Universele wereldstekker

In het buitenland kom je lang niet overal hetzelfde stopcontact tegen als in Nederland. Als je toch graag je apparatuur wilt opladen in het buitenland, dan heb je vaak een reisstekker nodig. Het nadeel van een reisstekker is dat je deze voor slechts een land of enkele landen kan gebruiken. Als je op reis gaat naar verschillende continenten, heb je voor verschillende landen een andere reisstekker nodig. Een alternatief is een universele reisstekker die je voor diverse landen kan gebruiken.

Spanningsomvormer naast universele reisstekker

Een universele reisstekker is geen spanningsomvormer. Het is puur een adapter die je kan gebruiken om je apparatuur op te laden in het stopcontact. In Nederland hebben we een standaard netspanning van 230 Volt en 50 Hz. Maar als je op vakantie gaat naar de VS, dan krijg je te maken met een netspanning van 110 tot 120 Volt. De meeste apparaten zijn ingesteld op verschillende netspanningen. Dit verschilt alleen wel per apparaat. Het is belangrijk om te checken in welke range jouw apparaten gebruik kunnen maken van het stopcontact. Het voltage kan je op de achterkant van de adapter van het apparaat vinden. Check dit altijd voor vertrek bij de apparaten die je mee wilt nemen. Blijkt jouw apparaat niet bestand te zijn tegen de lage netspanning in het land van bestemming? Dan kan je een spanningsomvormer aanschaffen. In onze shop kan je een spanningsomvormer kopen naast een universele reisstekker. Zet dit apparaat ertussen en sluit je universele reisstekker aan zonder netspanningsproblemen.

Wattage van je universele reisstekker

Een punt om op te letten bij de aanschaf van een universele reisstekker is het wattage. Bij elke stekker in onze shop staat aangegeven wat het maximale Wattage is. Elk apparaat heeft een bepaald Wattage nodig om op te laden of te gebruiken. Een smartphone verbruikt gemiddeld 12 Watt. Maar als je gaat kamperen maak je sneller gebruik van apparaten met een hoog Wattage. Een waterkoker kan bijvoorbeeld 1.000 Watt verbruiken, maar er zijn ook waterkokers met 2.200 Watt. Als je stekker hier niet op berekend is, wordt de adapter te warm en maakt het apparaat uiteindelijk kortsluiting. Zorg ervoor dat je universele reisstekker altijd voldoende Wattage heeft. Je kan beter iets te veel Wattage nemen, dan ter plekke erachter komen dat je de waterkoker niet kan gebruiken. Op de achterkant van het apparaat of de oplader staat het Wattage aangegeven. Je kan precies uitrekenen hoeveel Watt je in totaal nodig hebt. Met onze filter aan de linkerzijde van de websitepagina kan je aangeven wat voor een Wattage je minimaal zoekt.

Check of jouw land compatibel is met je wereldstekker

Met een universele reisstekker kan je in een groot aantal landen je apparatuur opladen. Je hoeft dus niet meer voor elk land een andere stekker mee te nemen. Toch is het slim om voor vertrek even te checken of je universele reisstekker compatibel is met het land waar je naartoe gaat. Ondanks dat je de stekker misschien voor 150 verschillende landen kan gebruiken, mis je misschien net de adapter voor het land waar je naartoe gaat. Op de verpakking van de universele wereldstekker staat aangegeven in welke landen je deze kan gebruiken. Ben je niet meer in het bezit van de originele verpakking? Online kan je terugvinden wat voor een soort stopcontact ze hebben op je vakantiebestemming. Aan de bijgeleverde adapters kan je zien of je de adapter bezit die nodig is voor het land waar je naartoe gaat. Als deze niet zit inbegrepen, moet je alsnog een losse reisstekker aanschaffen. Ons advies is om altijd te kiezen voor een universele reisstekker. De kans is dan heel klein dat je niet de juiste adapter hebt in het land van bestemming.

Extra opties bij je universele reisstekker

Bij het uitzoeken van een universele reisstekker kan je de stekkers vergelijken op basis van extra opties. Een handige optie is een universele reisstekker met USB aansluiting. In onze shop verkopen we zelfs stekkers met meerdere USB aansluitingen op één stekker. Dit is ideaal als je veel apparaten hebt met een USB aansluiting. Denk bijvoorbeeld aan je smartphone en tablet. Als iedereen z’n tablet en smartphone meeneemt zijn er al snel zes universele reisstekkers nodig. Je kan flink wat geld besparen door één universele reisstekker met meerdere USB aansluitingen aan te schaffen. Iedereen kan via de stekker tegelijk zijn smartphones en tablets opladen en je spaart flink wat reisstekkers uit. Een andere extra optie om op te letten is een universele reisstekker met kinderbeveiliging. Een kinderbeveiliging zorgt ervoor dat je kinderen niet zomaar een vinger in het stopcontact kunnen steken. Thuis ben je hier misschien al op voorbereid, maar op reis zijn er meestal geen stopcontacten met kinderbeveiliging. Door te kiezen voor een universele reisstekker met kinderbeveiliging kan je de stopcontacten in een hotelkamer veilig afsluiten en kun je de kinderen zonder zorgen op de hotelkamer laten spelen.

Stekker voorzien van randaarde en aarddraad

Als je op vakantie bent wil je het risico op kortsluiting door lekstroom zo klein mogelijk houden. In onze shop verkopen we een universele reisstekker met en zonder randaarde. Met aarddraad wordt bij een kortsluiting lekstroom afgevoerd via de randaarde in het stopcontact. Om lekstroom af te kunnen voeren moet er wel randaarde aanwezig zijn. Je herkent dit aan een stopcontact met dikke aardpennen. Als er geen stopcontact met randaarde aanwezig is in het hotel, heb je helaas weinig aan een aarddraad. Een alternatief is een universele reisstekker met randaarde en aarddraad. Als er door kortsluiting lekstroom ontstaat, kan dit afgevoerd worden via het aarddraad naar de randaarde in de universele reisstekker. Als je een reisstekker in vochtige ruimtes gaat gebruiken is ons advies om altijd te letten op randaarde en een aarddraad. Meestal zijn badkamers verplicht uitgerust met een stopcontact voorzien van randaarde. Het is dan wel noodzakelijk dat je een universele reisstekker met aarddraad in je bezit hebt, anders heeft het geen effect. Maak je gebruik van apparaten met een dubbele isolatie tegen lekstroom? Dan is een universele reisstekker met randaarde en aarddraad niet noodzakelijk.

Vragen en advies

Kies de kniptang die je nodig hebt en ga aan de slag! Heb je vragen of heb je advies nodig bij het kiezen van een kniptang? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Perfect "We moesten heel snel een wereldstekker hebben voor op vakantie, bestelling gedaan en volgende dag al geleverd. Top gedaan. " 10
Goed "Duidelijke en makkelijke webshop." 8,0
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links