apparaten op te laden. Ook zijn er Skross wereldstekkers met een stopcontact. Deze kun je dus tegelijk gebruiken om bijvoorbeeld je smartphone op te laden en je laptop of een scheerapparaat te gebruiken. Een dergelijke Skross wereldstekker is tegenwoordig onmisbaar omdat vrijwel iedereen zijn smartphone meeneemt op vakantie. Bellen in een telefooncel of met een openbare telefoon in een hotel is niet alleen ouderwets maar sinds de zomer van 2017 binnen de EU ook nog eens duurder dan gebruik van je eigen smartphone. Feit is wel dat je smartphone maar 1 tot hooguit 2 dagen meegaat voordat hij weer moet worden opgeladen. De lader mag je dus zeker niet vergeten, maar een Skross wereldstekker ook niet. Zeker als je naar een land gaat met afwijkende stopcontacten. Eigenlijk kun je dus maar beter altijd een Skross reisstekker in je bagage meenemen.

Voor ieder land de juiste stekker

Een Skross wereldstekker pro is te koop voor ieder land in de wereld. In Europa wijken eigenlijk alleen Groot Brittannie, Zwitserland en delen van Italie af van de rest van de landen. Sommige Skross wereldstekkers zijn geschikt voor meerdere landen, maar er zijn ook landen, zoals Groot Brittannië, die een type stekker en stopcontact gebruiken dat je vrijwel nergens anders te wereld tegenkomt. Hetzelfde geldt voor Australië en Argentinië. Via het keuzemenu in de linker menubalk kun je heel gemakkelijk te weten komen welke Skross wereldstekker voor jouw bestemming geschikt is. Kies eerst, in het bovenste menu, het land van herkomst, ofwel daar waar de stekker vandaan komt van het apparaat of de lader dat je mee gaat nemen. Vervolgens kies je het land van je bestemming. Daarna verschijnen in het productvenster alle beschikbare Skross wereldstekkers voor die stekker-stopcontact combinatie.

Kijk uit met 110 volt

In de VS wordt vaak een netspanning gebruikt van 110 volt in plaats van 230 volt. Dan kun je dus geen apparaten gebruiken die alleen voor 230 volt geschikt zijn. Denk bijvoorbeeld aan een föhn. Die kun je met de juiste Skross wereldstekker wel in een 110 volt stopcontact steken, maar hij zal dan niet of nauwelijks werken. Andersom is het veel gevaarlijker. Wanneer je een 110 volt apparaat in een 230 volt stopcontact steekt is de kans heel groot dat het apparaat stuk gaat, of doorbrandt. Dit geldt ook wanneer je een Skross wereldstekker, al dan niet met USB, gebruikt. Wereldstekkers zijn alleen verloopstukken om een stekker geschikt te maken voor een afwijkend stopcontact. Het zijn GEEN omvormers die van 110 volt 230 volt maken of andersom. Daarvoor heb je een zogenoemde omvormer nodig. Tegenwoordig werken veel apparaten, en laders, gelukkig ook met een lagere netspanning. Laders van een smartphones, tablets of laptops zijn vrijwel allemaal geschikt voor gebruik van 110 tot 230 volt. Dan maakt het dus niet uit of je die in Nederland of Amerika gebruikt en heb je alleen de juiste Skross reisstekker nodig. Controleer dat wel even voordat je op vakantie gaat.

Maak je keuze uit het ruime assortiment stekkers voor alle landen

Ga je binnenkort op reis en ben je op zoek naar een Skross wereldadapter dan kun je in onze shop je hart ophalen. We hebben een Skross wereldstekker voor ieder land ter wereld. Soms is een Skross reisstekker voor meerdere landen geschikt. Check dus altijd even of de Skross wereldstekker die je al in je bezit hebt wellicht geschikt is voor het land waar de reis naartoe gaat voordat je een nieuwe Skross reisstekker koopt. Een Skross reisstekker is geschikt voor verschillende aansluitingen en sommige modellen hebben een of twee ingebouwde USB uitgangen zodat je ze ook als USB lader kunt gebruiken. Zorg dat je volgende vakantie zonder problemen verloopt en ga op reis met de juiste Skross wereldstekker.

Vragen en advies

Kies de juiste Skross wereldstekker voor jou bestemming. Heb je vragen of heb je advies nodig bij het kiezen van een Skross reisstekker? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Perfect "We moesten heel snel een wereldstekker hebben voor op vakantie, bestelling gedaan en volgende dag al geleverd. Top gedaan. " 10
Goed "Duidelijke en makkelijke webshop." 8,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links